Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 396 tot 400
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 6 februari 2016

GOUDPRIJS stijgt na gemengde banencijfers VS

Goud ging gisteren wederom hoger in een erg volatiele handel. Het sloot op zijn hoogste punt in zeker 3 maanden tijd. Een gemengd Amerikaans banenrapport zorgde voor de nodige twijfel bij beleggers of de Fed de rente daadwerkelijk gaat verhogen dit jaar.

Het edelmetaal kende – door deze twijfel – deze week zijn sterkste wekelijkse prestatie op meer dan een jaar tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 6 februari 2016

TA-specialist: eerste belangrijke signalen voor bodem van goud en zilver in 4 jaar

Peter L. Brandt is een van de beste experts op het gebied van technische analyse. Hij is lange tijd negatief geweest over goud en zilver maar ziet nu duidelijke signalen dat de 4 jaar durende berenmarkt aan zijn einde komt.

Peter L. Brandt kijkt om te beginnen liever naar de GOUDPRIJS dan naar de zilverprijs. De zilverprijs kan $1 op of neer bewegen zonder dat er enige betekenis achter zit.

Sinds 2011 vormde de GOUDPRIJS weinig bodempatronen op de dag grafiek, maar tussen 6 en 26 januari was er duidelijk een te zien. Een cup-formatie na een symmetrische driehoek is een typisch patroon op het einde van een berenmarkt. Het was het eerste duidelijke bodempatroon in meer dan 3 jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 februari 2016

Goudmijnaandelen kunnen 100% stijgen als de Fed de rente geen 4 keer verhoogt in 2016

De GOUDPRIJS bleef in 2015 nog redelijk zwak door de eerste renteverhoging in de Verenigde Staten en door de verwachting dat de Federal Reserve dit jaar de rente nogmaals 4 keer zou verhogen. Nu dit laatste lijkt weg te vallen, krijgt de GOUDPRIJS terug vrij spel. Maar het zijn vooral de goudmijnaandelen die hiervan zullen profiteren.

Op onderstaande grafiek van de GOUDPRIJS is duidelijk te zien dat het gele edelmetaal meer dan waarschijnlijk zijn bodem heeft gevonden. De trend in 2016 is alvast mooi positief. De RSI bereikt op dit moment wel een hoog niveau wat duidt op een overkochte situatie waarbij een tijdelijke terugval naar het trendkanaal normaal zou zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 februari 2016

Herwaardering van de GOUDPRIJS komt dichterbij

De melt-down van de grootste kredietbubbel uit de geschiedenis zal de komende maanden verder gaan. De groei van het schuldenmonster zal omslaan in contractie en liquidatie. Geen enkele centrale bank zal deze trend kunnen stoppen, enkel een herwaardering van goud kan de wereld redden – dat zegt Hugo Salinas.

Jaar na jaar bouwde groeilanden hun valutareserves op tot immense proporties. Maar de grondstoffencrisis en de sterke Amerikaanse dollar zorgde ervoor dat de valutareserves niet meer toenamen. In tegendeel zelfs, de reserves beginnen te krimpen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 4 februari 2016

GOUDPRIJS stijgt 9%

De GOUDPRIJS is net als in 2015 in de eerste maand flink gestegen. Maar de verschillen zijn groot. In de eerste....Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$