Nieuws / Artikelen met het woord

import

714 artikelen gevonden. Artikel 601 tot 605
Bron: knack.be
Geplaatst: dinsdag 3 april 2012

IMPORT van goud in India kan in Q1 met 60% zijn gedaald

India is de belangrijkste consument van goud in de wereld, maar de interesse van de Indiërs voor goud is momenteel minder groot dan in normale omstandigheden het geval is. Dat heeft te maken met de verhoging van de IMPORTbelasting op goud, belasting die in één klap werd verdubbeld.

In het vierde kwartaal van vorig jaar werd al een vertraging van de vraag naar goud in India merkbaar. De goudprijs bereikte toen uitgedrukt in rupee een nieuwe recordkoers. Traditioneel is de tweede helft van het jaar de periode met de sterkste vraag naar goud, onder andere vanwege het traditionele seizoen van de huwelijken en vanwege het feit dat dan een aantal feestdagen wordt gevierd.

Bron: petrochem.nl
Geplaatst: maandag 2 april 2012

China en Japan halen minder olie uit Iran - Petrochem

China en Japan IMPORTeren veel minder olie uit Iran dan voorheen. Dat blijkt uit gepubliceerde cijfers van de overheden van beide economische grootmachten.

China haalde in februari 288.576 vaten ruwe olie per dag uit Iran, veertig procent minder dan een jaar eerder, aldus de Chinese douane. Om in de behoefte aan olie te blijven voorzien, werd de IMPORT uit Saoedi-Arabië fors opgeschroefd, met 38,6 procent op jaarbasis tot 1,39 miljoen vaten per dag.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: zondag 1 april 2012

China kritisch over sancties VS tegen Iran – wel afbouw olie-IMPORT

Nadat China tezamen met de andere BRIC's + Afrika de dollar vaarwel gaan zeggen, trekt ze nu ook het gedrag van de States in twijfel voor wat betreft het opleggen van sancties tegen Iran... De spanning stijgt...

China is van mening dat Washington niet het recht heeft andere landen eenzijdig te straffen. De Chinese minister van Buitenlandse Zaken zei in een korte reactie vandaag:

“Het Chinese standpunt is dat wij het altijd veroordelen als één land unilateraal sancties oplegt aan een ander land.”

Bron: demorgen.be
Geplaatst: zaterdag 31 maart 2012

Sancties tegen IMPORTeurs Iraanse olie

© afp.De Amerikaanse president Barack Obama wil verdere sancties doorvoeren tegen landen die olie blijven IMPORTeren uit Iran. Hij vindt dat er inmiddels genoeg andere mogelijkheden zijn voor staten om in hun behoefte aan fossiele brandstoffen te voorzien. Dat heeft het Witte Huis vandaag laten weten.

De Amerikaanse regering stelde in december oliesancties in tegen Iran, omdat dat land aan kernwapens zou werken. De uitvoering daarvan werd evenwel opgeschort tot er voldoende olie uit andere kanalen de markt op zou vloeien. Nu Obama besloten heeft dat dit nu het geval is, maakt dat vanaf eind juni de weg vrij voor strafmaatregelen tegen partijen die dan nog zaken doen met Iran.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 30 maart 2012

VS willen oliesancties tegen Iran doorzetten

De Amerikaanse president Barack Obama wil verdere sancties doorvoeren tegen landen die olie blijven IMPORTeren uit Iran.

Hij vindt dat er inmiddels genoeg andere mogelijkheden zijn voor staten om in hun behoefte aan fossiele brandstoffen te voorzien. Dat heeft het Witte Huis vrijdag laten weten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$