Nieuws / Artikelen met het woord

gulden

60 artikelen gevonden. Artikel 11 tot 15
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Nederland bereidt zich voor op financiële ramp. Goudrepatriëring past in dit scenario.

In het diepste geheim heeft de Nederlandse overheid in 2012 een plan uitgewerkt om terug te keren naar de GULDEN. Dit was op het hoogtepunt van de eurocrisis. De Nederlandse minister van financiën Jeroen Dijsselbloem zegt dat de plannen van 2012 in het diepste geheim gemaakt zijn omdat alles moest berusten op vertrouwen. Deze plannen blijven nog altijd in dienst.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 18 november 2014

Disselbloem bevestigt scenario terugkeer GULDEN

Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) bevestigt dat er op het hoogtepunt van de eurocrisis in 2012, een scenario klaar lag om de GULDEN weer in te voeren als betaalmiddel.

"Nederland was ook op het slechtste scenario voorbereid", aldus Dijsselbloem. Tegelijk stelt hij dat die fase nu voorbij is en zich wil richten op meer groei in Europa.

Dinsdagochtend onthulde televisieprogramma Argos Medialogica dat er bij Financiën een scenario klaar lag voor als de euro zou vallen.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: dinsdag 18 november 2014

‘Scenario lag klaar voor herinvoering van de GULDEN

‘Florijn’ zou het draaiboek voor de herinvoering van de GULDEN hebben geheten. Het was ten tijde van de eurocrisis het zwartste scenario, maar beslist niet ondenkbaar. Dat meldt het televisieprogramma Argos Medialogica vanavond.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 20 mei 2014

'GULDEN kan weer terug'

Nederland kan net zo goed de GULDEN weer terugnemen, nu duidelijk is dat de voordelen van de euro eigenlijk nauwelijks meetbaar zijn.

Dat blijkt uit een uitgebreide steekproef onder bezoekers van DFT, de grootste financiële nieuwssite van Nederland. Liefst tweederde van de ruim 8200 ondervraagden geeft daarin aan de euro weer te willen inruilen voor de GULDEN.

Bron: parool.nl
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

De GULDEN is terug, als virtuele munt

De andere helft kan worden 'gemined' met een computer. Dat houdt simpel gezegd in dat de computer het geld genereert door berekeningen te maken. De E-GULDEN is al op 30 maart in stilte gelanceerd, maar nu pas officieel geïntroduceerd omdat het inmiddels wordt geaccepteerd op verschillende markten.

De E-GULDEN is net als bekendere cryptovaluta als Bitcoin en Dogecoin een virtuele munteenheid die niet door de overheid of door banken wordt beheerd. De introductie van de Nederlandse 'digivaluta' is begeleid en wordt ondersteund door Mr. Mark Teurlings van Teurlings en Ellens Advocaten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$