Nieuws / Artikelen met het woord

import

711 artikelen gevonden. Artikel 626 tot 630
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 18 februari 2012

Chinese vicepresident belooft meer Chinese IMPORT

De Chinese vicepresident Xi Jinping heeft beloofd dat China meer goederen zal IMPORTeren uit andere landen.

Dit meldt persbureau Reuters. “We zullen de IMPORT uit andere landen verder laten toenemen in reactie op onze economische en sociale ontwikkeling. We zullen ook actief de IMPORT uit de Verenigde Staten laten stijgen”, zo verklaart Jinping.

Bron: Energie-Portal
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2012

Chinese centrales hebben meer steenkool nodig

De Chinese Elektriciteitsraad heeft aangekondigd dat de steenkoolconsumptie van de Chinese elektriciteitscentrales in 2012 met 150 miljoen ton zal stijgen. Om dit te bereiken zal de IMPORT en eigen productie van steenkool moeten worden verhoogd, terwijl de uitvoer van steenkool moet worden beperkt. De raad verwacht dit jaar een capaciteitstekort van 30 tot 40 gigawatt. Vorig jaren was er op piekmomenten een tekort van meer dan 30 gigawatt.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2012

Amerika IMPORTeert opnieuw méér

Afgelopen weekend verscheen er een piepklein berichtje over het oplopende handelstekort van de Verenigde Staten. In december 2011 steeg het tekort op de handelsbalans naar $48,8 miljard. Dit betekent dat Amerika meer IMPORTeert dan zij exporteert en dat doet zij al sinds 1976.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2012

Brandstofprijzen VS 23,7% hoger in 1 jaar

De Amerikaanse IMPORTprijzen zijn in januari conform de verwachting gestegen, blijkt dinsdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

De prijzen van geIMPORTeerde goederen en diensten stegen met 0,3% op maandbasis. De prijsstijging was voornamelijk het gevolg van hogere brandstofprijzen. Het cijfer komt overeen met de verwachting van vooraf door Dow Jones geraadpleegde economen.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: zaterdag 11 februari 2012

Prijs van Russisch aardgas stijgt 38% per jaar

In januari 2011 kostte 1000 m³ Russisch aardgas 247 euro. Een jaar later bedraagt die prijs 343 euro: een prijsstijging van 38%.

Deze prijsstijging heeft weinig gevolgen voor Nederland: wij hebben zelf aardgas. Maar veel andere Europese landen IMPORTeren ieder jaar grote hoeveelheden aardgas, voornamelijk uit Rusland. Een overzichtje gemaakt door Paradox:

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$