EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
32
kliks
26
kliks
23
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord grondstoffen.
Artikel 6 tot 10 met de

betekenis van het woord GRONDSTOFFEN

Geplaatst op: woensdag 28 november 2018

Het is tijd om de favoriete grondstof van de technologiewereld te kopen

Net als bij aandelen, draait het bij GRONDSTOFFEN ook om de relatie tussen vraag en aanbod. Economische wetten zeggen dat wanneer de vraag stijgt terwijl het aanbod beperkt is, de prijs ook zal stijgen. De vraag naar 1 belangrijk metaal zal de komende jaren fors stijgen door de opmars van de elektrische auto terwijl het aanbod beperkt is. Het gaat dan over nikkel.

De vraag naar nikkel zal de komende jaren explosief toenemen. Waarom?

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 21 november 2018

Dit ‘vergeten metaal’ is cruciaal voor de toekomst van onze energie

De toekomst van energie is niet olie of aardgas, maar batterijen. Batterijen vormen de missing link voor groene energie om op grote schaal door te breken en voor de toekomst van elektrische voertuigen. Lithium, kobalt en vanadium explodeerden al, maar beleggers lijken 1 belangrijk metaal te vergeten: grafiet.

Grafiet is een cruciaal onderdeel van de batterij. In een lithium-ion batterij is grafiet naar gewicht het meest aanwezig van alle GRONDSTOFFEN. Grafiet is de grondstof die de energie opslaat. Wanneer een batterij wordt opgeladen, gaat die energie naar grafiet. De innovatie om batterijen langer te laten meegaan, zit hem dus bij grafiet.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 15 november 2018

Prijs voor aardgas explodeert (eindelijk)

Beleggers hebben er op een of andere manier hun buik vol van. En begrijp ons niet verkeerd; we snappen dit maar al te goed. GRONDSTOFFEN zijn een volatiel segment, een ‘high beta’ onderdeel in de markt. Je moet soms over stalen zenuwen beschikken, om GRONDSTOFFEN toe te laten in je vermogen. Maar wie de volatiliteit de baas kan, die mag op langere termijn superieure rendementen verwachten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 6 november 2018

Beleggen in GRONDSTOFFEN: De perfecte storm biedt ongeziene kansen

‘De spreekwoordelijke perfecte storm raast over de GRONDSTOFFENsector’, zegt investeringsfonds VanEck. Maar het is een perfecte storm van underperformance die de sector historisch bijzonder aantrekkelijk maakt. Dit biedt ongeziene kansen voor beleggers die verder kunnen kijken dan vandaag en morgen.

In het 3e kwartaal werd de GRONDSTOFFENsector weer zwaar getroffen. De handelsoorlog tussen de VS en China weegt op de globale economische groei. Basismetalen als aluminium, zink, koper en nikkel moesten allemaal inleveren. De goudprijs dipte in Q3 onder $1.200 en ook de olieprijs staat al meer dan 10% onder zijn (voorlopige?) piek.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 5 november 2018

Vanadium: de nobele onbekende onder de GRONDSTOFFEN

Als je het over GRONDSTOFFEN hebt is vanadium niet meteen het eerste wat bij je opkomt. ‘Valuejagers.com’ noemt het zelfs ‘de ideale grondstof die niemand kent’. Nochtans betekent het toepassingen in tal van industrieën. Waarzonder een moderne economie in feite niet kan. Hoog tijd dus om het fenomeen vanadium eens te belichten.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs