Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 421 tot 425
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 9 januari 2016

Deutsche Bank: ‘Zilver kan gaan outperformen’

De afgelopen dagen zijn vooral de ogen gericht geweest op de flinke stijging van de GOUDPRIJS. Gezien deze prestatie blijft de zilverprijs duidelijk achter. Grant Sporre, analist bij Deutsche Bank, is echter van mening dat de zilverprijs in de nabije toekomst wel eens zou kunnen gaan ‘outperformen’.

Sporre laat door middel van de bovenstaande grafiek zien dat de zilverprijs de afgelopen jaren een stuk slechter heeft gepresteerd dan de GOUDPRIJS. Deze grafiek toont namelijk de outperformance van de GOUDPRIJS ten opzichte van de zilverprijs. Deutsche Bank komt tot de conclusie dat deze outperformance binnenkort wel eens ten einde zou kunnen gaan komen. In het verleden wisten we rond deze koers meerdere malen een top te bereiken. Volgens Deutsche Bank zou de zilverprijs daarom de komende jaren wel eens de GOUDPRIJS kunnen gaan verslaan.

Bron: Argentor
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Onrust aandelenmarkt stuwt GOUDPRIJS boven de $1.100

Door de onrust op de aandeelmarkten wereldwijd en de oplopende spanningen in het Midden-Oosten is de GOUDPRIJS gestegen tot meer dan $1.100 (€1.100) per troy ounce. Dat is in beide valuta gemeten de hoogste koers in negen weken tijd. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

UBS: ‘GOUDPRIJS gaat exploderen’

Het jaar 2015 was behoorlijk volatiel voor de beurzen, en ook in dit nieuwe jaar is deze trend voortgezet. Zo daalden de Europese en Amerikaanse beurzen gisteren opnieuw flink in waarde. Door deze heftige bewegingen maken veel analisten zich zorgen over de toekomst van de aandelenmarkten. Zakenbank UBS is van mening dat we op dit moment niet naar de aandelenmarkten moeten kijken, maar naar de ontwikkelingen in de goudsector.

Zo komen Michael Riesner en Marc Müller tot de conclusie dat de GOUDPRIJS de komende jaren wel eens opzoek zou kunnen gaan naar hogere toppen. Zij ondersteunen hun mening door middel van de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat er op de maandgrafiek sprake is van een positieve divergentie bij de RSI-indicator en dat daarnaast de kans op een cyclusbodem toeneemt. Deze bodem komt immers vaak elke 8 jaar voor. En gezien de tellingen van UBS zou in 2016 de nieuwe bodem neergezet moeten worden. Houd dus vooral de GOUDPRIJS goed in de gaten.

>> Ontdek hoe u kunt profiteren van een stijgende GOUDPRIJS

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

In deze valuta staat de GOUDPRIJS op recordhoogte

De GOUDPRIJS is de laatste dagen behoorlijk gestegen, maar in euro’s en dollars staat de koers nog steeds een stuk lager dan het recordniveau van een aantal jaar geleden. Toch zijn er ook valuta waarin goud op dit moment nieuwe records neerzet...

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

China legt GOUDPRIJS fixing op aan banken

Buitenlandse banken die actief zijn op de Shanghai Gold Exchange worden door de overheid onder druk gezet om mee te doen aan de nieuwe Chinese GOUDPRIJS fixing. Doen ze dat niet, dan worden er mogelijk beperkingen opgelegd aan de hoeveelheid goud die ze via de goudbeurs mogen verhandelen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$