Nieuws / Artikelen met het woord

import

711 artikelen gevonden. Artikel 611 tot 615
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 14 maart 2012

IEA: Azie domineert in 2012 de groei van vraag naar olie

De vraag naar olie zal in 2012 het meeste toenemen in Azie, vanwege de veerkrachtige locale economieen en de sterke IMPORT door China. Dit meldt het Internationaal Energieagentschap (IEA) woensdag in zijn maandelijkse oliemarktrapport.

De wereldwijde vraag naar olie zal in 2012 neemt naar verwachting toe met 800.000 vaten naar 89,9 miljoen vaten per dag, waarbij Azie 700.000 vaten van die groei voor zijn rekening neemt, aldus het rapport.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 maart 2012

Hoezo, harde landing? Chinese IMPORT van koper blijft maar stijgen!

Nu het Chinese nieuwjaar stilaan verteerd is in de cijfers, kunnen we weer naar de effectieve activiteitsgraad in China kijken. Want iedereen voorspelt nog altijd doom & gloom voor de Chinese economie.

Wel, we vrezen dat we opnieuw slecht nieuws hebben voor de China beren. De IMPORT van koper, een belangrijkste industriële graadmeter, blijft maar oplopen.

Meer nog, de invoer van koper situeert zich op het hoogste niveau in de afgelopen 5 jaren!

[afbeelding]

Laat u niet gek maken door alle negatieve rapporten over een mogelijke implosie van de Chinese economie. De feiten spreken duidelijk een andere taal… en wij ook!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

Japans handelstekort loopt op

De wereld is het niet meer gewoon dat Japan een handelstekort boekt. De uitloop van de ramp in Fukushima zorgt er nu voor dat Japan het grootste handelstekort boekt in 30 jaar tijd. Dit versnelt het einde van Japan doordat de enorme schuldenberg niet meer gefinancierd kan worden.

Een groot deel van de nucleaire energie in Japan is nog afgesloten. Ongeveer 1/3e van de elektriciteitscapaciteit is hierdoor off-line. Zo wordt Japan verplicht om grote hoeveelheden olie, steenkool en aardgas te IMPORTeren.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: maandag 12 maart 2012

VS minder afhankelijk van buitenlandse olie

De Verenigde Staten slaagt er steeds beter in eigen brandstofreserves op te bouwen waardoor zij minder afhankelijk wordt van buitenlandse olie. Dat staat in een rapport dat vandaag wordt gepubliceerd door het Witte Huis.

De binnenlandse olieproductie nam toe terwijl de IMPORT het afgelopen jaar met 10 procent afnam. Ook bouwen de VS hun energievoorraden op met meer duurzame energieprojecten en werden er meer energiezuinige voertuigen verkocht.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 12 maart 2012

Obama prijst brandstofbeleid VS

Het rapport komt op het moment dat de populariteit van president Barack Obama in het verkiezingsjaar aan het terugzakken is, onder meer vanwege de stijgende brandstofprijzen. De teneur van het rapport is dat het juist nu de goede kant opgaat.

De olie-IMPORT nam het afgelopen jaar 10 procent af. De binnenlandse olieproductie nam toe en er werden meer energiezuinige voertuigen verkocht. Ook bouwen de VS hun energievoorraden op met meer duurzame energieprojecten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$