Nieuws / Artikelen met het woord

import

708 artikelen gevonden. Artikel 171 tot 175
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

Inflatie/Deflatie: in essentie een generatieconflict

Centrale bankiers zitten met de handen in het haar. Scherpe dalingen in energieprijzen bevriezen de inflatie en de Verenigde Staten tekenen zelfs een deflatie van 0.1 % op.

De appreciatie van de dollar t.o.v. de euro en andere wereldmunten is goed nieuws voor de Amerikaanse consumenten, want de IMPORT wordt goedkoper.

Toch zit de schrik er bij de centrale bankiers dik in dat mensen hun geld zullen oppotten. Een typisch misverstand over deflatie.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: dinsdag 3 maart 2015

India trekt goud weer tot boven $ 1200

Versoepelde IMPORTmaatregelen en de lancering van edelmetaalrekeningen in India zorgde ervoor dat de goudprijs weer een zwaai naar boven maakte. De IMPORTen in maart stegen tot 100 metric ton (mt = 1000 kg). Een echte revival van de vraag naar goud in India waardoor goud steeg van $ 1195 naar $ 1220 per troy ounce. De grootste consument van het gele edelmetaal maakt zijn naam dus weer waar.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 februari 2015

China IMPORTeert steeds minder grondstoffen

Een index die de verscheepskosten van grondstoffen meet, heeft het dieptepunt bereikt dat 28 jaar geleden ook werd gezien toen China’s lagere vraag naar kool en zwakkere pre-vakantie boekingen naar het Aziatische land zorgden voor een forse daling.

De Baltric Dry Index daalde recent met 0,9 procent naar 554 punten, hetzelfde niveau dat werd bereikt in juli en augustus 1986, volgens data van de Baltic Exchange in Londen die maandag bekend werden gemaakt. De kosten van verschillende typen schepen die worden gemonitord, daalden gedurende de handelsdag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Russen krijgen advies om spaargeld weg te halen bij banken

Een columnist van de Russische nieuwskrant Vedomosti – een joint venture tussen the Financial Times en The Wall Street Journal – heeft zijn lezers een wel heel opvallend advies gegeven. Hij heeft ze namelijk geadviseerd om hun spaargeld weg te halen bij banken en aan te houden in fysieke dollar.

De Russische roebel is het afgelopen jaar zwaar in waarde gedaald. Tegenover de dollar verloor de valuta meer dan 50 procent van zijn waarde. Moest er eerst nog 33 roebel worden neergelegd voor een dollar, inmiddels is dat zo’n 67 roebel. Dat de munt is ingestort heeft er in Rusland voor gezorgd dat de prijzen enorm zijn gestegen, het land is namelijk zwaar afhankelijk van IMPORT. De inflatie steeg in januari dan ook naar 15 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Duitsland exporteerde nog nooit zoveel als in 2014

De waarde van de Duitse export is in 2014 gestegen naar het recordniveau van 1133,6 miljard euro. Dat is 3,7 procent meer in vergelijking met een jaar eerder.

De IMPORT van de grootste economie van Europa nam vorig jaar met 2 procent toe naar 916,5 miljard euro. Dat is eveneens het hoogste niveau ooit gemeten. Daarmee werden de eerdere records bij de Duitse export en IMPORT uit 2012 overtroffen, stelt het statistiekbureau.

[...] Het land IMPORTeerde voor bijna 600 miljard euro uit de EU-landen. Daarvan kwam 411,4 miljard euro uit de eurozone. Duitsland is de belangrijkste handelspartner van Nederland.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$