Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 46 tot 50
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

Stijgende globale spanningen helpen GOUDPRIJS richting $1.300

In alle stilte is de GOUDPRIJS een sterke prestatie bezig. Terwijl het niveau van $1.260 lange tijd een forse weerstand vormde, hebben nieuwe globale geopolitieke spanningen deze grens in een ruk doorbroken. De GOUDPRIJS staat op het hoogste punt van het jaar en nadert de grens van $1.300.

Naast de GOUDPRIJS steeg ook de zilverprijs. Zilver steeg 2,2% en goud 1,5%. Wanneer zilver harder stijgt dan goud, is dat vaak een positief signaal voor beide edelmetalen. Maar het was niet enkel de forse stijging die van belang is, er werden ook enkele forse weerstanden doorbroken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

GOUDPRIJS kan negatieve trend doorbreken

De GOUDPRIJS staat opnieuw op het punt de negatieve trendlijn van de afgelopen jaren te doorbreken. Na het bereiken van haar all-time high in september 2011 kwam goud in een neerwaartse trend, waarbij steeds lagere toppen behaald werden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 april 2017

GOUDPRIJS naar hoogste stand in vijf maanden

Onzekerheid op de financiƫle markten door geopolitieke risico's heeft ervoor gezorgd dat de GOUDPRIJS dinsdag gestegen is tot het hoogste niveau in vijf maanden. In de late namiddag moest voor een ounce (31,1 gram) 1.273,81 dollar betaald worden, of de hoogste stand sinds 11 november 2016.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 12 april 2017

GOUDPRIJS naar hoogste niveau in acht maanden

De GOUDPRIJS bereikte woensdag het hoogste niveau in acht maanden als gevolg van de oplopende geopolitieke spanningen in de wereld. De Amerikaanse raketaanval op een militaire basis in Syrië en het dreigement van Noord-Korea om een nucleaire aanval uit te voeren op de Verenigde Staten maken beleggers ongerust.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 april 2017

Wat leren we van de Amerikaanse aanval op Syriƫ?

De Amerikaanse regering besloot vorige week om een militaire aanval uit te voeren op de Syrische basis bij de stad Homs. Deze aanval was volgens Trump een reactie op de gifgasaanval van de Syrische regering die er voor wist te zorgen dat tientallen onschuldige Syrische burgers om het leven kwamen. Een groot gedeelte daarvan bestond uit kinderen.

[...] De GOUDPRIJS wist daarentegen te profiteren van de Amerikaanse aanval. Juist in tijden van onzekerheid vluchten beleggers naar goud en dat werd op vrijdagnacht opnieuw zichtbaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$