Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2626 artikelen gevonden. Artikel 351 tot 355
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

Yellen heeft een probleem als de markt hier achter komt

Janet Yellen heeft stilaan een heel groot probleem. Het beleid van de globale centrale banken, en de Federal Reserve in het bijzonder, staat of valt met hun geloofwaardigheid. De geloofwaardigheid van Yellen begint stilaan af te brokkelen. Als inflatieverwachtingen niet zorgt voor een hogere GOUDPRIJS, dan is het verlies aan controle door de Federal Reserve dat zeker wel.

Steve Liesman van CNBC stelde een eenvoudige vraag aan Yellen na het besluit om de rente niet te verhogen:

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

Nieuwe juwelenbelasting in India bedreiging voor GOUDPRIJS?

De GOUDPRIJS vaart wel bij het goedkoop-geldbeleid van centrale banken. Maar een nieuwe juwelenbelasting in India vormt een bedreiging - Aldus de MSM

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

Yellen zorgt voor hogere GOUDPRIJS

Yellen zorgde dat goud gisteren een sprong omhoog maakte van 2 procent naar $1.260 per ounce en de dollar onder druk kwam te staan. Dit nadat de Federal Reserve aangaf dat de VS nog steeds risico’s ondervind van de onzekere wereldeconomie en het feit dat omstandigheden sinds december, om de rente te kunnen verhogen, niet veel positiever zijn geworden.

Zoals de markt verwachtte verhoogde de Amerikaanse centrale bank de rente niet. Nieuwe projecties van beleidsmakers toonden echter wel een verwachting van renteverhoging met twee kwart punt tegen het einde van het jaar.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2016

Japanners kopen veel meer goud door negatieve rente

Door de extreem lage rente neemt ook de vraag naar goud in Japan weer toe, zo verklaarde de grootste goudhandelaar van het land tegenover Bloomberg. De GOUDPRIJS is dit jaar al meer dan 17% gestegen, maar dat weerhoud de bevolking er niet van een deel van hun spaargeld om te zetten in goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Een eenvoudige manier om je goudvoorraad te verdubbelen

De GOUDPRIJS consolideert zijn winst van begin dit jaar, maar de zilverprijs ligt er de laatste tijd wat beter bij. Zilver bleef dan ook achter op goud waardoor de historische onderwaardering alleen maar groter werd. Wil je echt profiteren van de volgende stierenmarkt in edelmetalen en je goudvoorraad verdubbelen, dan moet je nu zilver kopen.

De goud/zilver ratio bedroeg de laatste 40 jaar gemiddeld 54 met een deviatie van 20. Dit betekent dat zilver boven 74 fors ondergewaardeerd is ten opzichte van goud en zilver onder 34 fors overgewaardeerd. Momenteel ligt de goud/zilver ratio boven 80 én zijn er verschillende specialisten die aangeven dat de GOUDPRIJS nog veel hoger kan, dubbele winst voor beleggen in zilver.

Jeffrey Gundlach heeft nog steeds een prijsdoel van $1.400 voor goud op korte termijn, nog steeds een stijging van 12%. Pierre Lassonde, een van de meest gerespecteerde experts in de sector zegt dat iedere seculaire stijging van goud altijd eindigt met een goud/aandelen ratio van 1.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$