Nieuws / Artikelen met het woord

import

714 artikelen gevonden. Artikel 566 tot 570
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

BTW licenties voor REE kunnen marktverstoringen vergroten

China wil een systeem van BTW licenties invoeren om volledige controle te krijgen over de hoeveelheid zeldzame aardmetalen (REE) die in het land worden geproduceerd. De maatregel is de zoveelste binnen een periode van enkele jaren, één die China’s greep op de sector verder moet versterken zodat hervormingen zijn doorgevoerd zodra China de grondstoffen gaat IMPORTeren, rond 2015.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Nederland grootste handelsoverschot eurozone

En toch mogen we ergens ook wel trots zijn op dit kleine kikerlandje:

Nederland ging Ierland, Slowakije, België en Duitsland voor. De totale waarde van de goederenexport van Nederland naar de andere 16 eurolanden bedroeg 294 miljard.

De IMPORT kwam uit op 147 miljard, waardoor het handelsoverschot 147 miljard bedroeg. Dat is bijna een kwart van het bruto binnenlands product.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

India IMPORTeerde afgelopen jaar recordbedrag aan goud en zilver

De waarde van al het goud en zilver dat door India werd geïmporteerd bereikte in het fiscale jaar 2011-2012 een nieuw record. Dat maakte de Indiase minister van Financiën bekend in een brief naar het Indiase parlement. In de periode 2011-2012 groeide de IMPORT van goud en zilver tot $61,5 miljard, terwijl het in 2008-2009 nog maar $22,8 miljard was. De prijzen van beide edelmetalen stegen gedurende deze periode minder hard, waaruit we kunnen concluderen dat de geïmporteerde volumes ook flink zijn toegenomen.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

China IMPORTeerde 23% minder Iraanse olie in april

De Chinese IMPORT van Iraanse olie is in april met 23% gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, blijkt maandag uit cijfers van de douane-autoriteiten van het land, nadat het Chinese olieconcern International United Petroleum & Chemical Co., of Unipec, enkele leveringen afblies in maart na een zakelijk geschil met National Iranian Oil Co.

Door het geschil, dat medio februari werd opgelost, daalde de olie-IMPORT vanuit Iran met minstens 40%, ofwel 220.000 tot 280.000 vaten per dag. Verwacht wordt dat de IMPORT de komende maanden wordt hervat, stelt een persoon die bekend is met de Iraanse olie-verkopen.

Bron: economonitor.com
Geplaatst: zondag 20 mei 2012

Vastgoedmarkt China aan het crashen

As a prelude to a broader analysis of China’s GDP, and the accuracy of its official GDP figures, I want to start by examining the national real estate statistics for the first four months of 2012.  This discussion feeds into the broader GDP picture, but the property story that has been unfolding is IMPORTant and interesting enough to be worth taking a close look at on its own.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$