Nieuws / Artikelen met het woord

import

711 artikelen gevonden. Artikel 596 tot 600
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 april 2012

'Iran overweegt stop olielevering aan Shell'

Iran overweegt vanwege niet-betaalde rekeningen te stoppen met het leveren van olie aan Royal Dutch Shell, meldt het Iraanse persbureau Mehr.

Het Brits-Nederlandse olieconcern zou sinds begin 2012 nog niet betaald hebben voor de verzending die gelijk staat aan 8 miljoen vaten olie. Verder zou Shell de IMPORT van Iraanse olie inmiddels al gehalveerd hebben tot 100.000 vaten per dag, aldus persbureau Mehr.

Vanwege financiele sancties op Iran worden betalingstransacties bemoeilijkt waardoor rekeningen niet betaald kunnen worden.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 4 april 2012

Centrale bank van India gaat goudIMPORT beter monitoren

Een dag nadat data terugval toonde van goudIMPORT in India vorige maand heeft de centrale bank, de Reserve Bank of India (RBI), normen voor goudinvoer aangescherpt voor de banken. In een toelichting zei de RBI dat elk bank bevoegd om goud te IMPORTeren, een maandelijks overzicht moet presenteren aan de centrale bank over de hoeveelheid goud geïmporteerd en de wijze van betaling. In de verklaring zei de RBI dat het heeft besloten het volledige systeem van rapportage verder te rationaliseren op de invoer van goud.

Bron: knack.be
Geplaatst: dinsdag 3 april 2012

IMPORT van goud in India kan in Q1 met 60% zijn gedaald

India is de belangrijkste consument van goud in de wereld, maar de interesse van de Indiërs voor goud is momenteel minder groot dan in normale omstandigheden het geval is. Dat heeft te maken met de verhoging van de IMPORTbelasting op goud, belasting die in één klap werd verdubbeld.

In het vierde kwartaal van vorig jaar werd al een vertraging van de vraag naar goud in India merkbaar. De goudprijs bereikte toen uitgedrukt in rupee een nieuwe recordkoers. Traditioneel is de tweede helft van het jaar de periode met de sterkste vraag naar goud, onder andere vanwege het traditionele seizoen van de huwelijken en vanwege het feit dat dan een aantal feestdagen wordt gevierd.

Bron: petrochem.nl
Geplaatst: maandag 2 april 2012

China en Japan halen minder olie uit Iran - Petrochem

China en Japan IMPORTeren veel minder olie uit Iran dan voorheen. Dat blijkt uit gepubliceerde cijfers van de overheden van beide economische grootmachten.

China haalde in februari 288.576 vaten ruwe olie per dag uit Iran, veertig procent minder dan een jaar eerder, aldus de Chinese douane. Om in de behoefte aan olie te blijven voorzien, werd de IMPORT uit Saoedi-Arabië fors opgeschroefd, met 38,6 procent op jaarbasis tot 1,39 miljoen vaten per dag.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: zondag 1 april 2012

China kritisch over sancties VS tegen Iran – wel afbouw olie-IMPORT

Nadat China tezamen met de andere BRIC's + Afrika de dollar vaarwel gaan zeggen, trekt ze nu ook het gedrag van de States in twijfel voor wat betreft het opleggen van sancties tegen Iran... De spanning stijgt...

China is van mening dat Washington niet het recht heeft andere landen eenzijdig te straffen. De Chinese minister van Buitenlandse Zaken zei in een korte reactie vandaag:

“Het Chinese standpunt is dat wij het altijd veroordelen als één land unilateraal sancties oplegt aan een ander land.”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$