Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 406 tot 410
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 22 januari 2016

Barrick Gold schrijft $3 miljard af vanwege daling GOUDPRIJS

Barrick Gold, het grootste goudmijnbedrijf ter wereld, heeft een afschrijving van $3 miljard op haar bezittingen aangekondigd. Het bedrijf verwacht op korte termijn geen herstel van de GOUDPRIJS en heeft daarom de waarde van haar bezittingen naar beneden bijgesteld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Goud/olie-ratio voorspelt crisis

Dankzij de (lichte) stijging van de GOUDPRIJS en het ineenzakken van de olieprijs staat de goud/olie-ratio op een recordhoogte. Een hoog niveau was steevast de voorbode van een stevige crisis.

De goud/olie-ratio staat vandaag met een GOUDPRIJS van 1100 dollar per ons en een prijs per olievat van 28 dollar op 39, het hoogste peil in meer dan 50 jaar. Er gaan dus vandaag maar liefst 39 olievaten in één ons goud. Telkens een waarde van meer dan 25 werd bereikt, mondde dat de voorbije 30 jaar uit in een diepe crisis.

Veel marktwaarnemers zijn van dit laatste niet overtuigd. De markt heeft echter de voorbije weken aangetoond dat er niet zo veel meer moet gebeuren vooraleer die crisis toeslaat. En zoals we al in heel wat blogs hebben geschreven, kan het gevaar uit vele hoeken komen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Aandelen Goudmijnen dalen terwijl GOUDPRIJS stijgt

Er is een disconnectie tussen de aandelen van goudmijnen en de GOUDPRIJS. Terwijl de GOUDPRIJS is gestegen daalde de aandele van goudmijnen met.....

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

GOUDPRIJS in de lift door onrust op beurzen

De GOUDPRIJS is bezig met een flinke opmars. Het edelmetaal wordt in economisch onzekere tijden gezien als een veilige vluchthaven voor beleggers.

Sinds begin dit jaar is de prijs van goud al met ruim 4 procent gestegen. Daarmee ligt de GOUDPRIJS op koers voor de beste maand sinds januari vorig jaar. De prijs van een troy ounce (31,1 gram) bedraagt nu meer dan 1107 dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Waarom blinkt goud maar half?

Het goud doet zijn werk als veilige haven in de huidige barre markttijden maar half. Waarom is er eigenlijk geen koersexplosie nu iedereen de weg naar de uitgang op de beurzen lijkt te zoeken?

De GOUDPRIJS heeft er een goed jaarbegin opzitten met een winst van 4% tot 1100 dollar per ounce. Toch kunnen goudkevers hier niet tevreden mee zijn in het licht van de stevige beurscorrectie. Ze hadden ongetwijfeld op een veel sterkere koerssprong gerekend.

Het edel metaal vervult eigenlijk onvoldoende zijn rol als veilige haven, zoveel is duidelijk. Er zijn verschillende redenen:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$