Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2610 artikelen gevonden. Artikel 481 tot 485
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 10 oktober 2015

De echte reden waarom België 1.098 ton goud verkocht

Volgens de gegevens van de Duitse Bundesbank heeft de Nationale Bank van België momenteel 227,4 ton goud in bezit. In 1965 bezat de Belgische Nationale Bank nog meer dan 1.300 ton goud. Koos Janssen ging op onderzoek waarom de Belgische goudvoorraad met 83% daalde.

België was een van de landen die meedeed aan de London Gold Pool, samen met Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Nederland en Zwitserland. Deze landen opereerden op de goudmarkt tussen 1961 en 1968 door goud te kopen en te verkopen en zo de GOUDPRIJS te stabiliseren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 3 oktober 2015

Jim Rickards: Fed kan GOUDPRIJS naar $5000 brengen in 15 minuten

De Amerikaanse centrale bank kampt al jaren met een serieus probleem. Ondanks het feit dat ze biljoenen dollars hebben bijgedrukt slaagt de Fed er niet in om inflatie te creëren zoals zij het willen.

Overheden en centrale banken zijn verzot op inflatie. Het zorgt ervoor dat prijzen stijgen en dat brengt voor hen vele voordelen mee. Overheidsschulden kunnen terugbetaald worden in een zwakkere munt bijvoorbeeld.

Maar ondanks de vele stimulusprogramma’s lijken centrale banken er maar niet in te slagen om de consumptieprijsindex te doen stijgen.

Jim Rickards meent te weten wat het probleem is. Hij is expert wat betreft monetaire politiek en heeft een aantal ideeën:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 2 oktober 2015

Daling GOUDPRIJS nog lang niet voorbij – $1.000 kwestie van tijd

Het is moeilijk om een betere trend te vinden dan de trend van de GOUDPRIJS. Voor de goudliefhebbers is het spijtig genoeg een neerwaartse trend. De technische analisten van All Star Charts zien de GOUDPRIJS dan ook nog steeds verder dalen, met $1.000 als voorlopig eindpunt.

Na een calvarietocht van meer dan 4 jaar zou men denken dat goud een van de meest gehate activa is op de markt. Maar de data over de goudmarkt laten iets anders zien. Het sentiment is weliswaar negatief maar nog lang niet depressief in vergelijking met andere dieptepunten op de goudmarkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 oktober 2015

Hoe geloofwaardig is het onderzoek naar de GOUDPRIJSmanipulatie?

Maandag liet de Zwitserse mededingingscommissie weten dat het een onderzoek opent naar mogelijke onwettige kartelvorming tussen 7 grootbanken om de prijs te manipuleren.

Dat de GOUDPRIJS gemanipuleerd wordt is een publiek geheim. Van zodra de GOUDPRIJS begint aan te sterken, dumpt Morgan Stanley uit het niets (ongedekt) papiergoud op de markt om de prijs te blussen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 september 2015

Peter Schiff: Spectaculaire explosie GOUDPRIJS in aantocht

Peter Schiff trekt nog eens van leer tegen de Federal Reserve, het was al weer een tijdje geleden. Uit de laatste meeting van de Federal Reserve leidt Schiff af dat de Fed een rookgordijn optrekt om de realiteit te verbergen. De realiteit is dat de Amerikaanse economie niet sterk genoeg is om een renteverhoging aan te kunnen. Eens de markt dit beseft, zal vooral de GOUDPRIJS hier van profiteren.

De Federal Reserve houdt de markten voor dat ze van plan zijn om de kortetermijnrente te verhogen, maar ze verzinnen steeds redenen om dat niet te doen. Zo kunnen ze de markten bespelen totdat alle geloofwaardigheid verdwenen is. De markten zijn verslaafd geraakt aan 0% rente en de Federal Reserve kan en wil deze bubbel niet doorprikken.

De winsten van de Amerikaanse bedrijven staan onder druken zullen onder druk blijven staan. Ze willen daarom geen renteverhoging doorvoeren aangezien dit zou bewijzen dat de economie niet sterk genoeg is om op eigen benen te staan.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$