Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2576 artikelen gevonden. Artikel 441 tot 445
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

Goudmijnaandelen: deze keer is het écht anders

Wordt dit de zoveelste ontgoocheling voor de goudkevers of is het deze keer écht anders. Als we de vergelijking maken met de vorige opstoot van de GOUDPRIJS  en de goudmijnaandelen dan zien we vandaag wél fundamenteel grote verschillen.

Dit zorgt er voor dat de kans nu veel groter is dat we deze keer écht vertrokken zijn met de GOUDPRIJS en de goudmijnaandelen.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 16 oktober 2015

GOUDPRIJS in India lager door zwakke vraag

De prijs voor een troy ounce goud in lag de afgelopen week in India $7 tot $11 lager dan de wereldwijde GOUDPRIJS en dat is volgens Reuters de grootste discount in drie maanden tijd. Door de stijging van de goudkoers kopen Indiërs wat minder goud dan verwacht, met als gevolg dat er bij distributeurs en handelaren voorraad is blijven liggen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 16 oktober 2015

GOUDPRIJS komt tot leven

De GOUDPRIJS glanst weer iets meer en is goed bezig het etiket ‘dood actief’ van zich af te schudden. Op woensdag steeg de GOUDPRIJS voor het eerst in 5 maanden terug boven het 200-daags gemiddelde.

Hoe belangrijk het 200-daags gemiddelde is, kon u hier al lezen. In mei steeg de GOUDPRIJS al even boven dit 200-daags gemiddelde maar in feite is het al van begin dit jaar geleden dat de GOUDPRIJS boven zijn lange termijn trend noteerde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 oktober 2015

Goud en goudmijnaandelen: zo ziet een nieuwe stierenmarkt er uit

De GOUDPRIJS en de goudmijnaandelen hebben momenteel de wind in de rug. Hoewel we nooit zeker zijn wat de toekomst brengt, nemen de signalen toe dat goud en goudmijnaandelen aan het begin staan van een nieuwe stierenmarkt.

In de rally van de GOUDPRIJS eind 2014 – begin 2015 stegen verschillende goudmijnaandelen met 100% – 200%. Dit huzarenstukje kunnen ze de komende maanden nog eens overdoen. De HUI-index, een mandje van goudmijnaandelen, noteert ondertussen al 30% boven zijn dieptepunt. Dit wil dus ook zeggen dat  er goudmijnaandelen zijn die veel beter presteren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 15 oktober 2015

GOUDPRIJS naar hoogste niveau in drie maanden

De GOUDPRIJS in euro’s is vandaag gestegen naar het hoogste niveau in drie maanden tijd. Op het moment van schrijven staat de koers op €33.385 per kilo, een niveau dat we op 17 juli voor het laatst gezien hebben. Toen duidelijk werd dat de Federal Reserve de rente toch niet ging verhogen besloten beleggers weer positie te nemen in het gele metaal.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$