Nieuws / Artikelen met het woord

import

715 artikelen gevonden. Artikel 666 tot 670
Bron: Financial Times
Geplaatst: maandag 26 september 2011

Italy's haircut reprieve looks temporary

Italy s banks face the possibility of a setback in an IMPORTant source of funding as the premium demanded on the use of Italian government bonds as collateral looks set to rise.

The margins, or haircuts, required on French and Italian bonds were raised two weeks ago by a leading European clearing house

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 17 augustus 2011

Poetin wil Eurazische economische unie naar EU-model

Goed twintig jaar na de val van de Sovjet-Unie, heeft ex-president en vandaag de Russisch premier Vladimir Poetin plannen om een ‘quasi-EU’ op te richten uit voormalige Sovjetstaten. Dat meldt de Financial Times. Een jaar geleden trad een akkoord in voege waarbij IMPORTheffingen en douanecontroles werden afgeschaft aan de binnengrenzen van Rusland, Wit-Rusland en Kazakhstan. Vanaf januari wordt dit akkoord uitgebreid tot een vrijhandelszone van 165 miljoen mensen of 60% van de voormalige Sovjet-Unie. De leiders van deze drie landen willen tegen 2013 een Eurazische economische unie oprichten. Een gemeenschappelijke munt wordt daarbij niet uitgesloten. Ook Kyrgyzstan en Tajikistan hebben al interesse getoond.

Bron: CassandraClub
Geplaatst: zondag 14 augustus 2011

In 2030 heeft zelfs Saoedi-Arabië onvoldoende olie

Abdul Salam Alyamani, vice-president van de Saudi Electricity Company (SEC), zei onlangs dat het binnenlands olieverbruik zo snel stijgt, dat de Saoedische olieproduktie in 2030 achter zal blijven bij de vraag.

In 2030 gaat Saoedi-Arabië dus misschien olie IMPORTeren. Ze hebben de infrastructuur, havens en olieterminals al klaar. Maar waar gaan ze die olie vandaan halen? Uit Rusland? Uit de teerzanden in Canada? Uit Venezuela?

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 juli 2011

De tweede nachtmerrie van de PIIGS: olie

Europa’s meest met schulden overladen landen - Portugal, Ierland, Italië, Griekenland en Spanje, kortweg de PIIGS- zijn ook de landen wiens economieën het meest afhankelijk zijn van de IMPORT van olie.

Is het niet opmerkelijk dat deze landen ook de top van de lijst bevolken van de landen die het meest afhankelijk zijn van de olie-IMPORT?

[...]

Al deze landen noteren dus een pak boven het EU-gemiddelde van 37%. Daarbovenop moeten de PIIGS bijna al hun olie IMPORTeren. Rekening houdend met hun nieuwe financiële situatie, zit er voor deze landen weinig anders op dan hun transportsector te herstructureren, omdat die voor 95% afhankelijk is van oliederivaten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 16 juli 2011

China en Iran ondertekenen samenwerkingsakkoorden voor 4 miljard dollar

Iran en China hebben een reeks samenwerkingsakkoorden ondertekend voor infrastructuurprojecten voor een bedrag van 4 miljard dollar (2,8 miljard euro), op het vlak van energie, water, industrie, mijnbouw en milieu. Dat melden de Iraanse media.

[...]

Peking van zijn kant zal de IMPORT van Iraanse mineralen verhogen.

De akkoorden werden ondertekend tijdens het bezoek aan Iran van een delegatie onder leiding van He Guoqiang, een hooggeplaatste binnen de Chinese communistische partij. Hij werd ontvangen door de Iraanse president Mahmoed Ahmadinejad.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$