Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 461 tot 465
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 november 2015

Kans stijgt dat GOUDPRIJS crasht tot $1.000 (of lager)

Afgelopen vrijdag sloot de GOUDPRIJS op het laagste weekniveau sinds februari 2010, bijna 6 jaar dus. Door de oververkochte situatie (een daling in 12 van de laatste 13 sessies) en de aanval op Parijs is een korte rebound een logisch vervolg. Maar daarna kan het snel terug bergaf volgens Goldseek.

Technische indicatoren wijzen op een verdere daling van de GOUDPRIJS. Het sentiment is ook niet extreem negatief. Een uitbraak van de Amerikaanse dollar index boven 100 kan echter een nieuwe capitulatiefase aanvuren waardoor de GOUDPRIJS verder kan dalen, mogelijk richting $1.000 of lager.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 14 november 2015

Vraag naar goud stijgt fors, volgt de GOUDPRIJS binnenkort?

De vraag naar goud steeg in het derde kwartaal 2015 met 8% op jaarbasis. De vraag naar goud bereikte het hoogste niveau van de afgelopen twee jaar op een totaal van 1.120,9 ton. De sterkste stijging kwam uit de hoek van de investeringen via gouden munten en baren.

De vraag naar gouden munten en baren steeg in het derde kwartaal met 33% tot 295,7 ton. Ten opzichte van het tweede kwartaal is dit een stijging met 46%. Vooral consumenten storten zich op goud met een stijging van 62% in de Verenigde Staten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 13 november 2015

Beleggers vluchten uit edelmetalen

Beleggers haalden deze maand tot dusver 1 miljard dollar uit fondsen die beleggen in edelmetalen. Goud, zilver en platina hebben aan glans verloren door zowel de afkoeling van de Chinese economie als het vooruitzicht van een renteverhoging in de VS. Een hogere rente resulteert in een lager rendement dan bij aandelen en obligaties.

De GOUDPRIJS tikte kortstondig het laagste niveau in 5 jaar aan op 1073 dollar per troy ounce (31,1 gram). De prijs van platina is bezig aan de langste verliesreeks sinds 2002 en de zilverprijs daalt momenteel het langst achtereen sinds maart 2014.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 november 2015

Wereldwijd één derde meer goudstaven en munten gekocht

Sinds september 2011 is het met de GOUDPRIJS alleen nog maar bergaf gegaan. Het absolute hoogtepunt van 1900,80 dollar per ounce lijkt nu wel heel ver weg. De dag van vandaag is een ounce slechts 1083 dollar waard. “Buy low, sell high” is een beurswijsheid die beleggers nu voor dit goedje lijken toe te passen.

We zien een significante inhaalbeweging bij beleggers wat betreft de aankoop van goudstaven en munten. In het derde kwartaal van dit jaar, is de wereldwijde vraag naar goud met 33 procent gestegen.

Dat blijkt uit een kwartaalrapport van de World Gold Council. Het zijn ook voornamelijk Amerikaanse particuliere beleggers die inspelen op de huidige lage GOUDPRIJS in de hoop een wilde rit naar boven mee te kunnen maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 november 2015

Het verband tussen de dollar en de GOUDPRIJS

De GOUDPRIJS is sinds het jaar 2011 in een dalende trend terecht gekomen en veel mensen vragen zich vandaag de dag af hoe ver de GOUDPRIJS nog kan gaan dalen. Uiteraard beschikken wij ook niet over een glazenbol en de toekomst voorspellen is daarom volstrekt kansloos. We kunnen echter wel de conclusie trekken dat de GOUDPRIJS sinds de top van 2011 wel heel erg hard is gedaald. De GOUDPRIJS is sinds het jaar 2011 al met bijna de helft in waarde gedaald en vanuit dat opzicht zouden we misschien kunnen zeggen dat de GOUDPRIJS wellicht ‘oversold’ is.

Het verleden leert ons echter ook dat we maar beter afstand kunnen nemen op het moment dat de grote stroom mensen richting de nooduitgang loopt. Pas wanneer de lucht min of meer is geklaard, kunnen we een nieuwe investering overwegen. Aan de andere kant weten contraire beleggers vaak prachtige resultaten te behalen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$