Nieuws / Artikelen met het woord

import

708 artikelen gevonden. Artikel 696 tot 700
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: vrijdag 14 januari 2011

RecordIMPORT Goud in India

De consument wil zijn welvaart met de aankoop van fysiek goud (en ook zilver) beschermen voor de toekomst:

Naast zilver lijken ook de goudaankopen in India, de grootste consument van goudstaven, het afgelopen jaar enorm te zijn toegenomen. Ajay Mitra, managing directeur India en het Midden-Oosten bij de World Gold Council, verklaarde in een telefoon interview met Bloomberg dat naar zijn verwachting de goudaankopen in 2010 in India naar 800 ton zijn gestegen. In vergelijking met de 557 ton van het jaar ervoor is er sprake van een stevige stijging.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 12 januari 2011

RecordIMPORT Zilver In India

Ketan Shroff van het Indiase Pushbak Bullions vertelde in een interview met Bloomberg dat de zilveraankopen met de dag toenemen. Hij schat dat in de tweede helft van 2010 de vraag met twintig tot dertig procent is gestegen.

De vraag naar zilver is in India in de eerste helft van 2010 zelfs verzesvoudigd. Door de toenemende prijs van goud zijn Indiase beleggers op zoek naar een goedkoper alternatief en hebben dat met het relatief goedkopere zilver gevonden. Zilver is zon 48 keer goedkoper dan goud, ondanks dat zilverprijs (in dollars) met 84% steeg in 2010.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 8 januari 2011

Goudhonger op Indiase markt blijft groot

Investeerders zijn ervan overtuigd dat de goudprijzen nog verder zullen stijgen.

De vraag naar goud in India blijft groeien. Voor dit jaar moet een groei met ongeveer 15 procent worden verwacht. Dat heeft Vinod Hayagriv, voorzitter van All India Gems and Jewellery Trade Federation, gezegd. Volgens Hayagriv zal er dit jaar in India ongeveer 805 ton worden ingevoerd. Het voorbije jaar bedroeg de Indiase goudIMPORT ongeveer 700 ton. Die groei is te danken aan de groeiende vraag bij de Indiase consument, maar ook bij beleggers, die zich proberen te wapenen tegen een inflatie.

Bron: Viavio
Geplaatst: dinsdag 4 januari 2011

Voor het eerst zeldzaam palladium nagemaakt

Dit edelmetaal wordt gebruikt in allerlei elektronica, zoals computers, mobiele telefoons of flatscreens.

Japanse onderzoekers komen nu met een alternatief. Een team van professor Hiroshi Kitagawa van de universiteit van Kyoto heeft de elementen rhodium en zilver gemengd tot een legering die dezelfde eigenschappen heeft als palladium. Het nieuwe ‘nep-palladium’ zou als alternatief kunnen dienen van het échte palladium en zo Japan minder afhankelijk kunnen maken van andere landen.

[...]

De nieuwe legering is moeilijk commercieel te produceren, maar Kitagawa wil zijn productiemethode met name gebruiken om ook andere zeldzame metalen na te bootsen.Door dit soort wetenschappelijke doorbraken hoopt Japan de IMPORT van zeldzame metalen zoveel mogelijk beperken. Geen gek idee voor een land dat zelf amper grondstoffen heeft. Onlangs maakte China – dat 95 procent van de productie van zeldzame aardmetalen doet – nog bekend de export van zeldzame aardmetalen verder te beperken.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: maandag 6 december 2010

Goudkopers uit het oosten

China maakte onlangs bekend dat de goudIMPORTen met bijna 500% zijn gestegen ten opzichte van 2009. Chinese huishoudens zijn, naast de aankopen van de Chinese centrale bank, daarmee verantwoordelijk voor 16% van de wereldwijde vraag. Ook in de India stegen de IMPORTen ondanks dat de goudprijs met 23% steeg.

Nu de koopkracht van Indiërs en Chinezen toeneemt, wordt de verleiding om goud en zilver te kopen steeds groter. Daarnaast wordt het beleggen in goud in China een stuk eenvoudiger door de beursintroductie van het Chinese Lion Global Gold Fund dat in goud en goudgedekte ETFs gaat beleggen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$