Nieuws / Artikelen met het woord

import

702 artikelen gevonden. Artikel 666 tot 670
Bron: Fondsnieuws
Geplaatst: maandag 30 mei 2011

Nieuwe appreciatie yuan verwacht

De Chinese munt yuan werd maandag tegenover de dollar op recordniveau verhandeld. Aanleiding is de verwachting in de markt dat de Chinese centrale bank een verdere appreciatie toestaat.

Handelaren verwachten dat de yuan zal worden opgewaardeerd tot 6.45 om op die daarmee IMPORT van inflatie tegen te gaan.

De spotprijs was 6.4839 versus de dollar. Op vrijdag sloot de Chinese munt nog op 6.4917. De yuan is sinds juni 2010 met 5,28 procent gestegen tegenover de dollar en 1,61 procent dit jaar.

Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: maandag 23 mei 2011

Egypte, bijna bankroet, stevent op hongersnood en meer geweld af

'Weg met Mubarak' - de Egyptenaren kregen hun zin, maar hun problemen dreigen mede hierdoor al op korte termijn vele malen groter te worden.

Mede dankzij de Arabische lente revolutie raakt Egypte snel door zijn voedselvoorraden heen en dreigt het in september geen geld meer te hebben om voedsel te kunnen kopen. In het land met de meeste inwoners in de Arabische wereld staan alle signalen op rood: het land stevent binnen enkele maanden op een bankroet af van het soort dat in de jaren 70 en 80 in diverse Latijns Amerikaanse landen hyperinflatie veroorzaakte. Met dit dodelijke verschil: Egypte IMPORTeert bijna de helft van het benodigde graan, waardoor de financiële instorting van het land zal leiden tot hongersnood. Het geweld dat we eerder dit jaar in Egypte zagen was dan ook slechts een voorproefje van wat nog komen gaat.

De opstanden in de Arabische wereld ontstonden mede door de stijgende voedselprijzen, die op hun beurt werden veroorzaakt door de sterk toegenomen vraag in Azië naar onder andere graan. De chaotische toestand die ontstond dreigt op korte termijn de voedselleveranties te verstoren, waardoor het straatgeweld in Egypte eerder de norm dan een uitzondering zal worden.

Bron: Goud Markt
Geplaatst: maandag 23 mei 2011

China nu grootste goud IMPORTeur

China is in het eerste kwartaal van 2011 de grootste IMPORTeur van goud ter wereld en gaat hierbij India als traditioneel grootste koper van goud voorbij aldus de World Gold Council. In 2010 produceerde Chinese mijnen 340 ton goud en de totale vraag in China was 700 ton goud hetgeen resulteerde in een netto IMPORT van 360 ton goud. De grootste stijging in de vraag naar goud kwam van Chinese investeerders. In het eerste kwartaal van 2011 heeft deze stijging zich verder doorgezet. De vraag naar goud in China steeg t.o.v. 2010 met 123 procent naar 90,9 ton. In dezelfde periode steeg de vraag in India met 8 procent tot 85,6 ton.

Er zijn veel oorzaken aan te geven waarom Chinese investeerders massaal sparen in goud.

[...]

Bron: HKMEx
Geplaatst: zondag 15 mei 2011

32 Troy Ounces Gold Futures

HKMEx is introducing a 32 troy ounce gold futures contract useable by a wide range of market participants to execute hedging, arbitrage and other investing strategies.

Gold is one of the world’s most IMPORTant and actively traded commodities. Demand for the metal is driven by three main factors: the jewellery market, industrial manufacturing and financial investment. In addition, gold is relatively unique in that it is used as both a commodity and a monetary asset.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2011

Grootste automarkt ter wereld krimpt

Voor het eerst in twee jaar zijn er in China minder auto’s verkocht. Het is de eerste verkoopdaling op jaarbasis sinds januari 2009. In vergelijking met maart zakte de verkoop met ruim 15 procent. Dat maakte de Chinese branchevereniging van autobedrijven dinsdag bekend.

De export van China is vorige maand sterk gestegen (30 %), terwijl de IMPORTgroei juist afzwakte. Daardoor is het handelsoverschot in april stevig toegenomen ($11,4 mrd).Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$