Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 406 tot 410
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 februari 2016

Herwaardering van de GOUDPRIJS komt dichterbij

De melt-down van de grootste kredietbubbel uit de geschiedenis zal de komende maanden verder gaan. De groei van het schuldenmonster zal omslaan in contractie en liquidatie. Geen enkele centrale bank zal deze trend kunnen stoppen, enkel een herwaardering van goud kan de wereld redden – dat zegt Hugo Salinas.

Jaar na jaar bouwde groeilanden hun valutareserves op tot immense proporties. Maar de grondstoffencrisis en de sterke Amerikaanse dollar zorgde ervoor dat de valutareserves niet meer toenamen. In tegendeel zelfs, de reserves beginnen te krimpen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 4 februari 2016

GOUDPRIJS stijgt 9%

De GOUDPRIJS is net als in 2015 in de eerste maand flink gestegen. Maar de verschillen zijn groot. In de eerste....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Jeffrey Gundlach: Goud stijgt naar $1.400

Jeffrey Gundlach doet de laatste jaren de ene na de andere correcte voorspelling. De CEO van DoubleLine Capital voorspelde bijvoorbeeld als een van de eerste een forse daling van de olieprijs. Dit jaar is hij vooral fan van goud … en niet veel anders.

Gundlach denkt dat de GOUDPRIJS nog zo’n 30% kan stijgen. Goud heeft stilaan zijn status van veilige haven terug in het vizier en de financiële markten zullen een hobbelig parcours blijven rijden in 2016.

Hij ziet daarvoor verschillende redenen:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 1 februari 2016

GOUDPRIJS stijgt door slechte productiecijfers China

De GOUDPRIJS is vandaag gestegen door een slechter dan verwachte cijfers over de industriële productie in China. De Chinese inkoopmanagersindex zakte in januari voor de zesde maand op rij, tot een dieptepunt van 49,4 punten. Ook was het cijfer beduidend slechter dan dat van december 2015, want de maand op maand daling was zelfs het grootst in meer dan drie jaar tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Niemand moet nog goud hebben, maar Duitsland repatrieerde wel 210 ton in 2015

Met de daling van de GOUDPRIJS naar $1.050 leek het vorig jaar alsof niemand nog iets van het gele edelmetaal moest hebben. Maar schijn bedriegt want waarom zou anders de Duitse Bundesbank de repatriëring van zijn goud versnellen?

Gisteren gaf de Duitse centrale bank een update van zijn repatriëring. Duitsland heeft strategische goudreserves in Parijs en New York. Onder publieke druk besloot men open kaart te spelen in 2012.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$