Nieuws / Artikelen met het woord

import

711 artikelen gevonden. Artikel 616 tot 620
Bron: Goud.com
Geplaatst: zondag 11 maart 2012

Parallellen tussen het oude Rome en de huidige financiele situatie

Judge Napolitano trekt in dit filmpje vergelijkingen tussen het oude Rome en de huidige financiële situatie in Amerika. Weliswaar een verouderd filmpje, maar nog zeker relevant en leerzaam.

In het Romeinse rijk werd veel waarde gehecht aan luxeproducten zoals zijde. De Romeinen IMPORTeerden grote hoeveelheden zijde in ruil voor veel waardevoller zilver. De groei van het Romeinse rijk ging gepaard met veel oorlogen en voor deze oorlogen was veel geld nodig. Het meeste geld was echter al opgegaan aan de IMPORT van zijde en om die reden werd de Romeinse zilveren munt gedevalueerd door letterlijk zilver uit de munt de halen. De munten werden namelijk geslagen in een steeds lager gehalte zilver en daardoor was de waarde van de munt lager dan de waarde zoals op de munt aangegeven. Op deze manier stal de Romeinse overheid geld van de bevolking en zodra dit bekend werd nam het vertrouwen in de Romeinse munt – en daarmee de waarde van de munt – in rap tempo af.

[video]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 8 maart 2012

4 scenario's voor de toekomst van de olieprijs

Scenario 1: De EU sancties die beginnen op 1 juli 2012, zorgen voor 600.000 vaten olie minder op de markt. Brent Olie kan hierdoor stijgen naar $130,- per vat, al is minder ook mogelijk als Iran wel blijft exporteren naar Italië en Griekenland. Noot: Griekenland is voor een derde van zijn olie IMPORT afhankelijk van Iran.

Scenario 2: EU sancties zorgen voor een daling van 10%. In dit scenario zou de prijs van Brent Olie kunnen stijgen naar $138,- per vat

[3, 4 + ...]

Bron: bnr.nl
Geplaatst: donderdag 8 maart 2012

Shell stopt IMPORT ruwe olie uit Iran

Volgens persbureau Reuters IMPORTeert Shell dagelijks 100.000 vaten ruwe olie uit Iran naar Europa, en nog eens 100.000 vaten naar Japan. Dat contract eindigt deze maand.

De Europese Unies besloot per 1 juli dat er geen ruwe olie meer uit Iran geïmporteerd mag worden. Het embargo is een van de vele sancties die Europa en de Verenigde Staten aan Iran hebben opgelegd, omdat zij het land verdenken van de ontwikkeling van een kernwapen.

Iran is de op vier na grootste olieproducent ter wereld. India, China en Japan kopen ongeveer de helft van de 2,6 miljoen vaten die Iran per dag exporteert. De VS proberen die landen zover te krijgen dat zij daarmee stoppen, tot nu toe zonder veel succes.

Bron: knack.be
Geplaatst: donderdag 8 maart 2012

Marc Haagen: “Goud is geld”

Wat staat te lezen in de Gold Editor Newsletter: Iran gaat effectief goud verhandelen voor olie en koopt nu reeds met zijn goud bijvoorbeeld voedsel. En, wat nog belangrijker is : iemand neemt-dat-goud-aan ! Think about it...

We citeren: “On Tuesday, Mahmoud Bahmani, the governor of Iran’s central bank, said the country is ready to receive payment for oil supplies in gold without hesitation. Iran has the world’s third-largest oil reserves. Furthermore, Iran recently used gold in order to IMPORT food, since other financial assets were frozen. Earlier this month, one European trader said, “Grain deals are being paid for in gold bullion and barter deals are being offered. Some of the major trading houses are involved.” Another trader explained, 'As the shipments of grain are so large, barter or gold payments are the quickest option'”.

Bron: blogspot.com
Geplaatst: maandag 27 februari 2012

Iraans en Syrisch Nieuws: Griekenland de dupe van Amerikaanse ...

Volgens het Iraanse persbureau FARS NEWS kwam er op zondag 26 februari een olietanker, geladen met Iraanse ruwe olie, niet aan bij een Griekse raffinaderij. Het schip zou de opdracht gekregen hebben weer terug te keren. Volgens het persbureau Fars News heeft de dollemansactie van Europa om de olie van Iran te weigeren, ertoe geleid dat het armlastige Griekenland nu ook al geen olie meer zou krijgen van Iran.

Eenderde van de olie-IMPORT van Griekenland kwam van Iran, mede ook omdat andere leverancies Griekenland niet meer vertrouwden, voor wat betreft hun mogelijkheden om ook daadwerkelijk de rekeningen te betalen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$