Nieuws / Artikelen met het woord

gulden

60 artikelen gevonden. Artikel 51 tot 55
Bron: de Telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 26 oktober 2011

GULDEN terug graag

Een op de drie lezers van Metro wil de GULDEN terug.

De krant hield daar een eigen onderzoek naar. Alles was goedkoper toen de GULDEN er nog was, denken veel mensen. In moeilijke tijden verlangen mensen terug naar het verleden, aldus psychologen.

Bron: NieuwsBeurs.nl
Geplaatst: woensdag 26 oktober 2011

Vanaf 1 januari 2012 herinvoering GULDEN

Dit zou zo meer eens een bericht kunnen zijn dat binnenkort in dagbladen en internet sites te vinden is. De afgelopen maanden zijn er miljarden weggepompt naar landen zoals Griekenland, Ierland en Portugal. Niet 1, 2 of 5 miljard euro, maar honderden miljarden. Je zou haast denken, hoe kan de euro nog bestaan?

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2011

Euro is in Duitsland al weer even ingewisseld

Verfproducent Akzo behaalde een kwartaalomzet van 1,12 miljard GULDEN en de Duitse regering verlaagt de belasting met 13,7 miljard Duitse mark. Zakenkrant Financial Times Deutschland heeft in zijn vrijdageditie eenmalig de nationale munten van het pre-eurotijdperk doen herleven.

Bron: BeursBox
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2011

Hoe zit het met uw pensioen

Het was zo mooi bedacht, maar als je met nepgeld werkt, dan hou je ook een neppensioen over.

Minister Kamp denkt dat het reëel is te verwachten dat de pensioenen in 2013 omlaag zullen gaan. U heeft heel uw leven er voor gewerkt, bent nu gepensioneerd en niet meer in staat iets aan uw inkomenssituatie te doen. Het zat er een keer aan te komen, maar u bent degene die uiteindelijk alsnog gaat merken dat het hele systeem in feite een mirage was.

Het was zo mooi bedacht, maar als je met nepgeld werkt, dan hou je ook een neppensioen over.

Toen we begin jaren zeventig de goud en zilverstandaard loslieten (laatste zilveren GULDENs werden in 1967 geslagen) lieten we in feite ook het systeem van wieg naar graf los.

Dat wilden we echter niet erkennen en ik moet zeggen, het bedrog heeft het lang uitgehouden en is nog altijd niet volledig ontmaskerd.

Die ontmaskering zal voor heel wat mensen een koude douche zijn, maar ons geldsysteem is één grote oplichting.

Bron: Nieuws Beurs.nl
Geplaatst: zaterdag 15 oktober 2011

Verlangen naar de GULDEN

Het mag zeker nog eens gezegd worden:

[...]

Veel mensen hebben ook het gevoel dat de prijzen verdubbeld zijn sinds de invoering van de Euro. Een patatje kocht je vroeger voor 2 GULDEN, nu betaal je al gauw 2,50 euro.  Dat is niet alleen met een patatje, maar ook met de zorgverzekering bijvoorbeeld is het niet veel beter geworden sinds de invoering van de Euro. Natuurlijk is niet al het leed toe te wijzen aan de invoering van de Euro, maar de problemen zijn sinds de invoering begonnen.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$