Nieuws / Artikelen met het woord

import

712 artikelen gevonden. Artikel 576 tot 580
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Duitse Bundesbank stelt hoger inflatie scenario voor

Duitsland kan meer doen om noodlijdende lidstaten van de eurozone te ondersteunen, waaronder toe te staan de inflatie te laten stijgen, stelt een topeconoom van de Bundesbank woensdag.

Sinds de crisis, hebben sommigen een beroep gedaan op Duitsland de inflatie te laten stijgen, de binnenlandse vraag te ondersteunen en de IMPORT toe te laten nemen, ten gunste van andere lidstaten. De inflatie in Duitsland is momenteel lager dan het gemiddelde in de eurozone.

Bron: destentor.nl
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Syrië heeft tekort aan diesel

Syrië ziet de IMPORT van diesel opdrogen. Het land heeft deze brandstof nodig voor zware voertuigen, waaronder legertanks, maar een serie zendingen vanuit Rusland is de afgelopen 4 weken uitgebleven, aldus bronnen in de industrie.

Geen enkele vracht met brandstof die kan worden aangemerkt als diesel, is afgeleverd in de Syrische oliehavens Banias en Tartous de laatste weken, blijkt uit informatie van een bevrachter.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Nieuwe IMPORTcijfers van goud in China wijzen op grootste goudconsument

De Chinezen kunnen er maar niet genoeg van krijgen. Men koopt tegenwoordig de volledige fysieke goudmarkt leeg.

De nieuwste IMPORTcijfers van goud uit Hong Kong naar het vaste land liegen er niet om: de invoer VERZESVOUDIGDE in het eerste kwartaal van 2012!

Aan het huidige tempo is China goed op weg om de grootste consument van goud, India, definitief achter zich te laten. De komende maanden worden hierin cruciaal.

Als de vraag naar goud in de zomermaanden, wat normaal gezien een rustige periode is voor de goudverkoop, eveneens hoog blijft dan wordt China de grootste goudconsument ter wereld.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: maandag 7 mei 2012

VS: India moet IMPORT Iraanse olie minderen

De Verenigde Staten willen dat India belooft de IMPORT van Iraanse olie te beperken. Dat zegt een Amerikaanse functionaris vandaag tijdens een bezoek van de minister van Buitenlandse Zaken Hilary Clinton aan India.

'India boekt vooruitgang, maar moet ons ervan verzekeren dat het land doorgaat met vooruitgang boeken', aldus de functionaris verwijzend naar de pogingen van India om de IMPORT van Iraanse olie te beperken. 

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

Olieproductie sinds 2005 gelijk gebleven

Hoe lang kan het zwarte goud nog als de motor van de economie fungeren? The Economist is zichzelf ook hardop aan het afvragen wat de economische impact op lange termijn zal zijn van de gelijk blijvende productie en de hoge olieprijzen.

Peakoil kan namelijk nog wel een dichterbij zijn dan menig een denkt. Een aantal landen (zoals het Verenigd Koninkrijk, Egypte en Indonesië) zijn in de afgelopen jaren veranderd van netto exporteur van olie naar netto IMPORTeur van olie. We consumeren wereldwijd steeds meer olie en voornamelijke in de opkomende economieën stijgt de consumptie fors. Recessie of niet, energie hebben we allemaal nodig. De olieprijs staat ondanks dat het met de economie helemaal niet zo denderend gaat, gewoon dik boven de $100,-. Het tijdperk van goedkope olie is waarschijnlijk over.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$