Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2610 artikelen gevonden. Artikel 366 tot 370
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Zilver, het nieuwe goud

Goud en zilver zijn terug hip, dat blijkt uit de tal van koopadviezen die analisten de wereld insturen. Deze beleggingscategorie wordt voornamelijk gedomineerd door goud, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Volgens Jan van Cutsem, handelaar van edelmetalen bij The House, maakt zilver een inhaalbeweging en treedt zo uit de schaduw van goud.

De onzekerheden op de financiële markten geven een ‘boost’ aan zilver en goud. Beleggers kiezen voor een veilige belegging in tijden van turbulentie. De GOUDPRIJS is de afgelopen weken fors gestegen, maar toch is het zilver dat aan populariteit wint.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Opmerkelijk: ABN Amro optimistisch over edelmetalen

ABN Amro trad gisteren naar buiten met de winstcijfers over het afgelopen jaar. De Nederlandse zakenbank zag de totale winst vorig jaar toenemen, maar de beleggers dumpten alsnog massaal hun aandelen van ABN Amro. Deze dumping had vooral te maken met de tegenvallende groei in het laatste kwartaal van 2015. In het rapport van ABN Amro was echter iets opmerkelijks te lezen.

Zo heeft ABN Amro haar voorspelling voor goud en zilver flink bijgesteld. Aan het begin van dit jaar hield de zakenbank nog rekening met een verdere daling bij de goud- en zilverprijs, maar op dit moment rekenen ze op een stijging!

Op de staafgrafiek hierboven kunnen we zien dat ABN Amro eerst nog rekening hield met een daling van de GOUDPRIJS met 25 procent. Op dit moment verwacht de zakenbank echter dat het gouden edelmetaal vanaf de huidige koers met nog 8 procent zou kunnen gaan stijgen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Hoe je verstandig kunt beleggen in goud

De onrust op financiële markten maakt goud weer populair. Maar is het daadwerkelijk verstandig om het gele edelmetaal op te nemen in een beleggingsportfolio?

Goud staat weer op nadrukkelijk op de radar van beleggers.

Volgens de aanbieder van indexfondsen ETF Securities werd er afgelopen week alleen al 552 miljoen dollar in zogenoemde goud-ETF’s gestoken. Dat zijn beleggingsproducten die de ontwikkeling van de GOUDPRIJS volgen. Niet eerder kozen beleggers in één week zo massaal voor goud-ETS’s, aldus ETF Securities.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

ABN Amro: GOUDPRIJS gaat naar $1.300

De GOUDPRIJS stijgt dit jaar naar $1.300 per troy ounce, zo verwacht analiste Georgette Boele van de ABN Amro. Het nieuwe koersdoel is opmerkelijk, omdat de bank jarenlang heeft vastgehouden aan een veel lager koersdoel voor goud. Eind december schreef de analiste van ABN Amro in haar vooruitblik voor de goudmarkt in 2016 nog dat de GOUDPRIJS in 2016 een bodem van $900 per troy ounce zou bereiken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Goldman Sachs verwacht daling GOUDPRIJS

De GOUDPRIJS is de afgelopen weken hard gestegen en bereikte vorige week zelfs het hoogste niveau in een jaar tijd. Met een stijging van meer dan 11% sinds het begin van dit jaar is het edelmetaal zelfs de best presterende belegging. Maar als we Goldman Sachs moeten geloven is de huidige rally in goud geen lang leven beschoren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$