Nieuws / Artikelen met het woord

import

714 artikelen gevonden. Artikel 6 tot 10
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

Dure Euro kan prille groei Europa doen stilvallen

Waar de stijgende Euro diverse voordelen heeft voor de Eurozone waaronder het goedkoper IMPORTeren van grondstoffen, kan een verdere stijging de prille groei mogelijks in de kiem smoren. Voor de sterke Eurolanden is dit weliswaar geen probleem, voor landen als Spanje en Italië is dit nog te hoog gegrepen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 14 augustus 2017

Chinese overheid legt Noord-Korea IMPORTverboden op

Het Chinese ministerie van Handel heeft een IMPORTverbod uitgevaardigd op een aantal producten uit Noord-Korea. De sanctie gaat dinsdag in geldt onder meer voor kolen, ijzererts, erts, lood en zeevruchten.

Het Chinese ministerie reageert hiermee op de twee rakettesten die het bewind in Pyongyang in juli uitvoerde. De maatregel lijkt op de sancties die de Verenigde Naties eerder deze maand afkondigden. 

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 2 augustus 2017

Medvedev: Verenigde Staten verklaren handelsoorlog aan Rusland

De Verenigde Staten hebben in feite een handelsoorlog aan Rusland verklaard met de invoering van nieuwe sancties, zo schrijft de Russische premier Dmitry Medvedev in een reactie op Facebook. Door deze ontwikkeling is Rusland genoodzaakt substituten te zoeken voor bepaalde IMPORTgoederen, maar Medvedev heeft er alle vertrouwen in dat Rusland daar uiteindelijk sterker uit zou komen.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 25 juli 2017

Nederland kickt nog niet af van het aardgas en IMPORTeert steeds meer

In de eerste vijf maanden van 2017 werd er in Nederland, volgens de JODI Gas World database ruim 23 miljard m³ aardgas verbruikt. Dat is 13% meer dan over dezelfde periode van 2016 en 2015. In de grafiek hieronder is het maandelijkse binnenlands aardgasverbruik voor Nederland uitgezet. De dooorgetrokken zwarte curve, het voortschrijdend gemiddelde over 12 maanden, laat zien dat het verbruik van aardgas dit jaar weer stijgt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 12 juni 2017

Trump belooft maatregelen tegen IMPORTprijzen staal

De Amerikaanse president Donald Trump heeft andermaal beloofd zich hard te zullen maken voor Amerikaanse staalproducenten.

In een toespraak in Ohio op woensdag zei hij snel met maatregelen te zullen komen om buitenlandse bedrijven te stoppen die in zijn ogen staal tegen kunstmatig lage prijzen op de Amerikaanse markt dumpen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$