Nieuws / Artikelen met het woord

import

714 artikelen gevonden. Artikel 596 tot 600
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 10 april 2012

Beurzen onderuit door groeizorgen

De Europese beurzen gingen dinsdag hard onderuit. Een slecht Amerikaans banenrapport en een tegenvallend Chinees IMPORTcijfer wakkerde de bezorgdheid over de wereldwijde economische groei aan.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 1,5 procent lager op 310,33 punten. De MidKap-index zakte 1,9 procent tot 516,53 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tussen 0,8 en 1,6 procent.

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 10 april 2012

“Goud en -zilverIMPORT van India zal dit jaar afnemen”

In navolging van goud, ziet het ernaar uit dat ook de zilverIMPORT in India sterk zal afnemen komend jaar. Dit zegt Scotia Mocatta, de grootste edelmetaalIMPORTeur van India met een marktaandeel van ongeveer 35%. De IMPORTeur is in het hele land actief en werkt met groothandelaren samen.

Het hoofd van Scotia Mocatta Azië, Sunil Kashyap, zei tegenover Reuters dat de zilverIMPORT met 27% kan dalen in 2012. De grote volatiliteit zal ondanks de ongewijzigde IMPORTtarieven de grootste boosdoener zijn. Naar verwachting zal er komend jaar tussen de 3.500 en 4.000 ton aan zilver worden geïmporteerd in India, vorig jaar was dit nog 4.800 ton. Volgens Kashyap kan de goudIMPORT met 38% afnemen tot 600 ton in 2012.

Bron: FTM.nl
Geplaatst: vrijdag 6 april 2012

Zwart goud voor koude lucht

Saoedi-Arabië is het olierijkste land ter wereld. Maar het consumeert ook olie, en flink ook. Nog even en het is op. 

[...]

Voor een deel is de opmerkelijke olieconsumptie te verklaren uit de structuur van de economie. De Saoedi's gebruiken de olie vooral om elektriciteit op te wekken. Die is nodig om water te ontzilten en oliepompen van stroom te voorzien. Alleen al om olie te winnen is 10 procent van de nationale energie output nodig. 

Maar de helft van de opgewekte elektriciteit wordt gebruikt voor … air conditioning. Als de trend zich doorzet moet Saoedi-Arabië in 2038 olie IMPORTeren. 

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 april 2012

'Iran overweegt stop olielevering aan Shell'

Iran overweegt vanwege niet-betaalde rekeningen te stoppen met het leveren van olie aan Royal Dutch Shell, meldt het Iraanse persbureau Mehr.

Het Brits-Nederlandse olieconcern zou sinds begin 2012 nog niet betaald hebben voor de verzending die gelijk staat aan 8 miljoen vaten olie. Verder zou Shell de IMPORT van Iraanse olie inmiddels al gehalveerd hebben tot 100.000 vaten per dag, aldus persbureau Mehr.

Vanwege financiele sancties op Iran worden betalingstransacties bemoeilijkt waardoor rekeningen niet betaald kunnen worden.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 4 april 2012

Centrale bank van India gaat goudIMPORT beter monitoren

Een dag nadat data terugval toonde van goudIMPORT in India vorige maand heeft de centrale bank, de Reserve Bank of India (RBI), normen voor goudinvoer aangescherpt voor de banken. In een toelichting zei de RBI dat elk bank bevoegd om goud te IMPORTeren, een maandelijks overzicht moet presenteren aan de centrale bank over de hoeveelheid goud geïmporteerd en de wijze van betaling. In de verklaring zei de RBI dat het heeft besloten het volledige systeem van rapportage verder te rationaliseren op de invoer van goud.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$