Nieuws / Artikelen met het woord

import

708 artikelen gevonden. Artikel 591 tot 595
Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 10 april 2012

“Goud en -zilverIMPORT van India zal dit jaar afnemen”

In navolging van goud, ziet het ernaar uit dat ook de zilverIMPORT in India sterk zal afnemen komend jaar. Dit zegt Scotia Mocatta, de grootste edelmetaalIMPORTeur van India met een marktaandeel van ongeveer 35%. De IMPORTeur is in het hele land actief en werkt met groothandelaren samen.

Het hoofd van Scotia Mocatta Azië, Sunil Kashyap, zei tegenover Reuters dat de zilverIMPORT met 27% kan dalen in 2012. De grote volatiliteit zal ondanks de ongewijzigde IMPORTtarieven de grootste boosdoener zijn. Naar verwachting zal er komend jaar tussen de 3.500 en 4.000 ton aan zilver worden geïmporteerd in India, vorig jaar was dit nog 4.800 ton. Volgens Kashyap kan de goudIMPORT met 38% afnemen tot 600 ton in 2012.

Bron: FTM.nl
Geplaatst: vrijdag 6 april 2012

Zwart goud voor koude lucht

Saoedi-Arabië is het olierijkste land ter wereld. Maar het consumeert ook olie, en flink ook. Nog even en het is op. 

[...]

Voor een deel is de opmerkelijke olieconsumptie te verklaren uit de structuur van de economie. De Saoedi's gebruiken de olie vooral om elektriciteit op te wekken. Die is nodig om water te ontzilten en oliepompen van stroom te voorzien. Alleen al om olie te winnen is 10 procent van de nationale energie output nodig. 

Maar de helft van de opgewekte elektriciteit wordt gebruikt voor … air conditioning. Als de trend zich doorzet moet Saoedi-Arabië in 2038 olie IMPORTeren. 

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 april 2012

'Iran overweegt stop olielevering aan Shell'

Iran overweegt vanwege niet-betaalde rekeningen te stoppen met het leveren van olie aan Royal Dutch Shell, meldt het Iraanse persbureau Mehr.

Het Brits-Nederlandse olieconcern zou sinds begin 2012 nog niet betaald hebben voor de verzending die gelijk staat aan 8 miljoen vaten olie. Verder zou Shell de IMPORT van Iraanse olie inmiddels al gehalveerd hebben tot 100.000 vaten per dag, aldus persbureau Mehr.

Vanwege financiele sancties op Iran worden betalingstransacties bemoeilijkt waardoor rekeningen niet betaald kunnen worden.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 4 april 2012

Centrale bank van India gaat goudIMPORT beter monitoren

Een dag nadat data terugval toonde van goudIMPORT in India vorige maand heeft de centrale bank, de Reserve Bank of India (RBI), normen voor goudinvoer aangescherpt voor de banken. In een toelichting zei de RBI dat elk bank bevoegd om goud te IMPORTeren, een maandelijks overzicht moet presenteren aan de centrale bank over de hoeveelheid goud geïmporteerd en de wijze van betaling. In de verklaring zei de RBI dat het heeft besloten het volledige systeem van rapportage verder te rationaliseren op de invoer van goud.

Bron: knack.be
Geplaatst: dinsdag 3 april 2012

IMPORT van goud in India kan in Q1 met 60% zijn gedaald

India is de belangrijkste consument van goud in de wereld, maar de interesse van de Indiërs voor goud is momenteel minder groot dan in normale omstandigheden het geval is. Dat heeft te maken met de verhoging van de IMPORTbelasting op goud, belasting die in één klap werd verdubbeld.

In het vierde kwartaal van vorig jaar werd al een vertraging van de vraag naar goud in India merkbaar. De goudprijs bereikte toen uitgedrukt in rupee een nieuwe recordkoers. Traditioneel is de tweede helft van het jaar de periode met de sterkste vraag naar goud, onder andere vanwege het traditionele seizoen van de huwelijken en vanwege het feit dat dan een aantal feestdagen wordt gevierd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$