Nieuws / Artikelen met het woord

import

710 artikelen gevonden. Artikel 621 tot 625
Bron: beursdetective.nl
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2012

Het grote olieschaakspel, Iran

De druk op het internationale geopolitieke schaakspel wordt opgevoerd. De VS en Israel voeren op dit moment de druk op Iran op door economische sancties, zodat Iran steeds meer wordt afgesloten van de rest van de wereld. Nu de oorlogsretoriek harder klinkt, de inzetten flink worden verhoogd, nemen echter ook de risico's behoorlijk toe.

Ook tijdens dit conflict ziet Europa blijkbaar geen andere uitweg dan haar eigen ruiten in te gooien. Ook deze keer is Europa wederom bereid om haar eigen belangen in hoog tempo opzij te zetten voor Amerika. Zo heeft de EU de beslissing genomen om vanaf 1 juli de aanschaf van Iraanse olie te verbieden. Dit besluit zou zeer nadelige gevolgen kunnen hebben voor de probleemlanden in de Eurozone, want zoals mijn collega's bij peakoil al eerder hadden vermeld in de column "Iran, olie, de cijfers en feiten", zijn landen als Griekenland (14% olie IMPORT uit Iran), Spanje (13%) en Italië (13%) in grote mate van de Iraanse olie afhankelijk. De probleemlanden hebben er dus nog een probleem bijgekregen, want waar gaan deze landen in een dergelijk tijdsbestek nieuwe oliecontracten regelen? Ze zullen nu moeten aankloppen bij landen als Saoedi-Arabië om nieuwe oliecontracten te sluiten die waarschijnlijk een stuk minder aantrekkelijk zullen zijn dan de oliecontracten die deze landen hadden met Iran. Een groot risico voor Europa dus en dat terwijl er geen enkel bewijs is dat Iran in het bezit is van een kernwapen. Maar de druk uit Amerika is zo groot dat de EU dus toch een totaal verbod op de IMPORT van Iraanse olie laat ingaan vanaf 1 juli.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012

Bombay Bullion Association: "IMPORT zilver stijgt naar 5.000 ton in 2012; $60 per ounce"

Zo'n 2.000 jaar geleden zei men al dat de wijzen uit het oosten komen; tegenwoordig is dat niet anders: Azië gaat voor edelmetaal. De IMPORT van zilver in India stijgt volgens insiders naar 5.000 ton; 15% van het jaarlijkse aanbod. De invoer van goud neemt af. Echter, 900 ton is nog steeds erg veel.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012

India IMPORTeert 5000 ton zilver in 2012, prijs richting 60 dollar/ounce!

U vraagt zich af waar de plotse prijsstijging bij zilver vandaan komt? Wel u hoeft niet langer meer te zoeken… we kregen nieuwe verwachtingen binnen voor de IMPORTcijfers van zilver in India in 2012.

Als we het moeten samenvatten: de overtreffende trap!

[Mineweb]

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 19 februari 2012

Geen Iraanse olie naar Britten en Fransen

Iran levert geen olie meer aan Groot-Brittannië en Frankrijk. Dat heeft het ministerie van Olie in Teheran zondag bekendgemaakt. Veel effect zal het besluit niet hebben: Frankrijk IMPORTeerde nauwelijks olie uit Iran, Groot-Brittannië helemaal niet.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 18 februari 2012

Chinese vicepresident belooft meer Chinese IMPORT

De Chinese vicepresident Xi Jinping heeft beloofd dat China meer goederen zal IMPORTeren uit andere landen.

Dit meldt persbureau Reuters. “We zullen de IMPORT uit andere landen verder laten toenemen in reactie op onze economische en sociale ontwikkeling. We zullen ook actief de IMPORT uit de Verenigde Staten laten stijgen”, zo verklaart Jinping.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$