Nieuws / Artikelen met het woord

import

712 artikelen gevonden. Artikel 171 tot 175
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Saudi-Arabië koopt meeste wapens, VS grootste exporteur

Saudi-Arabië heeft India vorig jaar ingehaald als ‘s werelds grootste wapenIMPORTeur. Dat maakte het Amerikaanse onderzoeksbureau IHS bekend.

Volgens IHS gingen de IMPORTen van defensieapparatuur in Saudi-Arabië met 54 procent omhoog. Vanwege de onrust in het Midden-Oosten breidt het land zijn militaire capaciteit drastisch uit. Voor dit jaar wordt verwacht dat Saudi-Arabië zijn wapenIMPORTen met 52 procent gaat verhogen tot 9,8 miljard dollar (9 miljard euro).

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Chinese export stijgt met 48 procent, IMPORT keldert

De export van China is in februari met meer dan 48 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder, onder meer dankzij een aantrekkende vraag vanuit de Verenigde Staten.

Dat blijkt uit cijfers die zondag werden gepubliceerd door de Chinese overheid. Economen hadden gemiddeld verwacht dat de uitvoer van China met 14 procent zou toenemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

Europa is verslaafd aan IMPORT van energie

Volgens the Economist, hangt de EU voor 1/3 van haar energie af van Rusland. Daar wil men verandering in brengen.

De Europese Commissie heeft onlangs haar strategie voor een eengemaakte energiemarkt voorgesteld. Dit is een verder uitgewerkte versie van het voorstel van vorig jaar van Donald Tusk, toen nog premier van Polen. Het voorstel van Tusk was voornamelijk gefocust op een gezamenlijke gasunie. Als de EU een samenaankoop van gas zou realiseren, zou Putin de afzonderlijke EU landen niet meer kunnen uitspelen t.o.v. elkaar.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

India koopt minder goud door uitblijven lagere IMPORTheffing

Het besluit van de Indiase regering om de IMPORTheffing op goud voorlopig toch niet te verlagen heeft gezorgd voor een terugval in de IMPORT, zo meldt de Wall Street Journal. Was er in de laatste maanden van vorig jaar nog een sterk stijgende lijn te zien in de hoeveelheid geIMPORTeerd goud, in december en januari was het volume beduidend lager. Speculaties over een mogelijke verlaging van de IMPORTheffing op goud zorgden ervoor dat Indiase goudhandelaren op de rem trapten en minder goud inkochten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

Inflatie/Deflatie: in essentie een generatieconflict

Centrale bankiers zitten met de handen in het haar. Scherpe dalingen in energieprijzen bevriezen de inflatie en de Verenigde Staten tekenen zelfs een deflatie van 0.1 % op.

De appreciatie van de dollar t.o.v. de euro en andere wereldmunten is goed nieuws voor de Amerikaanse consumenten, want de IMPORT wordt goedkoper.

Toch zit de schrik er bij de centrale bankiers dik in dat mensen hun geld zullen oppotten. Een typisch misverstand over deflatie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$