Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 496 tot 500
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 22 augustus 2015

Is de GOUDPRIJS aan haar opmars begonnen?

Donderdag schoot de GOUDPRIJS wakker. Eindelijk. Futures op september worden weer boven de 1150 dollar per ons verhandeld. Ruim 6 procent boven het absolute vriespunt van 5 augustus. Is de gouden winter definitief voorbij?

Nu de storm rond de Chinese devaluatie is gaan liggen laat de Fed weten dat de beloofde rate hike in september wellicht niet zal doorgaan. Anticiperend op een nieuwe currency war is de exodus uit de dollar ingezet. Daarvan lijkt goud nu te profiteren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Deutsche Bank trekt zich terug uit goudmarkt

Deutsche Bank heeft haar laatste activiteit op de goudmarkt afgestoten, zo bericht Reuters. Begin vorig jaar trok de bank zich al terug uit de fixing van de GOUDPRIJS en nu stopt ze ook met het uitvoeren van zogeheten over the counter transacties op de goudmarkt in Londen. Standard Chartered zou interesse hebben om deze taak over te nemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Goud fungeert nog steeds als veilige haven

De afgelopen maanden werd er vaak gesproken over de werkelijke waarde van goud. Volgens sommige mensen zou goud namelijk de afgelopen jaren bewezen hebben dat het niet meer zo geliefd is als een aantal jaren geleden. Sommigen waren er zelfs van overtuigd dat de beleggers goud niet meer zouden zien als veilige haven. De afgelopen dagen is echter het tegendeel bewezen. De GOUDPRIJS is de afgelopen dagen flink in waarde gestegen en dat benadrukt nog maar eens dat goud nog steeds fungeert als veilige haven.

De financiƫle markten verkeren in zwaar weer en uiteindelijk grijpen veel beleggers weer naar het goud. Als we technisch naar de grafiek kijken dan was de kans op een bodem wel heel erg groot. Twee weken geleden schreven wij hier ook al over.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Verwachting GOUDPRIJS omlaag bij Citi Group

Deze week heeft Citi Group de verwachting GOUDPRIJS verlaagd na de sterke daling in jjuli. Eerder al verlaagden....

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

CEO Goldcorp: "Goud verschuift van West naar Oost"

Bloomberg sprak met Chuck Jeannes, de directeur van Goldcorp, over de ontwikkelingen in de goudmarkt en de goudmijnsector. Goldcorp bouwde voor $2 miljard in de Canadese staat Quebec een nieuwe goudmijn, waar men de komende decennia nog goud zal winnen. Wat verwacht Jeannes van de goudmarkt en had hij deze investering ook gedaan als hij wist waar de GOUDPRIJS vandaag zou staan?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$