Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2576 artikelen gevonden. Artikel 461 tot 465
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Goud fungeert nog steeds als veilige haven

De afgelopen maanden werd er vaak gesproken over de werkelijke waarde van goud. Volgens sommige mensen zou goud namelijk de afgelopen jaren bewezen hebben dat het niet meer zo geliefd is als een aantal jaren geleden. Sommigen waren er zelfs van overtuigd dat de beleggers goud niet meer zouden zien als veilige haven. De afgelopen dagen is echter het tegendeel bewezen. De GOUDPRIJS is de afgelopen dagen flink in waarde gestegen en dat benadrukt nog maar eens dat goud nog steeds fungeert als veilige haven.

De financiƫle markten verkeren in zwaar weer en uiteindelijk grijpen veel beleggers weer naar het goud. Als we technisch naar de grafiek kijken dan was de kans op een bodem wel heel erg groot. Twee weken geleden schreven wij hier ook al over.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Verwachting GOUDPRIJS omlaag bij Citi Group

Deze week heeft Citi Group de verwachting GOUDPRIJS verlaagd na de sterke daling in jjuli. Eerder al verlaagden....

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

CEO Goldcorp: "Goud verschuift van West naar Oost"

Bloomberg sprak met Chuck Jeannes, de directeur van Goldcorp, over de ontwikkelingen in de goudmarkt en de goudmijnsector. Goldcorp bouwde voor $2 miljard in de Canadese staat Quebec een nieuwe goudmijn, waar men de komende decennia nog goud zal winnen. Wat verwacht Jeannes van de goudmarkt en had hij deze investering ook gedaan als hij wist waar de GOUDPRIJS vandaag zou staan?

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Citi verwacht lagere GOUDPRIJS in 2016

Citi heeft haar verwachting voor de GOUDPRIJS voor dit jaar en voor volgend jaar naar beneden bijgesteld. Het koersdoel voor 2015 is verlaagd van $1.180 naar $1.140 per troy ounce, terwijl de verwachtingen voor volgend jaar neerwaarts zijn besteld van $1.195 naar slechts $1.050 per troy ounce. Volgens analisten van de bank is de aanhoudende dollarsterkte en de verwachting dat de Federal Reserve de komende kwartalen een strenger monetair beleid zal voeren reden om aan te nemen dat de GOUDPRIJS in dollars verder gaat dalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Bank of America: de GOUDPRIJS is ondergewaardeerd

De meeste bekende analisten zijn negatief over de toekomst van de GOUDPRIJS. Tenminste, dat probeert de media ons duidelijk te maken. Overigens is het niet vreemd dat veel analisten de goudsector liever vermijden; de afgelopen vier jaar heeft deze sector immers flink waarde verloren. Toch was de stemming onder de analisten rond het jaar 2011 nog geheel anders. Tijdens de rally bij de GOUDPRIJS, die voortduurde tot het jaar 2011, waren nog heel veel mensen er van overtuigd dat de GOUDPRIJS nog veel meer in waarde zou gaan stijgen. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en weten we dat dit scenario niet is uitgekomen.

Een recent onderzoek van Bank of America Merrill Lynch onthult dat het huidige sentiment in de goudsector voor het laatst zo negatief was in het jaar 2009. En we weten dat de GOUDPRIJS toen twee jaar later in waarde was verdubbeld.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$