Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2601 artikelen gevonden. Artikel 381 tot 385
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 februari 2016

Goudmijnaandelen kunnen 100% stijgen als de Fed de rente geen 4 keer verhoogt in 2016

De GOUDPRIJS bleef in 2015 nog redelijk zwak door de eerste renteverhoging in de Verenigde Staten en door de verwachting dat de Federal Reserve dit jaar de rente nogmaals 4 keer zou verhogen. Nu dit laatste lijkt weg te vallen, krijgt de GOUDPRIJS terug vrij spel. Maar het zijn vooral de goudmijnaandelen die hiervan zullen profiteren.

Op onderstaande grafiek van de GOUDPRIJS is duidelijk te zien dat het gele edelmetaal meer dan waarschijnlijk zijn bodem heeft gevonden. De trend in 2016 is alvast mooi positief. De RSI bereikt op dit moment wel een hoog niveau wat duidt op een overkochte situatie waarbij een tijdelijke terugval naar het trendkanaal normaal zou zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 februari 2016

Herwaardering van de GOUDPRIJS komt dichterbij

De melt-down van de grootste kredietbubbel uit de geschiedenis zal de komende maanden verder gaan. De groei van het schuldenmonster zal omslaan in contractie en liquidatie. Geen enkele centrale bank zal deze trend kunnen stoppen, enkel een herwaardering van goud kan de wereld redden – dat zegt Hugo Salinas.

Jaar na jaar bouwde groeilanden hun valutareserves op tot immense proporties. Maar de grondstoffencrisis en de sterke Amerikaanse dollar zorgde ervoor dat de valutareserves niet meer toenamen. In tegendeel zelfs, de reserves beginnen te krimpen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 4 februari 2016

GOUDPRIJS stijgt 9%

De GOUDPRIJS is net als in 2015 in de eerste maand flink gestegen. Maar de verschillen zijn groot. In de eerste....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Jeffrey Gundlach: Goud stijgt naar $1.400

Jeffrey Gundlach doet de laatste jaren de ene na de andere correcte voorspelling. De CEO van DoubleLine Capital voorspelde bijvoorbeeld als een van de eerste een forse daling van de olieprijs. Dit jaar is hij vooral fan van goud … en niet veel anders.

Gundlach denkt dat de GOUDPRIJS nog zo’n 30% kan stijgen. Goud heeft stilaan zijn status van veilige haven terug in het vizier en de financiële markten zullen een hobbelig parcours blijven rijden in 2016.

Hij ziet daarvoor verschillende redenen:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 1 februari 2016

GOUDPRIJS stijgt door slechte productiecijfers China

De GOUDPRIJS is vandaag gestegen door een slechter dan verwachte cijfers over de industriële productie in China. De Chinese inkoopmanagersindex zakte in januari voor de zesde maand op rij, tot een dieptepunt van 49,4 punten. Ook was het cijfer beduidend slechter dan dat van december 2015, want de maand op maand daling was zelfs het grootst in meer dan drie jaar tijd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$