Nieuws / Artikelen met het woord

import

702 artikelen gevonden. Artikel 596 tot 600
Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 24 maart 2012

India verlaagt tarieven voor goudIMPORT

Na ruwe olie is goud de meest geïmporteerde grondstof in India, in termen van waarde. Edelmetaalhandelaren en juweliers hebben afgelopen week gestaakt tegen de recente stijgingen van de tarievenwaarde vanwege de hogere kosten die moeten worden doorberekend aan de consument. De grootschalige staking had door een kleinere fysieke vraag een drukkend effect op de prijs van goud en zilver afgelopen week. India, ‘s werelds grootste consument van goud, heeft 967 ton goud geïmporteerd in 2011.

Bron: chinasquare.be
Geplaatst: vrijdag 23 maart 2012

Boycott Iran, willen of niet.

Het Amerikaanse Ministerie van buitenlands Zaken heeft een lijst met twaalf landen bekendgemaakt die hun olie-aankopen in Iran onmiddelijk drastisch moeten terugschroeven, anders krijgen ze zelf sancties opgelegd zoals uitgesloten worden uit het financiële systeem van de VS. . Op kop staan China en India, de belangrijkste invoerders van Iraanse olie. Ook Zuid-Korea, de vierde invoerder, staat erbij. De andere invoerders van Iraanse olie krijgen zes maand respijt omdat ze hun invoer al verminderd hebben: daarbij zitten Japan en 10 Europese landen. Japan maakte intussen al bekend dat het zijn olie-invoer uit Iran dit jaar verder zal verminderen met 10-20%. Japan hangt voor 8,8% af van Iran.

China haalde in februari 288.576 vaten ruwe olie per dag uit Iran, 40 procent minder dan een jaar eerder aldus de Chinese douane. Om in de behoefte aan olie te blijven voorzien werd de IMPORT uit Saoedi-Arabië fors opgeschroefd, met 38,6 procent op jaarbasis tot 1,39 miljoen vaten per dag.

De oliehandel is niet het enige domein waarop de VS andere landen willen dwingen hun sancties tegen Iran te ondersteunen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 21 maart 2012

China en Japan halen minder olie uit Iran

China en Japan IMPORTeren veel minder olie uit Iran dan voorheen. Dat bleek woensdag uit cijfers van de overheden van beide economische grootmachten.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: dinsdag 20 maart 2012

Spanje gaat naar olie boren bij Lanzarote Groen TROUW

Het Spaanse kabinet heeft vorige week plannen goedgekeurd om olieboringen te doen bij de Canarische Eilanden. Nadat het onderzoek naar de mogelijke gevolgen voor het milieu is afgerond kunnen de proefboringen beginnen. Vermoedelijk over een jaar of twee.

De Spaanse oliemaatschappij Repsol YPF denkt dat een olieveld ten oosten van Lanzarote goed kan zijn voor honderdduizend vaten ruwe olie per dag. Spanje moet nu nog 99 procent van zijn oliebehoefte IMPORTeren. Gezien de stijgende olieprijs is dat voor Spanje, dat toch al te lijden heeft onder de crisis, een flinke aderlating.

Bron: nd.nl
Geplaatst: vrijdag 16 maart 2012

Spanje gaat naar olie boren

MADRID - Het Spaanse kabinet heeft vrijdag plannen goedgekeurd om olieboringen te doen bij de Canarische Eilanden. De proefboringen kunnen over een jaar of twee beginnen, nadat onderzoek is gedaan naar mogelijke gevolgen voor het milieu.

De Spaanse oliemaatschappij Repsol YPF denkt dat een olieveld ten oosten van Lanzarote goed kan zijn voor honderdduizend vaten ruwe olie per dag. Spanje moet nu nog 99 procent van zijn oliebehoefte IMPORTeren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$