Nieuws / Artikelen met het woord

import

705 artikelen gevonden. Artikel 696 tot 700
Bron: Viavio
Geplaatst: dinsdag 4 januari 2011

Voor het eerst zeldzaam palladium nagemaakt

Dit edelmetaal wordt gebruikt in allerlei elektronica, zoals computers, mobiele telefoons of flatscreens.

Japanse onderzoekers komen nu met een alternatief. Een team van professor Hiroshi Kitagawa van de universiteit van Kyoto heeft de elementen rhodium en zilver gemengd tot een legering die dezelfde eigenschappen heeft als palladium. Het nieuwe ‘nep-palladium’ zou als alternatief kunnen dienen van het échte palladium en zo Japan minder afhankelijk kunnen maken van andere landen.

[...]

De nieuwe legering is moeilijk commercieel te produceren, maar Kitagawa wil zijn productiemethode met name gebruiken om ook andere zeldzame metalen na te bootsen.Door dit soort wetenschappelijke doorbraken hoopt Japan de IMPORT van zeldzame metalen zoveel mogelijk beperken. Geen gek idee voor een land dat zelf amper grondstoffen heeft. Onlangs maakte China – dat 95 procent van de productie van zeldzame aardmetalen doet – nog bekend de export van zeldzame aardmetalen verder te beperken.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: maandag 6 december 2010

Goudkopers uit het oosten

China maakte onlangs bekend dat de goudIMPORTen met bijna 500% zijn gestegen ten opzichte van 2009. Chinese huishoudens zijn, naast de aankopen van de Chinese centrale bank, daarmee verantwoordelijk voor 16% van de wereldwijde vraag. Ook in de India stegen de IMPORTen ondanks dat de goudprijs met 23% steeg.

Nu de koopkracht van Indiërs en Chinezen toeneemt, wordt de verleiding om goud en zilver te kopen steeds groter. Daarnaast wordt het beleggen in goud in China een stuk eenvoudiger door de beursintroductie van het Chinese Lion Global Gold Fund dat in goud en goudgedekte ETFs gaat beleggen.

Bron: Slimbeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 december 2010

IMPORT van Goud in China: +500 procent!

De IMPORT van goud vervijfvoudigde in de afgelopen 10 maanden.

Dat blijkt uit de nieuwste gegevens van de Shanghai Gold Exchange. Tot op heden IMPORTeerde China reeds 205 ton goud in 2010, vergeleken met 45 ton goud over heel 2009!

Chinese beleggers willen zich beschermen tegen de hoge inflatie en kopen daarom de bekende gouden staafjes. Maar aangezien de Chinezen enkel goud uit het buitenland mogen aankopen – de binnenlandse goudproductie gaat integraal naar de centrale bank van China – schoot de IMPORT van goud in China de lucht in.

Bron: Cash.be
Geplaatst: maandag 15 november 2010

IMPORT van goud in India met 65 procent gestegen

De IMPORT van goud is in oktober met 65% gestegen, zo werd vanmorgen bekendgemaakt. Het bericht stond te lezen in de Financial Express, dat zich baseerde op cijfers van de Bombay Bullion Association.

In totaal IMPORTeerde India vorige maand 43 ton goud, waar dat twaalf maanden geleden maar 26 ton was. Oktober is een belangrijke maand voor de IMPORT van goud in India, met de Diwali-feesten op komst.

[...]

De vrees voor inflatie kan de goudprijs doen blijven stijgen, maar op korte termijn lijkt het stijgingspotentieel beperkt vanwege de vrees voor een stijging van de Chinese basisrente.

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 2 november 2010

Hans de Geus: Fed stimuleert vooral China

Amerikaanse bedrijven profiteren maar weinig van de stimuleringsmaatregelen van de Fed en de Amerikaanse overheid.

Afgelopen vrijdag bleek dat de economie in de VS met 2% was gegroeid, maar het grootste deel zat in voorraadvorming, aldus Hans. De groei ligt dus op de plank bij bedrijven. Zorgwekkender nog is de enorme toename van de IMPORT: + $86 miljard in het afgelopen kwartaal. De export steeg met maar $20 miljard. Het verschil is dus weer groter geworden.

De stimulering in de VS vloeit voor het grootste deel naar China. Dat is één van de grootste exporteurs naar de VS. Binnenlandse bedrijven in de VS doen maar mondjesmaat mee. Dat is ook het grote kritiekpunt op stimulering, er wordt een onevenwichtigheid in stand gehouden en die wordt zelfs alleen maar groter gemaakt. De grote vraag is wat China hiervan vindt, dat land exporteert naar de VS, op leverancierskrediet. Dat loopt uiteindelijk een beetje spaak.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$