Nieuws / Artikelen met het woord

import

702 artikelen gevonden. Artikel 571 tot 575
Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

De Argentijnse coup

Op 10 jaar tijd evolueerde Argentinië van exporteur van olie en gas naar IMPORTeur waardoor het miljarden dollars moet neertellen voor grondstoffen die het zelf in de grond heeft steken. Argentinië heeft geen geld meer kunnen lenen op de internationale markten sinds de crisis 10 jaar geleden. Het overleefde via belastingen op granen, nationalisatie van private pensioenfondsen, inkomsten uit de luchtvaartmaatschappij en door geld af te tappen van de reserves van de centrale bank. Met de nationalisatie van YPF nemen ze hun energiebeleid ook weer in eigen handen.

Argentinië heeft hiermee wel zijn grootste investeerder tegen de borst gestoten, het fel geplaagde Spanje, door Repsol voor het blok te zetten. Slechts 2 maanden geleden had Repsol YPF de schattingen voor gevonden reserves nog fors opgetrokken, aanleiding genoeg om YPF te nationaliseren.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 24 april 2012

Italianen verschepen goud naar Zwitserland

De handelsbalans van Italië, het verschil tussen export en IMPORT, is in februari verbeterd, zo meldde Instat. Maar dat is voornamelijk het gevolg van de export van goud naar de noorderburen van Italië. Die nam met 35,6 procent toe ten opzichte van februari vorig jaar.

De totale export van Italië steeg in februari met 2,1 procent, terwijl de invoer van goederen met 5,8 procent afnam. Daarmee kwam de handelsbalans uit op 1,1 miljard euro.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: maandag 23 april 2012

Onconventioneel in olie en gas

In Noord-Amerika (zowel in Canada als de VS) gaan de ontwikkelingen ogv nieuwe boringen naar olie en gas de laatste jaren verrassend snel. Het heeft alles van doen met fracking (boren naar schaliegas) en horizontal drilling. De gevolgen zijn reeds enige tijd te voelen in de gasmarkt. De prijs van aardgas is op een dieptepunt beland in de VS vanwege het grootschalige nieuwe aanbod. Maar ook van belang: de VS IMPORTeren per jaar minder olie en gas en worden steeds meer zelfvoorzienend.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: vrijdag 20 april 2012

China gaat goud laten stijgen door sterke stijging juwelen handel

China gaat goud laten stijgen door sterke stijging juwelen handel

Vandaag is naar buiten gekomen dat China verwacht dat dit jaar de juwelen markt met 25% gaat groeien, waarmee naast de IMPORT van goud ook de juwelen markt de grootste van de wereld zal worden. Voorheen was India de grootste op het gebied van de consumptie van juwelen, maar China gaat op korte termijn hier voorbij. De voornaamste reden dat China grote hoeveelheden juwelen consumeert komt door het nog steeds stijgende inkomen van de Chinezen, die veel van hun inkomen uitgeven aan juwelen.

Bron: peakoil.nl
Geplaatst: donderdag 19 april 2012

Saoedi-Arabië in 2023 olie-IMPORTeur?

Nu de onrust rondom de boycot van Iraanse olie blijft toenemen, worden we gerustgesteld met de kennis dat Saoedi-Arabië de oliekraan verder open draait. Op onze site was al te lezen dat deze extra leveranties allerminst zeker zijn. De laatste resultaten van analyse met behulp van Hubbert linearisatie onderbouwen deze onzekerheid verder.

Op basis van de gegevens van British Petroleum heeft Alexander Jurjens voor stichting PeakOil Nederland een Hubbert linearisatie gedaan met het computerprogramma Sokath. Dit is één van de manieren om een productieprognose op te stellen. In tegenstelling tot Veld voor Veld analyses (zoals bijvoorbeeld wordt gebruikt door Koppelaar en het IEA), waar men meer rekening houdt politieke factoren, is de Hubbert linearisatie een wiskundige abstractie van de werkelijkheid. De analyse van deze cijfers over olievoorraden van Saudi-Arabië laten echter wel twee belangrijke zaken zien.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$