Nieuws / Artikelen met het woord

import

708 artikelen gevonden. Artikel 581 tot 585
Bron: peakoil.nl
Geplaatst: donderdag 19 april 2012

Saoedi-Arabië in 2023 olie-IMPORTeur?

Nu de onrust rondom de boycot van Iraanse olie blijft toenemen, worden we gerustgesteld met de kennis dat Saoedi-Arabië de oliekraan verder open draait. Op onze site was al te lezen dat deze extra leveranties allerminst zeker zijn. De laatste resultaten van analyse met behulp van Hubbert linearisatie onderbouwen deze onzekerheid verder.

Op basis van de gegevens van British Petroleum heeft Alexander Jurjens voor stichting PeakOil Nederland een Hubbert linearisatie gedaan met het computerprogramma Sokath. Dit is één van de manieren om een productieprognose op te stellen. In tegenstelling tot Veld voor Veld analyses (zoals bijvoorbeeld wordt gebruikt door Koppelaar en het IEA), waar men meer rekening houdt politieke factoren, is de Hubbert linearisatie een wiskundige abstractie van de werkelijkheid. De analyse van deze cijfers over olievoorraden van Saudi-Arabië laten echter wel twee belangrijke zaken zien.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 16 april 2012

Rijke italianen verschepen goud naar Zwitserland

Rijke Italianen lijken steeds meer goud naar het veilige Zwitserland over te hevelen. Dat blijkt uit recente cijfers van het Italiaanse bureau voor de statistiek, Instat.

De handelsbalans van Italië, het verschil tussen export en IMPORT, is in februari verbeterd, zo meldde Instat. Maar dat is voornamelijk het gevolg van de export van goud naar de noorderburen van Italië. Die nam met 35,6 procent toe ten opzichte van februari vorig jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 14 april 2012

Centrale banken kunnen bodem onder goudprijs leggen

De goudprijs is 2012 op wankele voet begonnen, waarbij het vooralsnog onduidelijk is of al in de komende maanden op een come-back van de goudprijs moet worden gerekend. Adrian Day, president van Adrian Day Asset Management, is van mening dat de centrale banken een bodem onder de goudprijs kunnen leggen.

Volgens Goldman Sachs kunnen die dit jaar 600 ton goud gaan aankopen. Dat is de grootste hoeveelheid sinds minstens 1970. Volgens Day kan de goudprijs in de komende 12 maanden gaan herstellen tot minstens 1940 dollar per troy ounce.

Hij sluit een nieuwe recordjacht bovendien niet a priori uit. De Indische goudIMPORT vanaf in het vierde kwartaal vorig jaar fors gedaald, zo blijkt uit de cijfers verstrekt door de Bombay Bullion Association. De IMPORT daalde met 56% tot nog 125 ton. Daardoor bleef de stijging van de IMPORT op jaarbasis beperkt tot 8,40%. President Prithviraj Kothari van de BBA wijtte de daling van de IMPORT aan het gecombineerd effect van recordprijzen en hoge rentevoeten in India.

[...]

Bron: nrc.nl
Geplaatst: woensdag 11 april 2012

Na GB en Frankrijk krijgt ook Spanje nu geen olie meer van Iran

door Jules Seegers Buitenland Lees meer over: boycot EU Europese Unie export Frankrijk IMPORT Iran Japan olie sancties Spanje Teheran Als vergelding voor een boycot van Iraanse olie door de Europese Unie dat in juli van kracht wordt heeft Iran de export naar Spanje stilgelegd. Mogelijk is het land van plan ook de olie-levering aan Italië en Duitsland stil te leggen. Dat heeft het Iraanse persbureau Mehr gisteravond laat gemeld.

De EU heeft een embargo ingesteld tegen Iraanse olie vanwege het omstreden atoomprogramma dat Teheran nastreeft. Hoewel de Iraanse regering beweert dat het atoomprogramma alleen vreedzame doeleinden dient, verdenkt het Westen Iran ervan een kernwapen te willen ontwikkelen.

Iran heeft van Italiaanse raffinaderijen geëist dat zij langetermijncontracten met Iran sluiten voor de levering van olie. Groot-Brittannië en Frankrijk krijgen al enige tijd geen olie uit Iran meer. Het land lijkt zijn positie te willen verbeteren voor gesprekken met westerse landen later deze week.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 11 april 2012

China IMPORTeert in de eerste twee maanden van het jaar massaal goud uit Hong Kong

China heeft in februari dit jaar 40.000 kilo aan goud geïmporteerd van Hong Kong. Vorig jaar bedroeg de goudIMPORT uit Hong Kong 3.115 kilo, dit betekent 13 keer weinig als dit jaar. In de eerste twee maanden van dit jaar bedroeg de Chinese goudIMPORT uit Hong Kong 72.617 kilogram, vorig jaar was dat in dezelfde periode slechts 10.564 kilogram. De totale Chinese goudIMPORT is de afgelopen jaren overigens voor ongeveer de helft afkomstig vanuit Hong Kong.

Een reden voor deze relatief grote hoeveelheid is de dip van de goudprijs aan het begin van het jaar. Daarnaast had het begin van het Chinese nieuwe jaar en de stijgende inkomens in het land ook een positieve invloed op de goudIMPORT. Tevens is de vrees voor stijgende inflatie groot en bestaat er de grote kans dat de vastgoedbubbel  in China op springen staat.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$