Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2628 artikelen gevonden. Artikel 386 tot 390
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Hoe je verstandig kunt beleggen in goud

De onrust op financiële markten maakt goud weer populair. Maar is het daadwerkelijk verstandig om het gele edelmetaal op te nemen in een beleggingsportfolio?

Goud staat weer op nadrukkelijk op de radar van beleggers.

Volgens de aanbieder van indexfondsen ETF Securities werd er afgelopen week alleen al 552 miljoen dollar in zogenoemde goud-ETF’s gestoken. Dat zijn beleggingsproducten die de ontwikkeling van de GOUDPRIJS volgen. Niet eerder kozen beleggers in één week zo massaal voor goud-ETS’s, aldus ETF Securities.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

ABN Amro: GOUDPRIJS gaat naar $1.300

De GOUDPRIJS stijgt dit jaar naar $1.300 per troy ounce, zo verwacht analiste Georgette Boele van de ABN Amro. Het nieuwe koersdoel is opmerkelijk, omdat de bank jarenlang heeft vastgehouden aan een veel lager koersdoel voor goud. Eind december schreef de analiste van ABN Amro in haar vooruitblik voor de goudmarkt in 2016 nog dat de GOUDPRIJS in 2016 een bodem van $900 per troy ounce zou bereiken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Goldman Sachs verwacht daling GOUDPRIJS

De GOUDPRIJS is de afgelopen weken hard gestegen en bereikte vorige week zelfs het hoogste niveau in een jaar tijd. Met een stijging van meer dan 11% sinds het begin van dit jaar is het edelmetaal zelfs de best presterende belegging. Maar als we Goldman Sachs moeten geloven is de huidige rally in goud geen lang leven beschoren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

ABN Amro voorspelt 44 procent hogere GOUDPRIJS

ABN Amro heeft officieel haar verwachtingen bijgesteld voor de GOUDPRIJS en dat geeft een belangrijke verschuiving aan in eerdere voorspellingen. In haar vooruitzichten voor 2016, gepubliceerd in december, zei de bank te verwachten dat de GOUDPRIJS zal dalen tot $900 per ounce.

Nu, minder dan 3 maanden later, verwacht de bank dat goud tegen het einde van het jaar de $1300 dollar per ounce aan zal doen. Die verwachting komt overeen met een stijging in GOUDPRIJS van 44,44 procent ten opzichte van de vorige voorspelling in december.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Stijging GOUDPRIJS stuwt vraag naar beleggingsgoud

De GOUDPRIJS is de afgelopen weken flink gestegen en staat nu al 11% hoger dan aan het begin van dit jaar. In dollars is de prijs van goud dit jaar al bijna 17% gestegen. Onrust op de aandelenmarkt, zorgen over de degelijkheid van de Europese bankensector en de dreiging van een nog lagere rente zijn de belangrijkste factoren die een vlucht richting goud uitlokken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$