Nieuws / Artikelen met het woord

import

714 artikelen gevonden. Artikel 571 tot 575
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

‘Europa binnen drie jaar grootste olieverbruiker’

Nu zijn de Verenigde Staten nog de grootste olieverbruiker ter wereld, maar Europa zal die koppositie in een jaar of drie overnemen.

Dat heeft volgens Benschop met twee ontwikkelingen te maken. De Amerikanen beginnen hun afhankelijkheid van buitenlandse olie te beperken. Ze produceren zelf meer olie en de IMPORT is het afgelopen decennium afgenomen van 65 naar ruim 42 procent. Ook ziet hij het effect van grotere zuinigheid: de consumptie neemt niet toe.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Jim Rogers: India kan goud in zware correctie storten

Jim Rogers koopt geen goud meer. Volgens hem kan de goudprijs nog 40 % – 50 % corrigeren. Aanleiding is India. Er zijn er in India die vinden dat al het goud de economie immobiliseert. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat India stopt met de IMPORT van goud waardoor de goudprijs kan instorten. Een andere trigger zou kunnen zijn dat Europese landen beginnen goud te verkopen om hun schulden te betalen.

Er gaan stemmen op in India dat al het goud rond de Indische vrouwen en in de Indische kluizen niets toebrengt aan de economie. Het Indische handelstekort zou hier een gevolg van zijn. Als India zou beslissen geen goud meer te IMPORTeren, kan de goudprijs 40 % tot 50 % zakken volgens Jim Rogers.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Japans pensioenfonds ruilt geld in voor goud

As US weak hands keep piling out of gold whether to make space for the Facebook IPO tomorrow, or just to load up on paper currencies in advance of central banks printing much more, two things have happened: China is now on its way to becoming the biggest source of gold demand, surpassing India, but more IMPORTantly as of hours ago, in a truly historic move, "Okayama Metal & Machinery has become the first Japanese pension fund to make public purchases of gold, in a sign of dwindling faith in paper currencies." Not our words: the FT's.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 13 mei 2012

Iran IMPORTeerde in maart $480 miljoen goud uit Turkije

Iran heeft in maart een veelvoud aan goud geïmporteerd ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Kocht het land in maart 2011 nog maar $13 miljoen aan goud, dit jaar was het $480 miljoen in maart. Dat is bijna 37x zoveel en is omgerekend komt dat bedrag neer op ongeveer 9 metrische ton aan edelmetaal. Het goud is geïmporteerd vanuit Turkije.

[...]

Bron: beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

IEA: Iraanse olie-export daalt sterk, nu sancties verscherpen

De Iraanse export van ruwe olie is wederom scherp gedaald in april en kan dit kwartaal met wel 1 miljoen vaten per dag verder afnemen, terwijl veel landen hun IMPORT terugbrengen, voorafgaand aan sancties die op 1 juli ingaan, stelt het Internationaal Energie Agentschap (IEA) vrijdag.

De Iraanse olieproductie bleef in april stabiel op 3,3 miljoen vaten per dag, maar het land verkocht 15% tot 25% van die hoeveelheid niet en pompte die olie in tankers voor drijvende opslag, aldus het IEA.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$