Nieuws / Artikelen met het woord

import

702 artikelen gevonden. Artikel 146 tot 150
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Dit land is ‘s werelds grootste IMPORTeur van bijna alle grondstoffen

China heeft in april voor het eerst de plaats van de Verenigde Staten ingenomen als ’s werelds grootste IMPORTeur van ruwe olie. De IMPORT naar China zal naar verwachting sterk blijven, ook ondanks een vertraging van de economie. Voor de wereldwijde grondstoffen- en oliemarkt heeft dit vergaande gevolgen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 10 mei 2015

China grootste IMPORTeur ruwe olie

China heeft in april de Verenigde Staten voor het eerst ingehaald als ‘s werelds grootste IMPORTeur van ruwe olie. Dat meldde zakenkrant Financial Times.

Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat in april 7,4 miljoen vaten olie (van 159 liter) per dag werden geïmporteerd. Voor de VS ging het om 7,2 miljoen vaten per dag. Door de opkomst van de schalieproductie is de VS minder afhankelijk geworden van geïmporteerde olie, terwijl de vraag vanuit China verder blijft toenemen, ondanks de afzwakkende economische groei in het land.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

Voedselprijzen op laagste niveau in vijf jaar

De prijzen van de belangrijkste voedingsmiddelen hebben hun dalende trend voortgezet in april. Op een jaar tijd is er een daling van negentien procent. De wereldwijde factuur van de voedselIMPORT is gedaald tot het laagste niveau in vijf jaar.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

Beleggers VS zien donkere wolken opdoemen

[...]

Het Amerikaanse handelstekort bleek in maart met meer dan 40 procent te zijn toegenomen tot ruim 51 miljard dollar. Het nadelig saldo van de IMPORT en export was sinds oktober 2008 niet meer zo hoog. Een sterker dan verwacht groeicijfer over de Amerikaanse dienstensector woog daar niet tegenop.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 4 mei 2015

Nederlandse aardolie-IMPORT daalt ondanks de lage olieprijs verder

Volgens het CBS IMPORTeerde Nederland in januari van dit jaar 4131 miljoen kilo aardolie. Dat is 14% minder dan in januari 2014 toen de IMPORT 4819 miljoen kilo bedroeg.

In de grafiek hieronder staan de maandelijkse IMPORTcijfers van het CBS vanaf januari 2011 weergegeven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$