Nieuws / Artikelen met het woord

great depression

29 artikelen gevonden. Artikel 26 tot 30
Bron: George Washington 2
Geplaatst: donderdag 2 juni 2011

Yastrow: We Are on the Verge of a Great, GREAT DEPRESSION [video]

Deze paniek video vonden wij via de website Beurs.com

The news that frequent CNBC guest Peter Yastrow of Yastrow Origer (and formerly with DT Trading) told CNBC that We’re on the verge of a great, GREAT DEPRESSION. The [Federal Reserve] knows it is going viral today.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 6 december 2010

De Bankrun van dinsdag 7 december

[...]

In de jaren ‘30 mondde bankruns uit in een bankencrisis en de GREAT DEPRESSION. In 2001 ging het in Argentinië helemaal fout en in 2007 en 2008 kregen onder andere Northern Rock, Bear Stearns en de IJslandse bank Landsbanki te maken met een bank run. De bankrun die u allemaal waarschijnlijk nog zeer goed herinnert is de val van de DSB. Op 1 oktober 2009 deed Pieter Lakeman een oproep aan klanten van de DSB om alle spaartegoeden op te nemen. In de tien volgende dagen werd er in totaal zo’n 600 miljoen euro onttrokken. Op 19 oktober ging de DSB Bank failliet.

In Ierland wordt momenteel veel geld opgenomen en in een sok onder het bed gelegd. Het vertrouwen in de banken is daar gedaald tot onder het vriespunt. En hierdoor crashen de aandelen van de Ierse banken. Het is maar goed dat Ierland de 85 miljard aan steun heeft gekregen. Dit geld zal voor een deel gebruikt worden om de banken overeind te houden. Naar verluidt is er in de afgelopen maanden al 13 miljard euro weggehaald bij Anglo Irisch Bank en bij de Bank of Ireland namen klanten 10 miljard euro van hun spaargelden op.

Bron: IEX Profs
Geplaatst: zaterdag 28 augustus 2010

Geen tweede recessie, maar depressie

Terwijl veel analisten er langzaam van overtuigd raken dat de tweede poot van de dubbele dip onvermijdelijk blijkt te zijn, gaat doemdenker David Rosenberg van Gluskin Sheff nog een stap verder. Er komt geen tweede recessie, maar een regelrechte depressie à la 1930. Ook in The GREAT DEPRESSION waren er periodes van positieve economische groei en oplevend optimisme over het economisch herstel die uiteindelijk niet meer bleken te zijn dan valse hoop.

Bron: CNN Money
Geplaatst: maandag 16 augustus 2010

Is this finally the economic collapse?

FORTUNE -- The GREAT DEPRESSION. Wall Street in 1987. Japan in 1997. Points of economic collapse are generally crystal clear in the rear-view mirror. Professional politicians in Japan have been telling stories for 20 years as to why they can prevent economic stagnation. In the US, the storytelling started in 2007. All the while, stock market and real-estate prices have repeatedly rallied to lower-highs, then collapsed again, to lower-lows.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$