Nieuws / Artikelen met het woord

import

714 artikelen gevonden. Artikel 651 tot 655
Bron: rt[z]
Geplaatst: zaterdag 17 december 2011

VS alert dat China WTO-regels uitoefent

Ondanks dat de Verenigde Staten China's ontwikkeling in het afgelopen decennium als een economische macht "absoluut welkom heet", moet het land de regelgeving van de wereldhandelsorganisatie (WTO) net als ieder ander lid respecteren, meldt de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Ron Kirk.

Kirk sluit zich aan bij de Amerikaanse president Barack Obama en de nieuwe minister van handel John Bryson, die in toenemende mate ongeduldig zijn over het handelsbeleid van de Aziatische grootmacht, waaronder de recente beslissing van China om tarieven in te voeren op de IMPORT van auto's uit de Verenigde Staten.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 december 2011

Chinese invoer van goud uit Hong Kong: +4000%!

Terwijl traders wereldwijd hun papieren goudposities liquideren, waardoor de goudprijs vandaag onder druk staat, voeren de Chinezen ongeziene hoeveelheden fysiek goud in van het buitenland!

De Chinese invoer van goud via Hong Kong steeg van oktober tot november 2011 met 50%, maar jaar-op-jaar stond IMPORT van 85,7 ton goud gelijk aan een stijging van +4000%!

[FT]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: dinsdag 13 december 2011

Chinese IMPORT van goud naar hoogtepunt

De Financial Times bericht dat de IMPORT van fysiek goud door China vanuit Hong Kong is gestegen. China heeft in oktober 88 ton fysiek goud geïmporteerd, wat ongeveer een kwart is van de totale vraag in de wereld. De reden waarom China zulke grote hoeveelheden IMPORTeert heeft te maken met de steeds verder stijgende vraag naar gouden sieraden en juwelen door de Chinese bevolking. Ook het Chinees Nieuwjaar begin januari 2012 zorgt ervoor dat de vraag naar fysiek goud toeneemt. Met Chinees Nieuwjaar worden veel gouden objecten verkocht omdat deze geluk zouden brengen.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: zondag 11 december 2011

De devaluatie van de euro (2): IMPORT wordt steeds duurder

De euro is sinds januari 1999 officieel als valuta in gebruik. Sinds 1999 is de werkelijke waarde van de euro snel afgenomen.

In 1999 kon je voor één euro nog bijna 17 liter aardolie kopen.

[grafiek]

In 1999 was 1 miljard euro ongeveer 100 miljoen vaten aardolie waard. Dat is nu nog maar 12,5 miljoen vaten. Dit maakt het duidelijker waarom de landen in de eurozone zoveel geld moeten lenen als ze hun welvaart (hun energieverbruik) op peil willen houden. Het maakt ook duidelijk dat bezuinigen op het aardolieverbruik, een flinke kostenbesparing is.

Ook t.o.v. een belangrijke grondstof als koper is de euro sterk in waarde gedaald. Voor één euro kreeg je in 1999 nog meer dan 800 gram koper. Nu krijg je voor dezelfde euro nog slechts 140 gram koper.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 november 2011

Chinese goudIMPORT verZESvoudigde in september!

De Chineze maakten voluit gebruik van de prijscorrectie van goud tijdens de maand september. De IMPORT in China van het gele edelmetaal verzesvoudigde jaar-op-jaar!

We verdenken de Chinezen ervan dat ze het Grondstoffen Rapport lezen...

Specialisten verwachten dat de enorme vraag naar goud in China zal aanhouden voor de rest van het jaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$