Nieuws / Artikelen met het woord

gulden

60 artikelen gevonden. Artikel 36 tot 40
Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: donderdag 8 december 2011

Duitse en Nederlandse miljarden hielden eurozone overeind, maar het geld is op

In Den Haag houdt men het liefste stil dat de eurozone de afgelopen tijd met vrijwel uitsluitend Duitse en Nederlandse miljarden overeind is gehouden.

De haast waarmee de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Sarkozy het EU verdrag willen hervormen blijkt bepaald niet ongegrond, nu uit onderzoek van Amerikaanse en Duitse universitaire economen blijkt dat Zuid Europa de afgelopen maanden vrijwel geheel overeind is gehouden met miljarden euro's afkomstig van de Duitse Bundesbank en in mindere mate van de Nederlandse Bank. Acuut probleem: het geld is op, waardoor het hele bankensysteem in slechts enkele dagen tijd volledig in elkaar zou kunnen storten.

De afgelopen tijd hebben diverse (oud) politici met de regelmaat van de klok beweerd dat de euro zo goed zou zijn geweest voor Nederland en Duitsland, omdat onze export door de relatief zwakke euro fors is gestegen. Duitsland was echter met de D-Mark al één van 's werelds grootste exporteurs, en hetzelfde gold voor Nederland toen wij nog de GULDEN hadden.

[..]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 december 2011

Einde van euro = ramp voor uw koopkracht!

Het einde van de euro zit nog steeds in de kaarten, aangezien er nog altijd geen oplossing is voor het schuldenprobleem in Europa.

Bij Nomura onderzocht men wat het einde van de euro impliceert voor de inwoners van Europa. Het einde van de euro betekent in praktijk een mogelijke terugkeer naar de vroegere munten.

Zoals te zien in de onderstaande tabel zou dit een ramp betekenen voor de koopkracht van de meeste Europeanen. De Belgische frank zou maar liefst 24% inleveren! Maar ook de Nederlandse GULDEN verliest 7% procent van zijn voormalige koopkracht.

De grootste ravage wordt aangericht in Griekenland, waar de bevolking zich mag opmaken voor een regelrechte hyperinflatie.

[grafiek]

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 21 november 2011

Wat doet een zilveren GULDEN tegenwoordig?

Heimwee naar de GULDEN? Ik mag dan wel hopen dat het heimwee naar de zilveren GULDEN is. De GULDEN zoals we die in onze portemonnee hadden was namelijk tot 1967 voor zoiets als 70% van zilver.

Het werd echter te duur en politici wilden in feite met steeds minder onderpand gaan werken. in 1967 werd zilver uit de munten gehaald en in 1974 werd in Nederland heel de zilver en goudstandaard losgelaten. Onze huidige Euro is dus, net zoals de GULDEN die we verlieten, niet gedekt door edelmetalen.

Maar wat kost dan zo'n 'echte' zilveren GULDEN dan tegenwoordig nog?

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 20 november 2011

Er zullen binnenkort weer (zilveren) GULDENs worden geslagen

Koen Dil van Biflatie.nl weet inmiddels zeker dat de GULDEN weer terug zal keren in ons land. Een aantal weken geleden werd Koen Dil uitgenodigd door een particulier Nederlands Muntenhuis om te converseren over onze economische toekomst. Een partij met grote plannen, die klaar is voor wat komen gaat. Dit particuliere Muntenhuis heeft me laten zien dat ze reeds bezig zijn met de voorbereidingen voor het slaan van een nieuwe GULDEN. Er is een grote kans dat de nieuwe GULDEN geheel of voor een deel uit zilver zal bestaan. Dan hebben we te maken met de intrinsieke waarde van een munt, dus dat het zilvergehalte de waarde bepaald.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 14 november 2011

Brits bureau doet GULDEN onderzoek PVV

Het Britse onderzoeksbureau Lombard Street Research zal voor de PVV onderzoeken wat de gevolgen zijn als Nederland uit de eurozone stapt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$