Nieuws / Artikelen met het woord

import

702 artikelen gevonden. Artikel 636 tot 640
Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 11 januari 2012

VS zet druk op China vanwege IMPORT Iraanse olie

De Verenigde Staten dringen er bij China op aan om de IMPORT van olie uit Iran te verkleinen. Dit verklaart een hoge Amerikaanse ambtenaar.

De Amerikaanse minister van financien Timothy Geithner is woensdag in Beijing als onderdeel van een mondiaal diplomatiek initiatief om de druk op Teheran op te voeren. Volgens de ambtenaar is er een redelijke kans dat een aantal landen de IMPORT van Iraanse olie zullen afbouwen.

[...]

Bron: Niburu.nl
Geplaatst: dinsdag 10 januari 2012

BREAKING! Rusland, India en Iran betalen niet langer in dollars!

De Iraanse ambassadeur in Moskou Seyyed Reza Sajjadi heeft gezegd dat Iran en Rusland hun bilaterale handelstransacties voortaan niet langer in dollars betalen!

Sajjadi liet weten dat het voorstel voor de overstap op de Iraanse rial en de Russische roebel werd geopperd tijdens de elfde bijeenkomst van de Shanghai-samenwerkingsorganisatie (SSO) afgelopen juni.

[...]

Als reactie op de maatregelen kondigde India aan Iraanse olie te gaan betalen in roepies in plaats van dollars. Een Indiase regeringsfunctionaris zei dat het inruilen van de dollar ten voordele van de eigen munt op 16 januari aanstaande wordt besproken in Teheran, zo meldt de Press Trust of India.

Het Iraanse staatsoliebedrijf NIOC zal een account openen bij Indiase banken voor de transactie in roepies en kan het geld gebruiken om goederen te IMPORTeren. Iran is de op één na grootste olieleverancier van India. Per maand betaalt het Zuid-Aziatische land $1 miljard voor 370.000 vaten Iraanse olie per dag.

Bron: InfoWars.com
Geplaatst: donderdag 29 december 2011

Amerika stationeert groot oorlogsschip in de Straat van Hormuz

Op ´s werelds belangrijkste olieroute - de Straat van Hormuz - is zojuist een Amerikaans oorlogsschip genaamd "USS John C. Stennis" komen aanvaren.

De Verenigde Staten hebben eerder al gewaarschuwd dat een sluiting van deze Straat door Iran niet getolereerd zal worden.

Inmiddels zijn er nog twee grote vloten van de Verenigde Staten onderweg naar de plaats des onheils.

The US has provocatively sent one of its biggest warships through the Strait of Hormuz amidst Iranian wargames taking place in the region shortly after warning Iran that any closure of the key oil choke point would not be tolerated.

“A US aircraft carrier entered a zone near the Strait of Hormuz being used by the Iranian navy for wargames, an Iranian official said Thursday amid rising tensions over the key oil-transit channel,” reports YNet News.

“US officials announced Wednesday that the ship and its accompanying battle group moved through the Strait of Hormuz, a narrow stretch at the entrance to the Gulf that is the world’s most IMPORTant choke point for oil shipments.”

As we previously reported, aside from the Stennis and its fleet of smaller battleships, the the USS Abraham Lincoln is also on its way to the US 5th fleet, as well as the USS Carl Vinson.

Bron: rt[z]
Geplaatst: zaterdag 17 december 2011

VS alert dat China WTO-regels uitoefent

Ondanks dat de Verenigde Staten China's ontwikkeling in het afgelopen decennium als een economische macht "absoluut welkom heet", moet het land de regelgeving van de wereldhandelsorganisatie (WTO) net als ieder ander lid respecteren, meldt de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Ron Kirk.

Kirk sluit zich aan bij de Amerikaanse president Barack Obama en de nieuwe minister van handel John Bryson, die in toenemende mate ongeduldig zijn over het handelsbeleid van de Aziatische grootmacht, waaronder de recente beslissing van China om tarieven in te voeren op de IMPORT van auto's uit de Verenigde Staten.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 december 2011

Chinese invoer van goud uit Hong Kong: +4000%!

Terwijl traders wereldwijd hun papieren goudposities liquideren, waardoor de goudprijs vandaag onder druk staat, voeren de Chinezen ongeziene hoeveelheden fysiek goud in van het buitenland!

De Chinese invoer van goud via Hong Kong steeg van oktober tot november 2011 met 50%, maar jaar-op-jaar stond IMPORT van 85,7 ton goud gelijk aan een stijging van +4000%!

[FT]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$