EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
31
kliks
26
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
24
kliks
Er zijn 4 artikelen gevonden met het woord gulden.
Artikel 36 tot 40 met de

betekenis van het woord GULDEN

Geplaatst op: donderdag 8 december 2011

Duitse en Nederlandse miljarden hielden eurozone overeind, maar het geld is op

In Den Haag houdt men het liefste stil dat de eurozone de afgelopen tijd met vrijwel uitsluitend Duitse en Nederlandse miljarden overeind is gehouden.

In Den Haag houdt men het liefste stil dat de eurozone de afgelopen tijd met vrijwel uitsluitend Duitse en Nederlandse miljarden overeind is gehouden.

De haast waarmee de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Sarkozy het EU verdrag willen hervormen blijkt bepaald niet ongegrond, nu uit onderzoek van Amerikaanse en Duitse universitaire economen blijkt dat Zuid Europa de afgelopen maanden vrijwel geheel overeind is gehouden met miljarden euro's afkomstig van de Duitse Bundesbank en in mindere mate van de Nederlandse Bank. Acuut probleem: het geld is op, waardoor het hele bankensysteem in slechts enkele dagen tijd volledig in elkaar zou kunnen storten.

De afgelopen tijd hebben diverse (oud) politici met de regelmaat van de klok beweerd dat de euro zo goed zou zijn geweest voor Nederland en Duitsland, omdat onze export door de relatief zwakke euro fors is gestegen. Duitsland was echter met de D-Mark al één van 's werelds grootste exporteurs, en hetzelfde gold voor Nederland toen wij nog de GULDEN hadden.

[..]

Lees verder op XanderNieuws.nl
Geplaatst op: dinsdag 6 december 2011

Einde van euro = ramp voor uw koopkracht!

Het einde van de euro zit nog steeds in de kaarten, aangezien er nog altijd geen oplossing is voor het schuldenprobleem in Europa.

Het einde van de euro zit nog steeds in de kaarten, aangezien er nog altijd geen oplossing is voor het schuldenprobleem in Europa.

Bij Nomura onderzocht men wat het einde van de euro impliceert voor de inwoners van Europa. Het einde van de euro betekent in praktijk een mogelijke terugkeer naar de vroegere munten.

Zoals te zien in de onderstaande tabel zou dit een ramp betekenen voor de koopkracht van de meeste Europeanen. De Belgische frank zou maar liefst 24% inleveren! Maar ook de Nederlandse GULDEN verliest 7% procent van zijn voormalige koopkracht.

De grootste ravage wordt aangericht in Griekenland, waar de bevolking zich mag opmaken voor een regelrechte hyperinflatie.

[grafiek]

Lees verder op Slim Beleggen.net
Geplaatst op: maandag 21 november 2011

Wat doet een zilveren GULDEN tegenwoordig?

Heimwee naar de GULDEN? Ik mag dan wel hopen dat het heimwee naar de zilveren GULDEN is. De GULDEN zoals we die in onze portemonnee hadden was namelijk tot 1967 voor zoiets als 70% van zilver.

Heimwee naar de GULDEN? Ik mag dan wel hopen dat het heimwee naar de zilveren GULDEN is. De GULDEN zoals we die in onze portemonnee hadden was namelijk tot 1967 voor zoiets als 70% van zilver.

Het werd echter te duur en politici wilden in feite met steeds minder onderpand gaan werken. in 1967 werd zilver uit de munten gehaald en in 1974 werd in Nederland heel de zilver en goudstandaard losgelaten. Onze huidige Euro is dus, net zoals de GULDEN die we verlieten, niet gedekt door edelmetalen.

Maar wat kost dan zo'n 'echte' zilveren GULDEN dan tegenwoordig nog?

Lees verder op BeursBox.nl
Geplaatst op: zondag 20 november 2011

Er zullen binnenkort weer (zilveren) GULDENs worden geslagen

Koen Dil van Biflatie.nl weet inmiddels zeker dat de GULDEN weer terug zal keren in ons land. Een aantal weken geleden werd Koen Dil uitgenodigd door een particulier Nederlands Muntenhuis om te converseren over onze economische toekomst. Een partij met grote plannen, die klaar is voor wat komen gaat. Dit particuliere Muntenhuis heeft me laten zien dat ze reeds bezig zijn met de voorbereidingen voor het slaan van een nieuwe GULDEN. Er is een grote kans dat de nieuwe GULDEN geheel of voor een deel uit zilver zal bestaan. Dan hebben we te maken met de intrinsieke waarde van een munt, dus dat het zilvergehalte de waarde bepaald.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 14 november 2011

Brits bureau doet GULDEN onderzoek PVV

Het Britse onderzoeksbureau Lombard Street Research zal voor de PVV onderzoeken wat de gevolgen zijn als Nederland uit de eurozone stapt.

Lees verder op rt[z]
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs