Nieuws / Artikelen met het woord

import

714 artikelen gevonden. Artikel 616 tot 620
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

Japans handelstekort loopt op

De wereld is het niet meer gewoon dat Japan een handelstekort boekt. De uitloop van de ramp in Fukushima zorgt er nu voor dat Japan het grootste handelstekort boekt in 30 jaar tijd. Dit versnelt het einde van Japan doordat de enorme schuldenberg niet meer gefinancierd kan worden.

Een groot deel van de nucleaire energie in Japan is nog afgesloten. Ongeveer 1/3e van de elektriciteitscapaciteit is hierdoor off-line. Zo wordt Japan verplicht om grote hoeveelheden olie, steenkool en aardgas te IMPORTeren.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: maandag 12 maart 2012

VS minder afhankelijk van buitenlandse olie

De Verenigde Staten slaagt er steeds beter in eigen brandstofreserves op te bouwen waardoor zij minder afhankelijk wordt van buitenlandse olie. Dat staat in een rapport dat vandaag wordt gepubliceerd door het Witte Huis.

De binnenlandse olieproductie nam toe terwijl de IMPORT het afgelopen jaar met 10 procent afnam. Ook bouwen de VS hun energievoorraden op met meer duurzame energieprojecten en werden er meer energiezuinige voertuigen verkocht.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 12 maart 2012

Obama prijst brandstofbeleid VS

Het rapport komt op het moment dat de populariteit van president Barack Obama in het verkiezingsjaar aan het terugzakken is, onder meer vanwege de stijgende brandstofprijzen. De teneur van het rapport is dat het juist nu de goede kant opgaat.

De olie-IMPORT nam het afgelopen jaar 10 procent af. De binnenlandse olieproductie nam toe en er werden meer energiezuinige voertuigen verkocht. Ook bouwen de VS hun energievoorraden op met meer duurzame energieprojecten.

Bron: Goud.com
Geplaatst: zondag 11 maart 2012

Parallellen tussen het oude Rome en de huidige financiele situatie

Judge Napolitano trekt in dit filmpje vergelijkingen tussen het oude Rome en de huidige financiële situatie in Amerika. Weliswaar een verouderd filmpje, maar nog zeker relevant en leerzaam.

In het Romeinse rijk werd veel waarde gehecht aan luxeproducten zoals zijde. De Romeinen IMPORTeerden grote hoeveelheden zijde in ruil voor veel waardevoller zilver. De groei van het Romeinse rijk ging gepaard met veel oorlogen en voor deze oorlogen was veel geld nodig. Het meeste geld was echter al opgegaan aan de IMPORT van zijde en om die reden werd de Romeinse zilveren munt gedevalueerd door letterlijk zilver uit de munt de halen. De munten werden namelijk geslagen in een steeds lager gehalte zilver en daardoor was de waarde van de munt lager dan de waarde zoals op de munt aangegeven. Op deze manier stal de Romeinse overheid geld van de bevolking en zodra dit bekend werd nam het vertrouwen in de Romeinse munt – en daarmee de waarde van de munt – in rap tempo af.

[video]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 8 maart 2012

4 scenario's voor de toekomst van de olieprijs

Scenario 1: De EU sancties die beginnen op 1 juli 2012, zorgen voor 600.000 vaten olie minder op de markt. Brent Olie kan hierdoor stijgen naar $130,- per vat, al is minder ook mogelijk als Iran wel blijft exporteren naar Italië en Griekenland. Noot: Griekenland is voor een derde van zijn olie IMPORT afhankelijk van Iran.

Scenario 2: EU sancties zorgen voor een daling van 10%. In dit scenario zou de prijs van Brent Olie kunnen stijgen naar $138,- per vat

[3, 4 + ...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$