Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 346 tot 350
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2016

Japanners kopen veel meer goud door negatieve rente

Door de extreem lage rente neemt ook de vraag naar goud in Japan weer toe, zo verklaarde de grootste goudhandelaar van het land tegenover Bloomberg. De GOUDPRIJS is dit jaar al meer dan 17% gestegen, maar dat weerhoud de bevolking er niet van een deel van hun spaargeld om te zetten in goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Een eenvoudige manier om je goudvoorraad te verdubbelen

De GOUDPRIJS consolideert zijn winst van begin dit jaar, maar de zilverprijs ligt er de laatste tijd wat beter bij. Zilver bleef dan ook achter op goud waardoor de historische onderwaardering alleen maar groter werd. Wil je echt profiteren van de volgende stierenmarkt in edelmetalen en je goudvoorraad verdubbelen, dan moet je nu zilver kopen.

De goud/zilver ratio bedroeg de laatste 40 jaar gemiddeld 54 met een deviatie van 20. Dit betekent dat zilver boven 74 fors ondergewaardeerd is ten opzichte van goud en zilver onder 34 fors overgewaardeerd. Momenteel ligt de goud/zilver ratio boven 80 én zijn er verschillende specialisten die aangeven dat de GOUDPRIJS nog veel hoger kan, dubbele winst voor beleggen in zilver.

Jeffrey Gundlach heeft nog steeds een prijsdoel van $1.400 voor goud op korte termijn, nog steeds een stijging van 12%. Pierre Lassonde, een van de meest gerespecteerde experts in de sector zegt dat iedere seculaire stijging van goud altijd eindigt met een goud/aandelen ratio van 1.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 12 maart 2016

Zilver was nog nooit zo erg ondergewaardeerd

Een aantal maanden geleden moest haast niemand wat hebben van de edelmetalen. Toch is die gedachten sinds het begin van dit jaar compleet veranderd. De edelmetalen zijn immers op dit moment de best presterende producten van dit beursjaar. Ook de goud- en zilvermijnaandelen doen dit jaar enorm goede zaken.

Bloomberg maakte recent door middel van een grafiek duidelijk dat zilver nog nooit zo ondergewaardeerd is geweest. Deze onderwaardering is verrassend genoeg niet in verhouding met de aandelenmarkten, maar met de GOUDPRIJS zelf.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 maart 2016

Beleggen in zilver was nog nooit zo interessant als vandaag

Zilver was niet meer zo goedkoop ten opzichte van goud sinds de Financiële Crisis. Fundamentele factoren en de onderwaardering kunnen er voor zorgen dat deze verhouding zal dalen de komende maanden en jaren. Dit wil zeggen dat de zilverprijs fors kan stijgen, (veel) meer dan goud.

Zilver is klaar om uit de schaduw van goud te treden. Voor het eerst in meer dan 10 jaar zal de jaarproductie in 2016 lager liggen dan het vorige jaar. De vraag naar zilver zal voor het 4e jaar op rij hoger liggen dan het aanbod. Een sterke stijging van de zilverprijs staat dan ook in de sterren geschreven.

De GOUDPRIJS steeg dit jaar al 20% terwijl de zilverprijs met een stijging van 12%  wat achterblijft. Dit zorgt ervoor dat de goud/zilver ratio momenteel boven 80 staat, het hoogste niveau sinds 2008 en ver boven het 10-jarig gemiddelde van 60.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 maart 2016

Willem Middelkoop “Een herwaardering van de GOUDPRIJS naar bijv. $8.400 zou veel problemen oplossen.”

Met zijn boek ‘The Big Reset’ verwierf Willem Middelkoop internationale roem op het gebied van het globale monetaire systeem. Middelkoop is er van overtuigd dat goud een belangrijke rol zal spelen in het volgende systeem en dat China daarvoor zal zorgen.

Epoch Times had een zeer interessant interview met Middelkoop over de rol van China en goud.

Epoch Times: Hoe kijkt China naar goud?

Middelkoop: ... ...Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$