Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 331 tot 335
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

GOUDPRIJS heeft beste kwartaal achter de rug in 30 jaar

Op een gegeven moment stond de GOUDPRIJS gisteren op $1.234,56. Uiteindelijk sloot de GOUDPRIJS enkele centen lager af waarmee het in het eerste kwartaal meer dan $150 of 15% steeg. Dit is de sterkste kwartaalprestatie sinds 1986.

De GOUDPRIJS opende 2016 aan $1.065 en piekte even boven $1.280 om daarna terug te vallen. Heel even stond de GOUDPRIJS meer dan 20% hoger waardoor het officieel in een stierenmarkt vertoefde. Maar van zero to hero in 1 kwartaal is niet evident, zeker niet als je weet dat maart traditioneel de zwakste maand van het jaar is voor de GOUDPRIJS.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

Beste kwartaal voor goud in 25 jaar

Goud heeft sinds 1990 niet meer zo’n sterk kwartaal gekend als het eerste kwartaal van dit jaar. De GOUDPRIJS in dollars steeg met 16% als gevolg van onrust op de wereldwijde aandelenmarkt en toenemende twijfels over de effectiviteit van centrale banken. Goud profiteert van haar status van veilige haven, nu de zorgen over de groei van de wereldeconomie weer toenemen. Het was ook het eerste kwartaal sinds juni 2014 waarin de GOUDPRIJS een stijging liet zien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 maart 2016

1 grafiek laat zien waarom de GOUDPRIJS (even) stagneert

De GOUDPRIJS stagneert al enkele weken. Dit is het signaal voor sceptische marktwaarnemers om de opmars van goud af te doen als een tijdelijk fenomeen. Nochtans is dit een normaal seizoen voor de GOUDPRIJS om minder goed te presteren. Hedge Funds manager Dan Tapiero verwacht zelfs dat de comeback van het gele edelmetaal kan duren tot $3.000.

De laatste 40 jaar, sinds goud terug legaal werd, is de maand maart gemiddeld de zwakste maand van het jaar. Na een stijging van 20% op 9 weken is het ook niet onbegrijpelijk dat even de voet van het gaspedaal wordt genomen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Chinese beleggers duiken op goudbaren en munten

De stijging van de GOUDPRIJS sinds het begin van dit jaar valt voor een belangrijk deel toe te schrijven aan een nieuwe opleving van de Chinese goudmarkt. En het zijn dit keer geen sieraden waarvoor men in de rij staat, maar de in groot volume geproduceerde goudbaren en gouden munten.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Waarom koopt men in Duitsland zoveel goud?

Sinds het begin van dit jaar is de GOUDPRIJS al met bijna 20% gestegen, de beste start van het jaar in lange tijd. Wat daarbij opvalt is dat vooral in Europa de vraag naar goud sterk is toegenomen, net als in de Verenigde Staten. Vooral Duitsland valt daarbij op.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$