Nieuws / Artikelen met het woord

import

705 artikelen gevonden. Artikel 136 tot 140
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zondag 21 juni 2015

April 2015: Nederland IMPORTeert meer aardgas dan het zelf produceert

In april 2015 was de Nederlandse aardgasIMPORT voor het eerst groter dan de eigen binnenlandse produktie. Volgens de JODI Gas World database produceerden de Nederlandse aardgasvelden in april 3394 miljoen m³ aardgas. In dezelfde maand werd er 3445 miljoen m³ aardgas geïmporteerd. In de grafiek hieronder heb ik de maandelijkse cijfers van produktie en IMPORT weergegeven.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Column Kees de Kort | Retail sales +10 en autoverkopen een kleine min?

In China heb je twee werelden, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Je hebt de officiële wereld van het Chinese CBS. Daar schijnt de zon en is het party time all the time: geweldige groeicijfers in alles. En we hebben de echte wereld waar we ook cijfers over hebben.”

Die laatste cijfers zien er een stuk minder rooskleurig uit, weet De Kort. “De export daalt een beetje, de IMPORT zit een vrije val. De autoverkopen - niet onbelangrijk in China - vertoonden altijd geweldige stijgingen, maar dat is helemaal niet meer zo. Nu zijn er kleine minnetjes. De autoverkopen in China dalen iets ten opzichte van vorig jaar en twee jaar geleden. Toen was het nog +10 procent en +20 procent. Dus hoe je kunt volhouden dat de detailhandelsverkopen hard blijven stijgen, terwijl de autoverkopen hard in elkaar aan het knallen zijn… Dat is natuurlijk een raar verhaal.”

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Verenigde Staten na vier decennia weer grootste olieproducent

De Verenigde Staten waren vorig jaar voor het eerst in vier decennia de grootste olieproducent ter wereld. Dat blijkt uit een rapport van het Britse olieconcern British Petroleum (BP). Opgemerkt wordt dat de Verenigde Staten dankzij de ontginning van schalievelden erin zijn geslaagd Saoedi-Arabië en Rusland voorbij te steken.

In totaal werd de productie volgens British Petroleum vorig jaar met gemiddeld 2,1 miljoen vaten per dagen opgevoerd. Dat was vooral te danken aan de Verenigde Staten, waar een groei met 1,6 miljoen vaten per dag werd opgetekend. Ook de Amerikaanse IMPORT werd vorig jaar ruimschoots gehalveerd tegenover de piekinvoer van één decennium geleden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Dit wordt het slechtste jaar voor de Chinese economie in 25 jaar

De zwakte in de Chinese economie begint nu toch echt hele serieuze vormen aan te nemen. Waar de Chinese aandelenbeurzen nog gigantische toppen wist neer te zetten, gaat het op macro-economisch vlak nu compleet de verkeerde kant op.

De meest recente macro-economische data wist ons te vertellen dat de export voor de maand mei met 2,5 procent naar beneden tuimelde, maar nog erger, de IMPORT zakte volledig weg met maar liefst 17,6 procent! Economen rekende op een afname van 5 procent en 10,7 procent respectievelijk.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Column Kees de Kort | Verdachte plusjes in Japan

Desastreuze IMPORTcijfers voor China, verdachte plusjes in Japan en positieve ontwikkelingen in Amerika. Maar van dat laatste merkt de onderkant van de samenleving nog weinig, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Geen goede berichten over de export en IMPORT van China, vertelt De Kort. "De export daalt een beetje, maar echt desastreus zijn de IMPORTcijfers. Die zijn in een vrije val geraakt. De Chinezen IMPORTeren veel minder dan een paar maanden geleden."Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$