Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2585 artikelen gevonden. Artikel 331 tot 335
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Goud kopen vandaag is als aandelen kopen in 2009

Goud blijft de doorn in het oog van Wall Street. De gemiddelde leeftijd van papieren valuta bedraagt 27 jaar, van een wereldreservemunt 95 jaar. Maar goud weet doorheen de geschiedenis steeds zijn waarde te behouden. Het was dus in theorie de perfecte indekking tegen het beleid van de centrale banken. De praktijk wees anders uit, al lijkt daar nu verandering in te komen.

Goud is geld, overal ter wereld en al eeuwen lang. In het oude Babylon kocht men 350 broden met 1 ounce goud. Dat is niet veel verschil met de huidige koopkracht van 1 ounce goud. Goud doorstaat de tand des tijds, ook al kan de GOUDPRIJS op kortere termijn sterk variëren. Er zijn 5 signalen waarom het nu een goed moment is om goud te kopen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zondag 28 februari 2016

GOUDPRIJS naar $1900 volgens BNP Paribas

De analist van BNP Paribas Fortis gaf afgelopen aan dat de GOUDPRIJS technisch is uitgebroken. De bank...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 28 februari 2016

Einde Bear Market bij goud? Dan kan er dit gebeuren…

Jeff Clark, van Hard Assets Alliance, deed een onderzoek naar de historische Bear Markets bij goud. Clark komt tot de conclusie dat we op dit moment te maken hebben met de zevende serieuze Bear Market sinds het jaar 1975 en zocht daarnaast uit wat er de vorige keren gebeurde toen deze Bear Markets ten einde kwamen.

Op de bovenstaande grafiek is zichtbaar wat er in het verleden gebeurde toen de Bear Markets bij goud ten einde kwamen. We kunnen zien dat de GOUDPRIJS sinds dat moment met minimaal 25 procent in waarde steeg en met maximaal 717 procent.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 27 februari 2016

Deutsche Bank "tijd om goud te kopen"

Deutsche Bank is net als de ABN AMRO gedraaid van negatief naar positief wat betreft beleggen in goud. De bak ziet de GOUDPRIJS naar....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 26 februari 2016

Volgende halte voor goud: $1.400

De GOUDPRIJS kende een parabolische start van 2016 met een stijging van bijna $200 op enkele weken. Nu consolideert de GOUDPRIJS deze winst. Een top-analist omschrijft goud als een superheld in turbulente beurstijden. Wanneer de turbulentie aanhoudt, kan de GOUDPRIJS nog door stijgen tot $1.400.

Terwijl Goldman Sachs zijn klanten aanraadt om goud te verkopen, blijft de prijs goed standhouden boven $1.200 en daalt de kans op een renteverhoging door de Federal Reserve in maart van 50% naar 10%. Dit ondersteunt een verdere stijging van het gele edelmetaal.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$