Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 361 tot 365
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 28 februari 2016

Einde Bear Market bij goud? Dan kan er dit gebeuren…

Jeff Clark, van Hard Assets Alliance, deed een onderzoek naar de historische Bear Markets bij goud. Clark komt tot de conclusie dat we op dit moment te maken hebben met de zevende serieuze Bear Market sinds het jaar 1975 en zocht daarnaast uit wat er de vorige keren gebeurde toen deze Bear Markets ten einde kwamen.

Op de bovenstaande grafiek is zichtbaar wat er in het verleden gebeurde toen de Bear Markets bij goud ten einde kwamen. We kunnen zien dat de GOUDPRIJS sinds dat moment met minimaal 25 procent in waarde steeg en met maximaal 717 procent.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 27 februari 2016

Deutsche Bank "tijd om goud te kopen"

Deutsche Bank is net als de ABN AMRO gedraaid van negatief naar positief wat betreft beleggen in goud. De bak ziet de GOUDPRIJS naar....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 26 februari 2016

Volgende halte voor goud: $1.400

De GOUDPRIJS kende een parabolische start van 2016 met een stijging van bijna $200 op enkele weken. Nu consolideert de GOUDPRIJS deze winst. Een top-analist omschrijft goud als een superheld in turbulente beurstijden. Wanneer de turbulentie aanhoudt, kan de GOUDPRIJS nog door stijgen tot $1.400.

Terwijl Goldman Sachs zijn klanten aanraadt om goud te verkopen, blijft de prijs goed standhouden boven $1.200 en daalt de kans op een renteverhoging door de Federal Reserve in maart van 50% naar 10%. Dit ondersteunt een verdere stijging van het gele edelmetaal.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Georgette Boele: “Trend goudmarkt fundamenteel gedraaid”

Analiste Georgette Boele van de ABN Amro verhoogde onlangs haar koersdoel voor goud. Hield ze begin december nog rekening met een verdere daling van de GOUDPRIJS naar $900, nu voorziet ze een stijging richting $1.300 per troy ounce tegen het einde van dit jaar. Marketupdate sprak met Georgette Boele over deze plotselinge koerswijziging en over de goudmarkt in het algemeen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 februari 2016

De goudmarkt staat op zijn kop en kan ieder moment exploderen

Deze eeuw heeft er een immense verandering plaatsgevonden op de goudmarkt. Voor overheden en centrale banken is het een angstaanjagende transformatie. De goudmarkt staat op zijn kop en heeft niet veel meer nodig om te exploderen.

Voor 2008 waren de globale centrale banken nog netto verkopers van goud. Op die manier konden ze de GOUDPRIJS drukken. Wanneer je begrijpt dat goud de grootste vijand is van het papieren geldsysteem, begrijp je ook ineens dat onderstaande verandering een immense impact zullen hebben.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$