Nieuws / Artikelen met het woord

gulden

60 artikelen gevonden. Artikel 31 tot 35
Bron: Welingelichtekringen.nl
Geplaatst: woensdag 4 april 2012

Dit is de waarde van de GULDEN en de andere munten na de val van de euro

Nederland zou een zeer sterke GULDEN krijgen als de euro werd opgeblazen. En het zou heel goedkoop winkelen worden in Griekenland en Spanje, maar ook in Belgie en Frankrijk.

Jens Nordvig en Nick Firoozye brachten voor investeringsbedrijf Nomura in kaart hoe het met de afzonderlijke munten zou gaan als de Euro sneuvelt. Zie hier de effecten:

[grafiek]

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: zaterdag 3 maart 2012

Wilders: de GULDEN moet terug, dat is goedkoper dan de euro houden

Wilders: de GULDEN moet terug, dat is goedkoper dan de euro houden

De PVV wil de GULDEN terug. Een herinvoering van de nationale munt, die in 2002 werd afgeschaft, is goedkoper dan doormodderen met de euro.

Dat stelt Geert Wilders op basis van onderzoek, dat zijn partij liet uitvoeren door het Londense onderzoeksbureau Lombard Street Research.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012

GULDEN is tien jaar later 23,50 euro waard

In Amsterdam staat een nieuwe fabriek met een vermogen aan zilver en goud én spliksplinternieuwe GULDENs.

Na de crisis, Grieken en PVV-onderzoekjes ook die euro zat? Geen probleem, want de GULDEN komt terug. En je krijgt tien jaar later 23,50 euro voor een piek (ja, dat woord gebruikten we echt) terwijl we de munt inleverden voor 45 cent. Hij is met een diameter van 38,6 millimeter ook wel iets groter dan de 25 millimeter bij z’n afscheid in 2002. En de nieuwe GULDEN is helemaal van zilver, waardoor hij de komende tijd nog veel verder in waarde kan stijgen.

[...]

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: maandag 30 januari 2012

Nieuw europact kost Nederland jaarlijks minstens 15 miljard euro

'Monetaire unie is zelfmoordpact' voor Duitsland en Nederland;

Hoogste tijd om de nooduitgang op te zoeken, want volgens hoofdeconoom Dumas hebben Duitsland en Nederland een 'zelfmoordpact' met de eurozone gesloten.

Het internationaal gerenommeerde Lombard Street Research heeft uitgerekend dat het recent gesloten nieuwe europact  Nederland ieder jaar 15 miljard euro kost. We schreven al vaker dat de welvaartsoverdracht van met name Duitsland en Nederland naar Zuid Europa de door onze regering ingevoerde permanente bezuinigingen op bijvoorbeeld de ouderen, de chronisch zieken, de gezondheidszorg en het onderwijs noodzakelijk maakt. Charles Dumas, hoofdeconoom bij Lombard, spreekt dan ook over een 'beroerde deal' die er waarschijnlijk toe zal leiden dat Duitsland en Nederland uit de eurozone zullen stappen, vooral nu bekend is dat de kosten van een terugkeer naar de GULDEN véél lager zullen zijn dan die van het overeind houden van de eurozone.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: zondag 18 december 2011

'GULDEN snede' voorspelt 76 dollar zilver!

We zijn bij Slim Beleggen liefhebbers van natuurkundige formules voor de prijsevolutie van grondstoffen.

We maken regelmatig gebruik van de Fibonacci reeks om toekomstige koersdoelen te bepalen. Fibonacci maakt gebruik het zogenaamde ‘GULDEN getal’: 1,816… beter bekend als Griekse letter φ (phi).

[grafieken... formules... wiskundeles...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$