Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2626 artikelen gevonden. Artikel 496 tot 500
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 oktober 2015

James Grant: volgende stap mogelijk helikoptergeld, goud gaat comeback maken

2016 is nog een eindje weg, maar een belangrijke kandidaat voor het woord van het jaar hebben we al: helikoptergeld. Ditmaal is het James Grant, uitgever van de bekende Interest Rate Observer nieuwsbrief, die het helikopterballetje opgooit. In een interview met Finanz und Wirtschaft waarschuwt de expert voor een extremer beleid van centrale banken. Grant zet ook in op een nieuwe opleving van de GOUDPRIJS.

Allereerst de lage huidige rente. Grant wijst er op dat de in 19e eeuw de rentes ook gedurende lange tijd daalden. Wat wel nieuw is, is het extreme ingrijpen van de autoriteiten in de markten. Grant:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 10 oktober 2015

De echte reden waarom België 1.098 ton goud verkocht

Volgens de gegevens van de Duitse Bundesbank heeft de Nationale Bank van België momenteel 227,4 ton goud in bezit. In 1965 bezat de Belgische Nationale Bank nog meer dan 1.300 ton goud. Koos Janssen ging op onderzoek waarom de Belgische goudvoorraad met 83% daalde.

België was een van de landen die meedeed aan de London Gold Pool, samen met Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Nederland en Zwitserland. Deze landen opereerden op de goudmarkt tussen 1961 en 1968 door goud te kopen en te verkopen en zo de GOUDPRIJS te stabiliseren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 3 oktober 2015

Jim Rickards: Fed kan GOUDPRIJS naar $5000 brengen in 15 minuten

De Amerikaanse centrale bank kampt al jaren met een serieus probleem. Ondanks het feit dat ze biljoenen dollars hebben bijgedrukt slaagt de Fed er niet in om inflatie te creëren zoals zij het willen.

Overheden en centrale banken zijn verzot op inflatie. Het zorgt ervoor dat prijzen stijgen en dat brengt voor hen vele voordelen mee. Overheidsschulden kunnen terugbetaald worden in een zwakkere munt bijvoorbeeld.

Maar ondanks de vele stimulusprogramma’s lijken centrale banken er maar niet in te slagen om de consumptieprijsindex te doen stijgen.

Jim Rickards meent te weten wat het probleem is. Hij is expert wat betreft monetaire politiek en heeft een aantal ideeën:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 2 oktober 2015

Daling GOUDPRIJS nog lang niet voorbij – $1.000 kwestie van tijd

Het is moeilijk om een betere trend te vinden dan de trend van de GOUDPRIJS. Voor de goudliefhebbers is het spijtig genoeg een neerwaartse trend. De technische analisten van All Star Charts zien de GOUDPRIJS dan ook nog steeds verder dalen, met $1.000 als voorlopig eindpunt.

Na een calvarietocht van meer dan 4 jaar zou men denken dat goud een van de meest gehate activa is op de markt. Maar de data over de goudmarkt laten iets anders zien. Het sentiment is weliswaar negatief maar nog lang niet depressief in vergelijking met andere dieptepunten op de goudmarkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 oktober 2015

Hoe geloofwaardig is het onderzoek naar de GOUDPRIJSmanipulatie?

Maandag liet de Zwitserse mededingingscommissie weten dat het een onderzoek opent naar mogelijke onwettige kartelvorming tussen 7 grootbanken om de prijs te manipuleren.

Dat de GOUDPRIJS gemanipuleerd wordt is een publiek geheim. Van zodra de GOUDPRIJS begint aan te sterken, dumpt Morgan Stanley uit het niets (ongedekt) papiergoud op de markt om de prijs te blussen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$