Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 381 tot 385
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 februari 2016

Wil de goud/zilver ratio ons iets zeggen?

In het verleden is de goud/zilver ratio een goede indicator geweest voor de economische en monetaire toestand. De stress in het financieel systeem uit zich door een stijging van deze ratio die momenteel op 80 staat – aan de hoge kant historisch gezien.

Dit komt waarschijnlijk omdat de GOUDPRIJS als eerste stijgt, zilver is meer een achterblijvende indicator. Centrale banken, overheden en de rijken kopen goud bij de eerste signalen van financiële stress.

Goud is de munt van de Koningen, zilver van de Heren. Wanneer de bevolking merkt dat er iets niet klopt, willen ze mee op de edelmetalentrein. De meesten kiezen dan voor zilver waardoor de zilverprijs aan een inhaalbeweging begint en de goud/zilver ratio daalt.

Dit is wat de geschiedenis tot nu toe vertelde:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 21 februari 2016

Beleggers rekenen op een top bij de GOUDPRIJS

De GOUDPRIJS is sinds het begin van dit jaar flink in waarde gestegen, maar steeds meer beleggers rekenen op een nieuwe top bij het edelmetaal. Tenminste, dat zegt het onderzoek dat door Bloomberg is gedaan. Bloomberg heeft een onderzoek gehouden onder de beleggers en voor het eerst dit jaar is het merendeel van de beleggers pessimistisch over de kansen van goud.

Op de staafgrafiek hierboven kunnen we zien dat de meeste beleggers van mening zijn dat de top bij de GOUDPRIJS binnenkort gezet kan worden. Het grotendeel van de beleggers rekent immers op een daling van de GOUDPRIJS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Zilver, het nieuwe goud

Goud en zilver zijn terug hip, dat blijkt uit de tal van koopadviezen die analisten de wereld insturen. Deze beleggingscategorie wordt voornamelijk gedomineerd door goud, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Volgens Jan van Cutsem, handelaar van edelmetalen bij The House, maakt zilver een inhaalbeweging en treedt zo uit de schaduw van goud.

De onzekerheden op de financiële markten geven een ‘boost’ aan zilver en goud. Beleggers kiezen voor een veilige belegging in tijden van turbulentie. De GOUDPRIJS is de afgelopen weken fors gestegen, maar toch is het zilver dat aan populariteit wint.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Opmerkelijk: ABN Amro optimistisch over edelmetalen

ABN Amro trad gisteren naar buiten met de winstcijfers over het afgelopen jaar. De Nederlandse zakenbank zag de totale winst vorig jaar toenemen, maar de beleggers dumpten alsnog massaal hun aandelen van ABN Amro. Deze dumping had vooral te maken met de tegenvallende groei in het laatste kwartaal van 2015. In het rapport van ABN Amro was echter iets opmerkelijks te lezen.

Zo heeft ABN Amro haar voorspelling voor goud en zilver flink bijgesteld. Aan het begin van dit jaar hield de zakenbank nog rekening met een verdere daling bij de goud- en zilverprijs, maar op dit moment rekenen ze op een stijging!

Op de staafgrafiek hierboven kunnen we zien dat ABN Amro eerst nog rekening hield met een daling van de GOUDPRIJS met 25 procent. Op dit moment verwacht de zakenbank echter dat het gouden edelmetaal vanaf de huidige koers met nog 8 procent zou kunnen gaan stijgen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Hoe je verstandig kunt beleggen in goud

De onrust op financiële markten maakt goud weer populair. Maar is het daadwerkelijk verstandig om het gele edelmetaal op te nemen in een beleggingsportfolio?

Goud staat weer op nadrukkelijk op de radar van beleggers.

Volgens de aanbieder van indexfondsen ETF Securities werd er afgelopen week alleen al 552 miljoen dollar in zogenoemde goud-ETF’s gestoken. Dat zijn beleggingsproducten die de ontwikkeling van de GOUDPRIJS volgen. Niet eerder kozen beleggers in één week zo massaal voor goud-ETS’s, aldus ETF Securities.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$