Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 476 tot 480
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

Is het ergste achter de rug voor platinum?

Platinum beleeft een dramatisch 2015. Het edelmetaal zakte dit jaar zelfs onder de GOUDPRIJS. Maar nu is het prijsverschil met goud zo groot geworden, dat diverse marktkenners denken dat het ergste achter de rug is.

De prijs van platinum was gedurende het grootste deel van de laatste 10 jaar een flink stuk hoger dan goud. Gemiddeld betaalde men voor platinum 34 procent meer, zo’n $273 per ounce.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

Koersdoel Goud ABN AMRO 26% te laag

Het koersdoel voor de GOUDPRIJS van ABN AMRO is momenteel 26% te laag. Andere banken zolas Goldman Sachs en JP Morgan...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

Goudmijnaandelen: deze keer is het écht anders

Wordt dit de zoveelste ontgoocheling voor de goudkevers of is het deze keer écht anders. Als we de vergelijking maken met de vorige opstoot van de GOUDPRIJS  en de goudmijnaandelen dan zien we vandaag wél fundamenteel grote verschillen.

Dit zorgt er voor dat de kans nu veel groter is dat we deze keer écht vertrokken zijn met de GOUDPRIJS en de goudmijnaandelen.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 16 oktober 2015

GOUDPRIJS in India lager door zwakke vraag

De prijs voor een troy ounce goud in lag de afgelopen week in India $7 tot $11 lager dan de wereldwijde GOUDPRIJS en dat is volgens Reuters de grootste discount in drie maanden tijd. Door de stijging van de goudkoers kopen Indiërs wat minder goud dan verwacht, met als gevolg dat er bij distributeurs en handelaren voorraad is blijven liggen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 16 oktober 2015

GOUDPRIJS komt tot leven

De GOUDPRIJS glanst weer iets meer en is goed bezig het etiket ‘dood actief’ van zich af te schudden. Op woensdag steeg de GOUDPRIJS voor het eerst in 5 maanden terug boven het 200-daags gemiddelde.

Hoe belangrijk het 200-daags gemiddelde is, kon u hier al lezen. In mei steeg de GOUDPRIJS al even boven dit 200-daags gemiddelde maar in feite is het al van begin dit jaar geleden dat de GOUDPRIJS boven zijn lange termijn trend noteerde.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$