Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 376 tot 380
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

ABN Amro voorspelt 44 procent hogere GOUDPRIJS

ABN Amro heeft officieel haar verwachtingen bijgesteld voor de GOUDPRIJS en dat geeft een belangrijke verschuiving aan in eerdere voorspellingen. In haar vooruitzichten voor 2016, gepubliceerd in december, zei de bank te verwachten dat de GOUDPRIJS zal dalen tot $900 per ounce.

Nu, minder dan 3 maanden later, verwacht de bank dat goud tegen het einde van het jaar de $1300 dollar per ounce aan zal doen. Die verwachting komt overeen met een stijging in GOUDPRIJS van 44,44 procent ten opzichte van de vorige voorspelling in december.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Stijging GOUDPRIJS stuwt vraag naar beleggingsgoud

De GOUDPRIJS is de afgelopen weken flink gestegen en staat nu al 11% hoger dan aan het begin van dit jaar. In dollars is de prijs van goud dit jaar al bijna 17% gestegen. Onrust op de aandelenmarkt, zorgen over de degelijkheid van de Europese bankensector en de dreiging van een nog lagere rente zijn de belangrijkste factoren die een vlucht richting goud uitlokken.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Stijging GOUDPRIJS onterecht volgens Goldman Sachs

De recente stijging van de GOUDPRIJS is volgens Goldman Sachs gebaseerd op.....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Goldman Sachs: short goud

Beleggers moeten volgens Goldman Sachs goud verkopen gezien de bezorgheid over de gezondheid van de wereldeconomie overdreven is.

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, die enkele dagen geleden nog haar vooruitzichten voor 2016 naar de prullenmand verwees, vindt dat de huidige vrees rond China, olie en negatieve rentevoeten overdreven is. “Deze elementen hebben te zwaar doorgewogen op de financiële markten en de GOUDPRIJS te zwaar opgedreven. Verkoop dan ook goud of ga er short op.”

Goldman ziet goud in de komende 3 maanden terugvallen tot $1,100 en zelfs tot $1,000 binnen 12 maanden. De Federal Reserve gaat volgens de zakenbank later dit jaar verschillende renteverhogingen doorvoeren en voor neerwaartse druk op de GOUDPRIJS zorgen. Goldman Sachs gaat met dit laatste duidelijk tegen de trend in. De markt gaat er immers van uit dat de Fed in 2016 zijn monetaire politiek niet meer zal verstrakken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Column: Vlucht naar goud

Beleggers en spaarders kiezen op dit moment om verschillende redenen voor de veiligheid van edelmetalen. De daling van de aandelenmarkten, zorgen over de degelijkheid van de Europese bankensector en de verwachting dat centrale banken de rente verder moeten verlagen lijken op het eerste gezicht de belangrijkste redenen waarom de GOUDPRIJS zo hard gestegen is.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$