Nieuws / Artikelen met het woord

gulden

60 artikelen gevonden. Artikel 21 tot 25
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 18 juli 2013

Tesla opent eerste showroom in België

De producent van elektrische auto's Tesla heeft vandaag zijn eerste showroom in België geopend in de GULDEN Vlieslaan in Elsene. Samen met het nieuwe dienstencentrum in Zaventem wil de producent uit de Verenigde Staten zo zijn gezinswagen, het Model S, lanceren in ons land.

Bron: 925.nl
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Vergeet de beurs en goud. Wapens zijn de enige veilige investering*

Vergeet de beurs en goud. Wapens zijn de enige veilige investering*

Vroeger. Toen de wereld nog zwart-wit was en u uw foie gras met GULDENs afrekende was alles nog eenvoudig; geld bracht u naar de bank. Punt. 

Tot daar een paar weken geleden een brief van Jim O’Niell was – chairman van Goldman Sachs – waarin Neill stelt dat er geen enkele veilige plek meer is voor uw geld. Het begrip ‘safe haven’ bestaat niet meer. Alle manieren van geld bewaren waarbij u het niet begraaft of er op slaapt zijn per definitie risicovol. 

Bron: dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Ons geld wordt straks waardeloos

Het is sinds donderdag officieel: we gaan naar de verdommenis. Zo formuleerden de persvoorlichters van de Europese Centrale Bank het natuurlijk niet, maar het is onvermijdelijk dat in de geschiedenisboeken van de toekomst de datum van 6.9.2012 als De Dag Van De Schande genoteerd zal worden.

Weten onze politici dat niet? Avond na avond ventileren ze via de media hun illusies, en op een enkeling na houden ze vol dat we zonder Europa verloren zijn. En met Europa bedoelen ze de EU en de euro. Vóór de creatie van de EU en de euro leefden we niet als sloebers. En als we bij machte zouden zijn de EU en de euro verstandig af te bouwen, hoeft dat evenmin. Maar nu heeft de ECB besloten om zonder limieten schuldbekentenissen van landen die jarenlang te veel geld geleend hebben, en aan wie niemand met een greintje verstand een GULDEN, sorry, een euro zou willen lenen, op te kopen – dit is waar het op neerkomt. Hoe kunnen die landen ooit aan de terugbetaalverplichting voldoen? Op dit moment kunnen ze dat niet. In de nabije toekomst? Nee. Hoe dan wel? Dat weet niemand.

[...]

Bron: trouw.nl
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Eurocrisis is pas voorbij als er een knoop wordt doorgehakt

Dit weekeinde bezocht de Griekse premier Samaras Parijs en Berlijn om te pleiten voor afzwakking en vertraging van de afgesproken Griekse hervormingen en bezuinigingen. De Europese beslissing hierover valt in september en hangt af van de bevindingen van de inspecteurs van EU en IMF over de situatie in Griekenland. Verder moet het Duitse Constitutionele Hof zich nog uitspreken over de toelaatbaarheid van de uitbreiding van het noodfonds. Tot slot vallen de belastingopbrengsten in Portugal tegen, zodat dit land waarschijnlijk opnieuw om steun moet vragen. Kortom, het einde van de crisis is nog lang niet in zicht.

De belangrijkste reden waarom de crisis zo hardnekkig is, is dat de Europese aanpak eenzijdig gericht is op sanering van de overheidsfinanciën en te weinig doet aan de kern van het probleem: de probleemlanden zijn onvoldoende concurrerend, waardoor de tekorten op hun lopende rekening alsmaar oplopen. Ook in het verleden hadden zij met dit probleem te kampen, maar toen konden de lire, de drachme en de peseta gedevalueerd worden ten opzichte van de GULDEN en andere valuta. Zo konden hoge prijzen in bijvoorbeeld drachmen vanwege structurele problemen, als te hoge lonen, geneutraliseerd worden. Met de invoering van de euro hebben de probleemlanden die mogelijkheid opgegeven.

Bron: linkelinks.nl
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

De voordelen van de Euro netjes op een rijtje

We durven niet te stoppen. Sommigen wel en die denken weer dat heel Nederland dat wil.

Niemand heeft op papier aangetoond dat de euro zo geweldig is

Papier is geduldig, maar de Europeanen worden knap zenuwachtig. het lijkt er op dat alleen politici er nog voor zijn.

Verschrikkelijke scenario’s worden ons voorgehouden wanneer wij maar enigszins twijfelen aan deze godvergeten munt.

Het zou nog veel slechter met ons gaan als we de GULDEN nog zouden hebben.  Volgens mij gaat die redenatie stuk, toen we de GULDEN hadden was er ogenschijnlijk nog niets aan de hand. Pas na de verandering begon het gemopper.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$