Nieuws / Artikelen met het woord

import

710 artikelen gevonden. Artikel 686 tot 690
Bron: Cassandra Club
Geplaatst: dinsdag 15 februari 2011

Problemen voor Egyptenaren nog lang niet over

De omwenteling in Egypte wordt wel de internet-revolutie genoemd. De ‘Biobrandstof-opstand’ zou een betere benaming zijn. Het is de eerste in een lange reeks.

In 1996 was de Egyptische productie van aardolie  maximaal in 1995/96 en  sindsdien daalt zij, terwijl tegelijkertijd het verbruik van aardolie gestaag oploopt. Deze tegenstrijdige trends hebben ertoe geleid dat Egypte een netto-IMPORTeur van olie is geworden met alle sociaal-economische gevolgen van dien.

[...]

Zelfs indien het verbruik niet zou toenemen (door subsidies op brandstof af te schaffen) dan zal de invoer van ruwe olie verder moeten toenemen: de binnenlandse productie daalt.

[...]

In reactie op de stijgende voedselprijzen, heeft Egypte het voedselhulpprogramma voor het eerst in twee decennia uitgebreid.

Egypte is ‘s werelds grootste IMPORTeur van tarwe:de regering kan de prijzen niet verder laten stijgen, dus elke toename (van de internationale prijzen) moet worden opgevangen door de staatskas. De subsidie op brood alleen al ging vorig jaar omhoog van ongeveer $820 miljoen tot $ 2450 miljoen. Inflatie van de voedselprijzen dwong de Egyptische regering om de regels voor het ontvangen van voedselsubsidie voor het eerst in 20 jaar te verruimen. Ambtenaren verwachten dat er op die manier 10,5 miljoen mensen worden toegevoegd aan de subsidielijst.

Biobrandstoffen dragen bij aan de instabiliteit van landen, die voedsel moeten IMPORTeren in een gebied met belangrijke olievoorraden. Een negatieve feed-back loop.

Bron: IEX
Geplaatst: vrijdag 11 februari 2011

In Gold We Trust

Recente cijfers maken onmiskenbaar duidelijk dat de drijvende krachten achter de bull market voor goud en zilver, India en China zijn. De vraag naar de edelmetalen in het Verre Oosten is onverzadigbaar. Dit is al een tijd bekend onder beleggers in deze kostbare grondstoffen. Wat nieuw is, is de enorme schaal en het tempo waarop edelmetalen door beleggers worden geaccumuleerd.

Fundamentals zilver
China IMPORTeert sinds 2007 zilver terwijl het s werelds grootste producent is. Zo bedroeg het totale aanbod van zilver uit China in 2009 ruim 10.000 ton. In 2010 steeg dit naar boven de 11.500 ton; 40% van het wereldwijde aanbod van 29.000 ton. Bovendien was in 2010 sprake van bijna een verviervoudiging in de Chinese IMPORT van zilver. Die kwam uit op een slordige 3.500 ton.

Bron: Aziatische Tijger
Geplaatst: maandag 7 februari 2011

De Chinezen produceren het meeste goud

Ondanks de stijgende productie, IMPORTeert China ook nog jaarlijks vele tonnen goud.

China heeft in 2010 opnieuw het meeste goud geproduceerd. Dat zegt in ieder geval de China Gold Association (CGA). Volgens de CGA produceerde het land vorig jaar 340,88 ton goud, een productiestijging van ruim acht procent.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: maandag 7 februari 2011

Steenkool-nieuws

Er zal steeds meer steenkool nodig zijn om dezelfde hoeveelheid energie op te wekken. Totdat we besluiten dat het niet langer de moeite loont.

De steenkoolprijs stijgt sneller dan de olieprijs. Steenkool uit Newcastle (Australië) kostte in augustus $90 per ton. In januari was dat 44% meer: $130 per ton. De hoge prijs zal het gebruik doen afnemen.

De steenkoolIMPORT van India steeg in één jaar met 70%. India zal in 2011 142 miljoen ton steenkool moeten IMPORTeren.

Zuid-Afrika wil steenkool reserveren voor toekomstig binnenlands gebruik.

Australië moet alle zeilen bijzetten om aan de stijgende vraag uit China te voldoen. In China is steenkool nog altijd de belangrijkste brandstof.

Bron: Fondsиieuws
Geplaatst: vrijdag 4 februari 2011

Chinese goudconsumptie groeit hard

De Chinezen zijn hard op weg India in te halen als de grootste consument van goud.

De goudIMPORT is meer dan verdubbeld het afgelopen jaar en handelaren verwachten dat China nog dit jaar India voorbijgaat als grootste consument.

De Chinese vraag naar goud wordt vooral gestuwd door Chinese families die elkaar steeds vaker goud kado geven in de aanloop naar het nieuw jaar, in plaats van de traditionele envelopjes met papiergeld.

Vrees voor inflatie heeft de vraag onder Chinese spaarders en beleggers verder aangewakkerd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$