Nieuws / Artikelen met het woord

gulden

60 artikelen gevonden. Artikel 26 tot 30
Bron: rtl.nl
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Blokvorming Europa

Het speculeren op een mogelijke opdeling van Europa in afzonderlijke blokken is vanaf het begin van de schuldencrisis aan de orde, maar wint momenteel aan belang nu vooral de Duitse serieuze pers een exit van Griekenland niet langer voor onmogelijk houdt en die zelfs wenselijk acht.

Onhoudbaar GULDENmark Afwaarderen Variaties op een thema Gedeelde waarde Koopkracht afstemmen Een stok tussen de spaken van het wiel Uitspraak nooit? Referendum nabij De grenzen van geld Praat mee met René Tissen: houd uw reacties wel beknopt en relevant! © René Tissen, rtlz.nl

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

Hoeveel is uw euro waard ?

Toegegeven de bankbiljetten op de foto zijn geen euros maar Amerikaanse dollars, maar de vraag is, hoeveel is die ene euro nu waard waarmee u uw boodschappen doet of die u in een onverzadigbare parkeerautomaat stopt in het bijzonder mocht u in Amsterdam wonen. Op dit moment kunt u een kopje koffie kopen voor, zeg € 2.50, maar de tijden dat een valuta en zo ook de GULDEN door een goudvoorraad waren gedekt, m.a.w. in primcipe kon u voor een GULDEN een minimaal klein schilvertje goud in ontvangst nemen, die tijden hebben wij al lang achter ons gelaten. De Euro is niet veel meer waard, dan het stukje papier waarop hij gedrukt is. Aan u de keuze om er toiletpapier van te gaan maken.

Hoe heeft het zover kunnen komen ? Daar zijn de geleerden het niet over eens, maar de rode lijn in het verhaal is toch wel, dat banken en politiek de huidige crisis hebben veroorzaakt, een crisis waarvan het einde nog lang niet in zicht is. Maar eerst eens wat cijfers. Spanje heeft nu ook om hulp gevraagd, 100 miljard euro graag en snel, want de Spaanse banken hebben een injectie nodig. En net als in de wachtkamer van de huisarts is het een kwestie van “volgende patiënt”.”

Bron: realiteitsblog.nl
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Is Nederland stiekem al failliet?

In het begin van de jaren 1990 tikte de Nederlandse staatsschuld de 200 miljard Euro (toen nog 440 miljard GULDEN) aan. Stapje voor stapje, en soms zelfs een sprongetje terug, groeide de staatsschuld rustig naar 250 miljard in het voorjaar van 2004, om in 2007 te groeien tot 259 miljard euro. Een staatsschuld waar menig land jaloers op was, aangezien de schuld als percentage van het BNP relatief laag uitviel op iets meer dan 40% van het BNP. Maar toen Lehman Brothers viel in 2008 sprong de schuld in 1 jaar tijd naar 346 miljard. Na een rustig 2009 werd in 2010 een eerste tik uitgedeeld door Griekenland en het jaar werd afgesloten met een schuld van 371 miljard.

Eind 2011 zal de staatsschuld op ruim 400 miljard uitkomen. En dat terwijl we een recessie tegemoet gaan. Het BNP zal dus dalen, terwijl de schuld groeit. Dat betekent dat de schuld als percentage van het BNP extra snel groeit. En wel zo snel dat we in de gevarenzone komen. Onze AAA-rating zal naar verwachting snel sneuvelen in 2012. Vervolgens stijgt de rente en dan zijn de huidige bezuinigingsplannen nog maar het begin.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Toekomst euro uiterst onzeker

Nu steeds meer politieke en economische prominenten openlijk hun twijfels uitspreken over het voortbestaan van de euro lijkt de toekomst voor de euro onzekerder dan ooit. Gisteravond zei financieel journalist Matthijs Bouman in het programma Knevel & Van den Brink dat, als je op vakantie gaat naar Griekenland, je het best maar wat extra euro’s in cash kan meenemen voor het geval de Griekse pinautomaten het zouden laten afweten. Hij zei: “Als je naar Griekenland op vakantie zou gaan zou ik er niet op durven gokken dat je op elk moment van de dag naar een pinautomaat kan lopen om geld op te nemen. Dit geldt volgens hem, als je heel voorzichtig wilt zijn, ook voor Spanje, hoewel hij de kans hierop heel gering acht omdat de situatie in Spanje wezenlijk verschilt met die van Griekenland. In hetzelfde programma zei Arie Slob van de Christen Unie dat de situatie in euroland zeer zorgelijk is en dat de CU laat onderzoeken wat de eventuele gevolgen zijn wanneer er een splitsing in de eurozone zou plaatsvinden. Hij denkt hierbij aan een Noordelijke en een Zuidelijke euro. “Wij hebben professor Graafland van de universiteit van Tilburg gevraagd of hij dat zou willen uitzoeken voor ons”, zei Arie Slob. Ook VVD coryfee Frits Bolkestein noemde de euro onlangs een mislukt experiment. Je mag je dus afvragen hoe terecht de kritiek op Geert Wilders was omdat hij heeft laten onderzoeken of een terugkeer naar de GULDEN mogelijk is.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 4 april 2012

Over de GULDEN, de euro en de banken

De voornaamste kostenposten zouden zitten in de problemen voor de financiële sector en de enorme exportindustrie. Daarom concludeert D66: ' een terugkeer naar de GULDEN is onverstandig en een dure, riskante operatie'. Tevens wordt er in het onderzoek aandacht besteed aan het huidige banksysteem. ' De grote verwevenheid tussen de Europese lidstaten en het Europese bankenwezen blijft een groot punt van zorg', aldus een passage in het rapport. Een goed punt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$