Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2585 artikelen gevonden. Artikel 381 tot 385
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 januari 2016

Goudkevers: Wij hebben goed nieuws!

Sinds het jaar 2011 heeft de GOUDPRIJS al veel waarde moeten inleveren, maar daar zou binnenkort wel eens een grote verandering in kunnen gaan komen. Cijfers van Reuters laten zien dat de verwachting is dat de goudproductie dit jaar met 3 procent zal gaan afnemen. Het afgelopen jaar wist de goudproductie de piek te bereiken van 3155 ton goud, maar die piek lijkt dus dit jaar te blijven staan. Volgens Kelvin Dushnisky, president van Barrick Gold, betekent dit goed nieuws voor de GOUDPRIJS. De wetten van vraag en aanbod zullen er immers voor gaan zorgen dat de GOUDPRIJS weer omhoog kan gaan. Het is overigens niet vreemd dat de goudproductie dit jaar zal gaan afnemen, want het investeren in goudprojecten is de afgelopen jaren een stuk minder aantrekkelijker geworden door de dalende GOUDPRIJS.

Michael Riesner en Marc Müller, analisten van UBS, zijn van mening dat de GOUDPRIJS ook kan gaan profiteren van de volatiliteit op de aandelenmarkten. Als deze volatiliteit de komende tijd aanhoudt, dan zullen steeds meer beleggers opzoek gaan naar een veiligere haven. En de GOUDPRIJS heeft tijdens de laatste crisissen bewezen dat het kan fungeren als een veilige haven. Daarnaast is op de bovenstaande grafiek te zien dat UBS verwacht dat in 2016 een nieuwe cyclusbodem bereikt gaat worden. Voor de goudkevers zouden er dus gouden tijden kunnen gaan aanbreken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 januari 2016

Wat is er aan de hand met goud? (maar niet met goudmijnaandelen)

Met verliezen van 8% tot 15% op het wereldwijde toneel in de eerste 2 weken van 2016 zou je kunnen verwachten dat de GOUDPRIJS een fantastische start zou maken in het nieuwe jaar. Maar niets is minder waar. Goud werd niet afgeslacht zoals de rest, maar veel enthousiasme langs de vraagzijde is er ook niet. Goudmijnaandelen presteren daarentegen wel goed. Hoe komt dat?

Goud blijft nog steeds onder $1.100 en dit heeft er voornamelijk mee te maken dat de investeringsvraag naar goud nog steeds zo droog staat als een woestijn op een maandag morgen. Dit kunnen we duidelijk zien aan de goudvoorraad van GLD, de grootste goud-ETF ter wereld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

Piek in goudproductie bereikt

In 2016 zal de goudproductie met 3% terugvallen door onder meer een daling van nieuwe vondsten en een vermindering van het aantal investeringen.

Volgens het GFMS metals research team van Thomson Reuters gaat de productie van goud voor het eerst in acht jaar dalen. In 2016 zou er 3% minder goud worden geproduceerd. Vorig jaar was er al een vertraging te merken en is de productie met slechts 1% gestegen, weliswaar tot een record van 3155 ton.

Nieuwe projecten worden uitgesteld nu veel goudmijnen op hun tandvlees zitten na de daling van de GOUDPRIJS. De prijs voor een ons goud is sinds de top in 2011 met 40% gezakt waardoor bij sommige goudmijnen de productiekosten niet meer worden gedekt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 januari 2016

2 factoren die bepalen of 2016 een game changer wordt voor goud of niet

Goed nieuws voor beleggers in goud: je moet dit jaar maar twee factoren in het oog houden om te weten of de koers van goud nog eens gaat stijgen of niet. 2015 was het derde opeenvolgende jaar dat de GOUDPRIJS in het rood eindigde. Komt er dit jaar een vier op een rij of een trendbreuk?

Veel zal afhangen van de Amerikaanse dollar, gestuurd door het beleid van de Federal Reserve. Een andere belangrijke factor om in het oog te houden is inflatie, gestuurd door de olieprijs.

Een stijgende Amerikaanse dollar zonder inflatie is een worst case scenario voor de GOUDPRIJS en resulteert  onvermijdelijk in een nieuw verlies jaar. In de meeste andere scenario’s is de kans groot dat er nieuwe groene scheuten ontstaan op de goudmarkt.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: vrijdag 15 januari 2016

GOUDPRIJS gaat hard stijgen volgens Obligatiekoning

De GOUDPRIJS zal op korte termijn hard stijgen volgens obligatiekoning Gundlach. Hij voorziet een stijging van.......Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$