Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 466 tot 470
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 november 2015

Wereldwijd één derde meer goudstaven en munten gekocht

Sinds september 2011 is het met de GOUDPRIJS alleen nog maar bergaf gegaan. Het absolute hoogtepunt van 1900,80 dollar per ounce lijkt nu wel heel ver weg. De dag van vandaag is een ounce slechts 1083 dollar waard. “Buy low, sell high” is een beurswijsheid die beleggers nu voor dit goedje lijken toe te passen.

We zien een significante inhaalbeweging bij beleggers wat betreft de aankoop van goudstaven en munten. In het derde kwartaal van dit jaar, is de wereldwijde vraag naar goud met 33 procent gestegen.

Dat blijkt uit een kwartaalrapport van de World Gold Council. Het zijn ook voornamelijk Amerikaanse particuliere beleggers die inspelen op de huidige lage GOUDPRIJS in de hoop een wilde rit naar boven mee te kunnen maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 november 2015

Het verband tussen de dollar en de GOUDPRIJS

De GOUDPRIJS is sinds het jaar 2011 in een dalende trend terecht gekomen en veel mensen vragen zich vandaag de dag af hoe ver de GOUDPRIJS nog kan gaan dalen. Uiteraard beschikken wij ook niet over een glazenbol en de toekomst voorspellen is daarom volstrekt kansloos. We kunnen echter wel de conclusie trekken dat de GOUDPRIJS sinds de top van 2011 wel heel erg hard is gedaald. De GOUDPRIJS is sinds het jaar 2011 al met bijna de helft in waarde gedaald en vanuit dat opzicht zouden we misschien kunnen zeggen dat de GOUDPRIJS wellicht ‘oversold’ is.

Het verleden leert ons echter ook dat we maar beter afstand kunnen nemen op het moment dat de grote stroom mensen richting de nooduitgang loopt. Pas wanneer de lucht min of meer is geklaard, kunnen we een nieuwe investering overwegen. Aan de andere kant weten contraire beleggers vaak prachtige resultaten te behalen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 12 november 2015

GOUDPRIJS naar laagste punt in 5 jaar

Goud is gedaald naar het laagste punt in 5 jaar tijd. In Euro's is het beeld volledig....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 november 2015

Goud breekt steunniveau: $1.072 opnieuw cruciaal

Het zijn moeilijke weken geweest voor de GOUDPRIJS. De GOUDPRIJS daalde meer dan $100. Dit zorgde ervoor dat de GOUDPRIJS door het 200-daags en het 100-daags gemiddelde zakte. Daarnaast zakte het ook door de opwaartse trend van juli, september – oktober. $1.072 is nu een kritiek niveau voor de GOUDPRIJS.

$1.072 was het laagste punt van de GOUDPRIJS in 2015. Als de GOUDPRIJS hierdoor zakt, is het niet uitgesloten dat we dit jaar nog $1.000 of minder gaan meemaken. Voorlopig houdt de GOUDPRIJS hierboven nog stand.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 10 november 2015

Zwitserse smelterij: "90% van het goud gaat naar Azië"

Jon Ward van het Physical Gold Fund sprak in september met de directeur van een van de vijf grootste goudsmelterijen ter wereld. In het interview bespreken ze de verschuiving van goud richting Azië, de ontwikkeling van de GOUDPRIJS, de goudmijnsector en de markt van sloopgoud. We hebben het volledige interview vertaald.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$