Nieuws / Artikelen met het woord

import

719 artikelen gevonden. Artikel 136 tot 140
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 28 juli 2015

Na de dreiging nu de realiteit: Rusland bant IMPORT van bloemen uit Nederland

Rusland verbiedt de invoer van snijbloemen uit Nederland. Dat meldt het Russische staatspersbureau TASS. Het gaat om een beslissing van de Russische landbouwwaakhond Rosselkhoznadzor, die verwijst naar de aanwezigheid van plantenziektes. Het zou gaan om een tijdelijke maatregel.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: maandag 27 juli 2015

India IMPORTeert 35% meer zilver

India IMPORTeerde in 2014 een record hoeveelheid zilver. In 2015 is de IMPORT weer sterk toegenomen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

Rusland dreigt met IMPORTstop bloemen

Rusland heeft gezinspeeld op een IMPORTstop van alle bloemen uit Nederland. Volgens bronnen kan het dreigement worden gekoppeld aan de inspanningen die onder andere Nederland doet om de waarheid over vlucht MH17 boven tafel te krijgen, waaronder het voornemen om een internationaal tribunaal in te stellen.

Als officiële reden voor het voorgestelde IMPORTverbod stelt Moskou dinsdag dat bloemen uit Nederland vol met ongedierte zitten die een ,,ernstig gevaar” vormen voor de Russische economie en landbouw.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

Blijft Europa profiteren van de groeiende wereldhandel?

Zowel de Verenigde Staten als Europa hadden in het eerste kwartaal van doen met een terugval van de handelscijfers. Terwijl de VS meer te maken had met een afnemende export, had Europa te maken met een toenemende IMPORT. Voor de VS blijft de trend ongunstig vanwege de sterkere dollar. Maar of de Europese export profiteert van de zwakkere euro is nog maar de vraag en hangt af van de concurrentiekracht van Europa.

Zijn beleidsmakers in Europa in staat die te vergroten door structurele hervormingen door te voeren? Op die vraag geven Jeremy Lawson en James McCann, hoofdeconoom en Europees econoom bij Standard Life Investments een antwoord in een note.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Griekenland geen geld, wij geen feta

 Zin in een fetasalade? Trek dan maar je portemonnee. Door de Griekse crisis ligt de IMPORT van Griekse producten, zoals feta, olijfolie en wijn, zo goed als stil. BNR zocht een Griekse IMPORTeur op in Nederland.

Alexander Vrionakis, IMPORTeur van Griekse etenswaar: “Ik heb nog een voorraad, maar als die op is wordt het ingewikkeld. Ik weet niet hoe het dan verder moet.” Vrionakis levert Griekse delicatessen aan traiteurs en restaurants. Hij legt uit: “Kleine Griekse producenten kunnen niet bij hun geld en kunnen hun leveranciers niet betalen. Daardoor kunnen ze niks produceren”.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$