Nieuws / Artikelen met het woord

import

702 artikelen gevonden. Artikel 681 tot 685
Bron: Cassandra Club
Geplaatst: maandag 7 februari 2011

Steenkool-nieuws

Er zal steeds meer steenkool nodig zijn om dezelfde hoeveelheid energie op te wekken. Totdat we besluiten dat het niet langer de moeite loont.

De steenkoolprijs stijgt sneller dan de olieprijs. Steenkool uit Newcastle (Australië) kostte in augustus $90 per ton. In januari was dat 44% meer: $130 per ton. De hoge prijs zal het gebruik doen afnemen.

De steenkoolIMPORT van India steeg in één jaar met 70%. India zal in 2011 142 miljoen ton steenkool moeten IMPORTeren.

Zuid-Afrika wil steenkool reserveren voor toekomstig binnenlands gebruik.

Australië moet alle zeilen bijzetten om aan de stijgende vraag uit China te voldoen. In China is steenkool nog altijd de belangrijkste brandstof.

Bron: Fondsиieuws
Geplaatst: vrijdag 4 februari 2011

Chinese goudconsumptie groeit hard

De Chinezen zijn hard op weg India in te halen als de grootste consument van goud.

De goudIMPORT is meer dan verdubbeld het afgelopen jaar en handelaren verwachten dat China nog dit jaar India voorbijgaat als grootste consument.

De Chinese vraag naar goud wordt vooral gestuwd door Chinese families die elkaar steeds vaker goud kado geven in de aanloop naar het nieuw jaar, in plaats van de traditionele envelopjes met papiergeld.

Vrees voor inflatie heeft de vraag onder Chinese spaarders en beleggers verder aangewakkerd.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 2 februari 2011

Chinese goudproductie naar nieuw record

De Chinese goudproductie is in 2010 naar een nieuw record gestegen. Met een stijging van 8,57% is de productie naar 340,88 ton gestegen. China was in 2009 al het grootste goud producerende land en blijft dat na de stijging van 2010. China IMPORTeerde naast deze productie ook een recordhoeveelheid goud over 2010. Hiermee komt China in de buurt van India als grootste goud consument ter wereld.

Het sterke vermoeden bestaat dat een groot deel van zowel het geproduceerde alsook het geïmporteerde goud naar de kluizen vloeit van de Peoples Bank of China, de Chinese centrale bank. Dit ligt binnen de trend die China de afgelopen 10 jaar heeft in gezet en waarin zij haar goudreserves al vergrootte van 395 ton goud naar 1054.1 ton volgens de laatste officiële gegevens.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: dinsdag 1 februari 2011

Egypte en peakoil

Peakoil en de stijgende olie-IMPORTen hebben een dramatisch effect op de Egyptische economie. De overheid moet bezuinigen, o.a. op voedselsubsidies. De lonen stijgen niet meer. Peakoil en politieke instabiliteit gaan hand in hand.

Olieproducerende landen hebben de neiging om zelf steeds meer aardolie te gaan gebruiken, zodat er steeds minder olie overblijft voor de export.

Sinds 2008 verbruikt de Egyptische bevolking meer olie dan het land produceert.

Bij een olieprijs van $80 per vat, loopt de energierekening van Egypte op tot $2,9 miljard per jaar. Terwijl er voor 2007 miljarden aan olie-inkomsten te verdelen waren.

Bron: ZapLog
Geplaatst: donderdag 27 januari 2011

Waarom de Euro gedoemd is

De gemeenschappelijke munt van Europa, de Euro, lijkt van crisis naar crisis te hobbelen; Het grootste probleem van de Euro is de grootste economie binnen de Euro-zone: Duitsland

De crisis lijkt permanent. Hoewel Europese politici er alles aan doen om pleisters te plakken en de bank- en hedgefund-sector gerust te stellen, lijken de Euro-sceptici van welleer toch gelijk te krijgen. Europa is geen eenheid. Iedere Europese economie heeft eigen behoeften, wetten en dynamiek. Een gemeenschappelijke munt is gedoemd te mislukken.

het gaat voor het project Euro erg moeilijk worden om uiteindelijk weer een normale eenheidsmunt te worden. Nog los van de spaar-maatregelen die de Europese regering nu nemen die vernietigend zijn voor groeicijfers, de immer nog wankele Europese banksector, de stijgende kosten voor energie-IMPORT, inflatie veroorzaakt door de ECB door ingrijpen op de obligatiemark en de miljarden aan derivaten verstopt in bad-banks waar landen als Duitsland garant voor staan.

De Euro is nu een piramide-spel dat instort zodra de sterkste schouders, Duitsland, de last niet meer kan dragen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$