Nieuws / Artikelen met het woord

import

711 artikelen gevonden. Artikel 696 tot 700
Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: vrijdag 21 januari 2011

China devalueert koopkracht Amerikaanse dollar met 30 procent

'Tijdperk goedkope IMPORT uit China is voorbij' - Veel aandelen Chinese bedrijven blijken waardeloos - Topbeleggers speculeren op ondergang China.

Exportkampioen China dreigt nu net als de VS, de EU en Japan eveneens in grote problemen terecht te komen.

De Chinezen hebben besloten om de koopkracht van de Amerikaanse dollar met zon 30% te devalueren zonder daarbij de waarde van hun Amerikaanse staatsobligaties aan te tasten. Gevolg: vanaf deze zomer zullen de Amerikanen voor bijna alles wat ze kopen véél meer moeten gaan betalen. Onderdeel van deze elegante oplossing voor Chinas groeiende zorgen over het vrijwel ongelimiteerd bijdrukken van dollars door de VS is het tegelijkertijd proberen overeind te houden van de zwaar onder druk staande Europese schuldenmarkten. Of dat gaat lukken is echter nog maar de vraag.

China probeert tot nu toe met succes de eigen munt, de Yuan (/Renminbi) te introduceren als een alternatieve munt voor de internationale handel. Omdat het land om die reden zó veel liquiditeit in de eigen interne valutamarkt pompt is er meer export nodig om te voorkomen dat Chinas interne markten oververhit raken. Daarom biedt China nu aan westerlingen spaarrekeningen in Yuans aan, als een aantrekkelijke manier om kapitaal veilig te stellen. Hoewel dit begonnen is als een proef valt te verwachten dat Yuan-rekeningen binnenkort over de hele wereld zullen worden aangeboden.

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 21 januari 2011

Olieprijs zorgt al voor tweede ronde-effecten inflatie

Wij IMPORTerren inflatie uit onder meer China. Dat is iets om je zorgen over de maken. Markten onderschatten het effect van de hogere olieprijs op inflatie.

Inflatie
Dat zegt econoom Elwin de Groot van de Rabobank in gesprek met olie-analist Bert van Hoogenhuyze in de Kijker aan Z. De inflatie kan de komende maanden nog wat verder stijgen, aldus De Groot. Trichet waarschuwde hier onlangs ook al voorzichtig hiervoor.

Voedselprijzen
Vergeet niet dat energiekosten een belangrijke rol spelen in de voedselprijzen. De gevolgen van de olieprijsstijging zijn voor westerse landen wél minder groot dan in de jaren zeventig, wij gaan nu efficiënter om met energie, maar dat geld niet voor opkomende landen. De Groot stelt ook dat in het verleden steeds een flinke stijging in de olieprijs werd gevolgd door een wereldwijde recessie. De stijgende olieprijs komt nu niet gelegen, aan de andere kant is het wel zo dat de prijsstijging prijsgedreven is. Een deel van het negatieve effect van de olieprijsstijgingen wordt teruggehaald door vraag vanuit de landen die olie uitvoeren.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 16 januari 2011

Goud verkopen in India gestegen naar 800 ton in 2010

De goud verkopen in India zijn in 2010 gestegen naar 800 ton aldus de World Gold Council (WGC). De totale IMPORT bedroeg 800 ton goud ten opzichte van 557 ton in 2009 een stijging van 43%. Dit niveau is het hoogste niveau ooit dat India aan goud heeft geïmporteerd aldus Ajay Mitra van de WGC. Ondanks de sterke prijsstijgingen van goud in 2010 verwachten deskundigen dat de vraag in 2011 verder zal stijgen.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: vrijdag 14 januari 2011

RecordIMPORT Goud in India

De consument wil zijn welvaart met de aankoop van fysiek goud (en ook zilver) beschermen voor de toekomst:

Naast zilver lijken ook de goudaankopen in India, de grootste consument van goudstaven, het afgelopen jaar enorm te zijn toegenomen. Ajay Mitra, managing directeur India en het Midden-Oosten bij de World Gold Council, verklaarde in een telefoon interview met Bloomberg dat naar zijn verwachting de goudaankopen in 2010 in India naar 800 ton zijn gestegen. In vergelijking met de 557 ton van het jaar ervoor is er sprake van een stevige stijging.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 12 januari 2011

RecordIMPORT Zilver In India

Ketan Shroff van het Indiase Pushbak Bullions vertelde in een interview met Bloomberg dat de zilveraankopen met de dag toenemen. Hij schat dat in de tweede helft van 2010 de vraag met twintig tot dertig procent is gestegen.

De vraag naar zilver is in India in de eerste helft van 2010 zelfs verzesvoudigd. Door de toenemende prijs van goud zijn Indiase beleggers op zoek naar een goedkoper alternatief en hebben dat met het relatief goedkopere zilver gevonden. Zilver is zon 48 keer goedkoper dan goud, ondanks dat zilverprijs (in dollars) met 84% steeg in 2010.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$