Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 411 tot 415
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

GOUDPRIJS in de lift door onrust op beurzen

De GOUDPRIJS is bezig met een flinke opmars. Het edelmetaal wordt in economisch onzekere tijden gezien als een veilige vluchthaven voor beleggers.

Sinds begin dit jaar is de prijs van goud al met ruim 4 procent gestegen. Daarmee ligt de GOUDPRIJS op koers voor de beste maand sinds januari vorig jaar. De prijs van een troy ounce (31,1 gram) bedraagt nu meer dan 1107 dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Waarom blinkt goud maar half?

Het goud doet zijn werk als veilige haven in de huidige barre markttijden maar half. Waarom is er eigenlijk geen koersexplosie nu iedereen de weg naar de uitgang op de beurzen lijkt te zoeken?

De GOUDPRIJS heeft er een goed jaarbegin opzitten met een winst van 4% tot 1100 dollar per ounce. Toch kunnen goudkevers hier niet tevreden mee zijn in het licht van de stevige beurscorrectie. Ze hadden ongetwijfeld op een veel sterkere koerssprong gerekend.

Het edel metaal vervult eigenlijk onvoldoende zijn rol als veilige haven, zoveel is duidelijk. Er zijn verschillende redenen:

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 20 januari 2016

GOUDPRIJS gestegen in 8 van de 9 meest gebruikte valuta’s

De GOUDPRIJS heeft net als vorig jaar een goede start gemaakt. De prijs van het edelmetaal staat na 10 handelsdagen 2,9% hoger, gemeten in Amerikaanse Dollars. Het hoogste punt lag op $1108 per troy ounce. In Euro’s staat goud 2,1% hoger. De AEX heeft de slechtste start ooit achter de rug. De aandelenindex daalde 8,6% in de eerste 10 handelsdagen van dit jaar.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 januari 2016

Goudkevers: Wij hebben goed nieuws!

Sinds het jaar 2011 heeft de GOUDPRIJS al veel waarde moeten inleveren, maar daar zou binnenkort wel eens een grote verandering in kunnen gaan komen. Cijfers van Reuters laten zien dat de verwachting is dat de goudproductie dit jaar met 3 procent zal gaan afnemen. Het afgelopen jaar wist de goudproductie de piek te bereiken van 3155 ton goud, maar die piek lijkt dus dit jaar te blijven staan. Volgens Kelvin Dushnisky, president van Barrick Gold, betekent dit goed nieuws voor de GOUDPRIJS. De wetten van vraag en aanbod zullen er immers voor gaan zorgen dat de GOUDPRIJS weer omhoog kan gaan. Het is overigens niet vreemd dat de goudproductie dit jaar zal gaan afnemen, want het investeren in goudprojecten is de afgelopen jaren een stuk minder aantrekkelijker geworden door de dalende GOUDPRIJS.

Michael Riesner en Marc Müller, analisten van UBS, zijn van mening dat de GOUDPRIJS ook kan gaan profiteren van de volatiliteit op de aandelenmarkten. Als deze volatiliteit de komende tijd aanhoudt, dan zullen steeds meer beleggers opzoek gaan naar een veiligere haven. En de GOUDPRIJS heeft tijdens de laatste crisissen bewezen dat het kan fungeren als een veilige haven. Daarnaast is op de bovenstaande grafiek te zien dat UBS verwacht dat in 2016 een nieuwe cyclusbodem bereikt gaat worden. Voor de goudkevers zouden er dus gouden tijden kunnen gaan aanbreken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 januari 2016

Wat is er aan de hand met goud? (maar niet met goudmijnaandelen)

Met verliezen van 8% tot 15% op het wereldwijde toneel in de eerste 2 weken van 2016 zou je kunnen verwachten dat de GOUDPRIJS een fantastische start zou maken in het nieuwe jaar. Maar niets is minder waar. Goud werd niet afgeslacht zoals de rest, maar veel enthousiasme langs de vraagzijde is er ook niet. Goudmijnaandelen presteren daarentegen wel goed. Hoe komt dat?

Goud blijft nog steeds onder $1.100 en dit heeft er voornamelijk mee te maken dat de investeringsvraag naar goud nog steeds zo droog staat als een woestijn op een maandag morgen. Dit kunnen we duidelijk zien aan de goudvoorraad van GLD, de grootste goud-ETF ter wereld.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$