Nieuws / Artikelen met het woord

import

715 artikelen gevonden. Artikel 131 tot 135
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 28 juli 2015

Nederlandse aardolie-IMPORT 19% gedaald t.o.v. begin 2012

In april 2015 IMPORTeerde Nederland (volgens cijfers van het CBS) 4149 miljoen kg. aardolie. Dat is 16% minder dan in april 2012, toen er 4942 miljoen kg. aardolie werd geïmporteerd. Een flinke afname en dat terwijl de aardolie in 2015 een stuk goedkoper is: $59 per vat (Brent) tegenover $120 per vat in april 2012.

Misschien is april 2015 een maand waarin door toeval minder olie is geïmporteerd, of lag de IMPORT in april 2012 door toeval uitzonderlijk hoog.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 28 juli 2015

Na de dreiging nu de realiteit: Rusland bant IMPORT van bloemen uit Nederland

Rusland verbiedt de invoer van snijbloemen uit Nederland. Dat meldt het Russische staatspersbureau TASS. Het gaat om een beslissing van de Russische landbouwwaakhond Rosselkhoznadzor, die verwijst naar de aanwezigheid van plantenziektes. Het zou gaan om een tijdelijke maatregel.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: maandag 27 juli 2015

India IMPORTeert 35% meer zilver

India IMPORTeerde in 2014 een record hoeveelheid zilver. In 2015 is de IMPORT weer sterk toegenomen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

Rusland dreigt met IMPORTstop bloemen

Rusland heeft gezinspeeld op een IMPORTstop van alle bloemen uit Nederland. Volgens bronnen kan het dreigement worden gekoppeld aan de inspanningen die onder andere Nederland doet om de waarheid over vlucht MH17 boven tafel te krijgen, waaronder het voornemen om een internationaal tribunaal in te stellen.

Als officiële reden voor het voorgestelde IMPORTverbod stelt Moskou dinsdag dat bloemen uit Nederland vol met ongedierte zitten die een ,,ernstig gevaar” vormen voor de Russische economie en landbouw.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

Blijft Europa profiteren van de groeiende wereldhandel?

Zowel de Verenigde Staten als Europa hadden in het eerste kwartaal van doen met een terugval van de handelscijfers. Terwijl de VS meer te maken had met een afnemende export, had Europa te maken met een toenemende IMPORT. Voor de VS blijft de trend ongunstig vanwege de sterkere dollar. Maar of de Europese export profiteert van de zwakkere euro is nog maar de vraag en hangt af van de concurrentiekracht van Europa.

Zijn beleidsmakers in Europa in staat die te vergroten door structurele hervormingen door te voeren? Op die vraag geven Jeremy Lawson en James McCann, hoofdeconoom en Europees econoom bij Standard Life Investments een antwoord in een note.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$