Nieuws / Artikelen met het woord

import

708 artikelen gevonden. Artikel 596 tot 600
Bron: petrochem.nl
Geplaatst: maandag 2 april 2012

China en Japan halen minder olie uit Iran - Petrochem

China en Japan IMPORTeren veel minder olie uit Iran dan voorheen. Dat blijkt uit gepubliceerde cijfers van de overheden van beide economische grootmachten.

China haalde in februari 288.576 vaten ruwe olie per dag uit Iran, veertig procent minder dan een jaar eerder, aldus de Chinese douane. Om in de behoefte aan olie te blijven voorzien, werd de IMPORT uit Saoedi-Arabië fors opgeschroefd, met 38,6 procent op jaarbasis tot 1,39 miljoen vaten per dag.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: zondag 1 april 2012

China kritisch over sancties VS tegen Iran – wel afbouw olie-IMPORT

Nadat China tezamen met de andere BRIC's + Afrika de dollar vaarwel gaan zeggen, trekt ze nu ook het gedrag van de States in twijfel voor wat betreft het opleggen van sancties tegen Iran... De spanning stijgt...

China is van mening dat Washington niet het recht heeft andere landen eenzijdig te straffen. De Chinese minister van Buitenlandse Zaken zei in een korte reactie vandaag:

“Het Chinese standpunt is dat wij het altijd veroordelen als één land unilateraal sancties oplegt aan een ander land.”

Bron: demorgen.be
Geplaatst: zaterdag 31 maart 2012

Sancties tegen IMPORTeurs Iraanse olie

© afp.De Amerikaanse president Barack Obama wil verdere sancties doorvoeren tegen landen die olie blijven IMPORTeren uit Iran. Hij vindt dat er inmiddels genoeg andere mogelijkheden zijn voor staten om in hun behoefte aan fossiele brandstoffen te voorzien. Dat heeft het Witte Huis vandaag laten weten.

De Amerikaanse regering stelde in december oliesancties in tegen Iran, omdat dat land aan kernwapens zou werken. De uitvoering daarvan werd evenwel opgeschort tot er voldoende olie uit andere kanalen de markt op zou vloeien. Nu Obama besloten heeft dat dit nu het geval is, maakt dat vanaf eind juni de weg vrij voor strafmaatregelen tegen partijen die dan nog zaken doen met Iran.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 30 maart 2012

VS willen oliesancties tegen Iran doorzetten

De Amerikaanse president Barack Obama wil verdere sancties doorvoeren tegen landen die olie blijven IMPORTeren uit Iran.

Hij vindt dat er inmiddels genoeg andere mogelijkheden zijn voor staten om in hun behoefte aan fossiele brandstoffen te voorzien. Dat heeft het Witte Huis vrijdag laten weten.

Bron: nd.nl
Geplaatst: vrijdag 30 maart 2012

Turkije vermindert olie-IMPORT Iran

Turkije vermindert onder Amerikaanse druk zijn invoer van Iraanse olie met twintig procent, en vervangt die door olie uit Libië. Dat heeft de Turkse minister van energie Taner Yildiz vrijdag bekendgemaakt. De Amerikaanse ambassadeur in Turkije voerde donderdag de druk op om het land kleur te laten bekennen. Dat lijkt nu dus effect te hebben gehad.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$