Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 416 tot 420
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

Piek in goudproductie bereikt

In 2016 zal de goudproductie met 3% terugvallen door onder meer een daling van nieuwe vondsten en een vermindering van het aantal investeringen.

Volgens het GFMS metals research team van Thomson Reuters gaat de productie van goud voor het eerst in acht jaar dalen. In 2016 zou er 3% minder goud worden geproduceerd. Vorig jaar was er al een vertraging te merken en is de productie met slechts 1% gestegen, weliswaar tot een record van 3155 ton.

Nieuwe projecten worden uitgesteld nu veel goudmijnen op hun tandvlees zitten na de daling van de GOUDPRIJS. De prijs voor een ons goud is sinds de top in 2011 met 40% gezakt waardoor bij sommige goudmijnen de productiekosten niet meer worden gedekt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 januari 2016

2 factoren die bepalen of 2016 een game changer wordt voor goud of niet

Goed nieuws voor beleggers in goud: je moet dit jaar maar twee factoren in het oog houden om te weten of de koers van goud nog eens gaat stijgen of niet. 2015 was het derde opeenvolgende jaar dat de GOUDPRIJS in het rood eindigde. Komt er dit jaar een vier op een rij of een trendbreuk?

Veel zal afhangen van de Amerikaanse dollar, gestuurd door het beleid van de Federal Reserve. Een andere belangrijke factor om in het oog te houden is inflatie, gestuurd door de olieprijs.

Een stijgende Amerikaanse dollar zonder inflatie is een worst case scenario voor de GOUDPRIJS en resulteert  onvermijdelijk in een nieuw verlies jaar. In de meeste andere scenario’s is de kans groot dat er nieuwe groene scheuten ontstaan op de goudmarkt.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: vrijdag 15 januari 2016

GOUDPRIJS gaat hard stijgen volgens Obligatiekoning

De GOUDPRIJS zal op korte termijn hard stijgen volgens obligatiekoning Gundlach. Hij voorziet een stijging van.......

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 januari 2016

Het werkelijke goudsentiment spreekt boekdelen

Nadat goud vorige week 5 dagen op rij wist te winnen klom het boven de $1100, het hoogste niveau in negen weken tijd. De rally bewijst dat onder beleggers goud nog steeds als veilige haven wordt beschouwd. Na die prijssprong vorige week zagen goud ETF’s een massale toestroom, dit bevestigt een verschuiving in de houding van beleggers ten opzichte van het edelmetaal.

De “edelmetaal rally” begin 2016 gebeurde te midden van een malaise in de aandelenmarkt en beleggers startten daarmee de grootste drie-daagse aankoopmanie in goud ETF’s in een jaar tijd. Terwijl de GOUDPRIJS deze week weer gedaald is, kopen beleggers nog steeds de goud ETF’s.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

ABN Amro minder somber over GOUDPRIJS

De ABN Amro is wat minder somber geworden over GOUDPRIJS, dat schrijft analist Georgette Boele in haar wekelijkse rapport over de edelmetalen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$