Nieuws / Artikelen met het woord

import

712 artikelen gevonden. Artikel 666 tot 670
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 juli 2011

De tweede nachtmerrie van de PIIGS: olie

Europa’s meest met schulden overladen landen - Portugal, Ierland, Italië, Griekenland en Spanje, kortweg de PIIGS- zijn ook de landen wiens economieën het meest afhankelijk zijn van de IMPORT van olie.

Is het niet opmerkelijk dat deze landen ook de top van de lijst bevolken van de landen die het meest afhankelijk zijn van de olie-IMPORT?

[...]

Al deze landen noteren dus een pak boven het EU-gemiddelde van 37%. Daarbovenop moeten de PIIGS bijna al hun olie IMPORTeren. Rekening houdend met hun nieuwe financiële situatie, zit er voor deze landen weinig anders op dan hun transportsector te herstructureren, omdat die voor 95% afhankelijk is van oliederivaten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 16 juli 2011

China en Iran ondertekenen samenwerkingsakkoorden voor 4 miljard dollar

Iran en China hebben een reeks samenwerkingsakkoorden ondertekend voor infrastructuurprojecten voor een bedrag van 4 miljard dollar (2,8 miljard euro), op het vlak van energie, water, industrie, mijnbouw en milieu. Dat melden de Iraanse media.

[...]

Peking van zijn kant zal de IMPORT van Iraanse mineralen verhogen.

De akkoorden werden ondertekend tijdens het bezoek aan Iran van een delegatie onder leiding van He Guoqiang, een hooggeplaatste binnen de Chinese communistische partij. Hij werd ontvangen door de Iraanse president Mahmoed Ahmadinejad.

Bron: Slimbeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juli 2011

India IMPORTeert 350 ton goud en 1200 ton zilver in 2011 - 2012

Minerals and Metals Trading Corporation (MMTC), het handelsbedrijf in metalen van de overheid in India, heeft donderdag aangekondigd dat men voor 350 ton goud en 1200 ton zilver gaat IMPORTeren over de periode 2011 – 2012.

De gigantische aankopen zijn het gevolg van de enorme binnenlandse vraag naar edelmetalen in India.

Bron: Biflatie
Geplaatst: woensdag 22 juni 2011

IMPORT edelmetalen India stijgt 222 procent op jaarbasis

Interessant nieuws op dé Goudportal van Nederland. India, het land waar ze helemaal gek zijn van edelmetalen, IMPORTeerde in mei van dit jaar 222% meer goud en zilver in vergelijking met een jaar geleden. Op maandbasis steeg de IMPORT zelfs met 500%. De totale waarde van de IMPORT in de maand mei bedroeg 9 miljard dollar.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: woensdag 22 juni 2011

India: Nog eens 7 banken mogen officieel goud IMPORTeren

De Centrale bank van India heeft nog eens zeven andere banken in India toestemming gegeven heeft goud te IMPORTeren. Dit heeft er voornamelijk toe geleidt dat het goud gemakkelijker het land binnen kan vloeien.

De stijgende inflatie, dat in India met 8,5 procent nog hoger is dan in China (5,5 procent – officiële cijfers), zijn redenen voor een groeiende vraag naar goud en zilver.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$